Autor Subiect: Revizia in garantie  (Citit de 51846 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Revizia in garantie
« Răspuns #60 : 08.Ian.2010, 03:19:13 p.m. »
Intrucat utilizatorii au reclamat in repetate randuri bullshitaria de pe acest topic, vom aplica sanctiuni celor care continua polemica.
Imi pare rau ca am stirnit apele cu "uleiurile" si am creat aceasta "bullshitarie".
Nu am dorit decit sa fiu lamurit in ceea ce priveste neconcordanta dintre specificatiile manualului si ceea ce se executa in diverse service-uri autorizate.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian_r5

« Răspuns #61 : 08.Ian.2010, 05:00:23 p.m. »
am stirnit apele cu "uleiurile"

... stiam eu ca apa cu uleiu' nu se amesteca ... da' nu ma gindeam ca e asa periculos  ;)

Si ca sa nu fiu doar "oftopic" ... oare daca ma prezint cu uleiul din poza de aici voi refuzat categoric ?
« Ultima Modificare: 08.Ian.2010, 05:04:17 p.m. de adrian_r5 »
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline hugbear

« Răspuns #62 : 09.Ian.2010, 12:22:06 a.m. »
Pentru inceput:

Legat de interdictia de a presta un serviciu prin conditionarea prestarii de cumpararea consumabilelor din service, aceasta practica este interzisa prin Legea 296/2004 :

ART. 10
Este interzisă condiţionarea vânzării către consumator a unui produs, de cumpărarea unei cantităţi impuse sau de cumpărarea concomitentă a unui alt produs sau serviciu. De asemenea, este interzisă prestarea unui serviciu către consumator, condiţionată de prestarea altui serviciu sau de cumpărarea unui produs. - cred ca este mai mult decat clar ce vrea sa spuna acest articol.

Partea a2a urmeaza.

Partea a 2-a o voi completa eu:

Citat
Art. 28 Se interzice refuzul vanzarii unui produs sau prestarii unui serviciu catre un consumator fara un motiv justificat conform prevederilor legale in vigoare.

Cu alte cuvinte, orice service autorizat care are printre serviciile prestate si pe acela de efectuare a reviziilor periodice este OBLIGAT sa-mi presteze acest serviciu la solicitarea mea si in acelasi timp, conform articolului postat de PTR, ii este INTERZIS sa-mi impuna sursa consumabilelor. Daca solicitati efectuarea reviziei cu consumabilele voastre si service-ul refuza, cereti s-o faca IN SCRIS, cu mentionarea in clar a motivelor refuzului...

Inca o chestiune as dori sa mai subliniez, si anume faptul ca raspunderea juridica revine in mod direct unitatii prestatoare (service-ului) si abia apoi, daca exista probe ca Suzuki RO a dispus o masura ilegala, aceasta va raspunde in solidar. Dar dealer-ul (cu identitate juridica) nu va fi exonerat de raspunderea aplicarii unei astfel de masuri doar pentru ca asa i-a "ordonat" SR! Aveti grija sa nu scoateti castanele altora din foc!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #63 : 09.Ian.2010, 11:46:38 a.m. »
Cu alte cuvinte, orice service autorizat care are printre serviciile prestate si pe acela de efectuare a reviziilor periodice este OBLIGAT sa-mi presteze acest serviciu la solicitarea mea si in acelasi timp...ii este INTERZIS sa-mi impuna sursa consumabilelor.
Cred ca este valabil doar pentru efectuarea reviziilor periodice POSTGARANTIE nu si pt efectuarea reviziilor in perioada de garantie.
Daca tu, cu masina in garantie, vei solicita un alt tip de ulei sau piesa de schimb care nu are agreere de la firma producatoare, masina sau ansamblul respectiv va fi scos prematur din garantie. Este o masura de precautie si siguranta fata de SRL-urile care executa piese contrafacute, ieftine si care nu poseda fiabilitatea garantata de producatorul masinii.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline hugbear

« Răspuns #64 : 09.Ian.2010, 02:28:11 p.m. »
Textul legii nu face diferenta intre serviciile efectuate in garantie sau dupa. Nici nu ar avea de ce, atata timp cat consumabilele furnizate de client se incadreaza in parametrii recomandati de producator. Daca un service are dubii privind calitatea/originea unui consumabil achizitionat de pe piata de la o alta persoana juridica, are libertatea de a sesiza ANPC (da, persoanele juridice pot sesiza ANPC in legatura cu alte persoane juridice daca se refera la protectia consumatorului final - persoana fizica). In plus, daca au si PROBE care sa le sustina acuzatiile, au OBLIGATIA sa faca aceasta sesizare (legislatia in vigoare incrimineaza tainuirea).
« Ultima Modificare: 15.Apr.2010, 11:03:07 p.m. de hugbear »

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #65 : 09.Ian.2010, 06:31:29 p.m. »
Textul legii nu face diferenta intre serviciile efectuate in garantie sau dupa.
Nu face aceasta diferentiere deoarece, in orice garantie exista un contract semnat si luat la cunostinta de ambele parti (vinzator-cumparator) in care sint stipulate obiectivele garantiei iar de aici, ceea ce prevede legea, se subintelege ca reviziile la care se face referire, va fi in postgarantie.

PTR

• Vizitator
« Răspuns #66 : 09.Ian.2010, 06:54:39 p.m. »
 Undeva in manualul de utilizare este un text extrem de explicit in care nu scrie nicaieri ca trebuie sa faci obligatoriu revizia la service Suzuki. Nu am acum manualul langa mine sa fac o poza dar respectivul text a mai fost postat de cineva de pe forum si nu a primit nici un raspuns. Cu prima ocazie o sa pun poza cu textul aici, daca nu e cineva amabil sa o puna mai repede.
 LE: http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-suzuki-sx4/revizia-45000km/msg48087/#new
« Ultima Modificare: 09.Ian.2010, 06:57:56 p.m. de PTR »

Offline Laurentiu

« Răspuns #67 : 09.Ian.2010, 07:11:59 p.m. »
Undeva in manualul de utilizare este un text extrem de explicit in care nu scrie nicaieri ca trebuie sa faci obligatoriu revizia la service Suzuki.
Aici ai dreptate numai ca este exprimat sub forma de "reprezentant al firmei SUZUKI" sau personal calificat.

Offline hugbear

« Răspuns #68 : 09.Ian.2010, 09:04:31 p.m. »
Nu face aceasta diferentiere deoarece, in orice garantie exista un contract semnat si luat la cunostinta de ambele parti...
Nici un contract intre doua parti nu poate excede cadrului legislativ al unui stat. Cu alte cuvinte, orice "contract semnat si luat la cunostinta" este nul de drept daca prevederile sale sunt in afara cadrului legislativ (aceasta idee sta la baza conceptului de "clauza abuziva").

Offline body

« Răspuns #69 : 10.Ian.2010, 04:49:39 p.m. »
Asa e , intra la clauze abuzive si din cate stiu sunt nule de drept .
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara