0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Intrucat utilizatorii au reclamat in repetate randuri bullshitaria de pe acest topic, vom aplica sanctiuni celor care continua polemica.
am stirnit apele cu "uleiurile"
Pentru inceput: Legat de interdictia de a presta un serviciu prin conditionarea prestarii de cumpararea consumabilelor din service, aceasta practica este interzisa prin Legea 296/2004 :ART. 10Este interzisă condiţionarea vânzării către consumator a unui produs, de cumpărarea unei cantităţi impuse sau de cumpărarea concomitentă a unui alt produs sau serviciu. De asemenea, este interzisă prestarea unui serviciu către consumator, condiţionată de prestarea altui serviciu sau de cumpărarea unui produs. - cred ca este mai mult decat clar ce vrea sa spuna acest articol. Partea a2a urmeaza.
Art. 28 Se interzice refuzul vanzarii unui produs sau prestarii unui serviciu catre un consumator fara un motiv justificat conform prevederilor legale in vigoare.
Cu alte cuvinte, orice service autorizat care are printre serviciile prestate si pe acela de efectuare a reviziilor periodice este OBLIGAT sa-mi presteze acest serviciu la solicitarea mea si in acelasi timp...ii este INTERZIS sa-mi impuna sursa consumabilelor.
Textul legii nu face diferenta intre serviciile efectuate in garantie sau dupa.
Undeva in manualul de utilizare este un text extrem de explicit in care nu scrie nicaieri ca trebuie sa faci obligatoriu revizia la service Suzuki.
Nu face aceasta diferentiere deoarece, in orice garantie exista un contract semnat si luat la cunostinta de ambele parti...