Autor Subiect: Revizia in garantie  (Citit de 51857 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
  • Gen: Bărbat
Re: Revizia in garantie
« Răspuns #50 : 07.Ian.2010, 11:24:00 a.m. »
:) Eu votez in apararea lui @WOL - nu face decat sa ne explice situatia. Don't kill the messenger...
Grow up.

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14539
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #51 : 07.Ian.2010, 12:48:51 p.m. »
Nu am citit tot topicul de la cap la coada dar i-as intreba pe colegii din Timisoara cum procedeaza delerul local in privinta provenientei si pretului uleiului la prima revizie?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Leutz

« Răspuns #52 : 07.Ian.2010, 01:05:42 p.m. »
Iar eu votez in favoarea stergerii tuturor postarilor de pe acest topic incepand de prin luna noiembrie (n.r.- cel putin o luna jumatate de discutii absolut neconstructive, ca sa nu spun altfel).

Si daca nu e suficient, topicul se poate si inchide, nu-i nici o problema. Oricum nu se discuta despre revizie (sper ca nu veti incerca sa sustineti contrariul).

Cat despre fabuloasa epopee a serviciadei ... Daca un service nu accepta piesele clientului asta e problema lor de gestiune a afacerii. Isi pierd sau nu clientii doritori de piese proprii.

Care clienti, se pot duce la alt service din oras care accepta piesele lor. Si daca nici unul din oras nu accepta, se pot duce in orasul vecin. Si daca nu in tara, continentul, planeta, galaxia vecina ... pana isi satisfac ... nevoile.
Si daca nici pe a saptea planeta de la soare nu gasesc intelegere, poate e un semn ca nici unul dintre service-uri nu se ridica la valoarea si pregatirea lor ... si atunci isi pot face revizia in spatele blocului fara probleme. Oricum din multiplele postari reiese indirect ca toti is ultrabazati in domeniu si nu vad de ce ar mai avea nevoie de serviciile reparatorilor autorizati.
Pe care reparatori autorizati ii presupunem de buna credinta. Si ne oprim aici cu discutia.

Eu am facut revizia la B.S. Motors si nici nu mi-a trecut prin cap sa vin cu piesele mele. Si nici n-o sa-mi treaca vreodata, la oricare service m-as duce (dar asta e problema mea personala, cu care nu merita sa poluez forumul).
Iar pretul la care mi-au taxat uleiul, ca asta era marea problema, a fost similar cu cel din supermarket. Mi-au pus un ulei Mobil situat in specificatiile masinii. Care-i problema ca nu mi-au pus Shell sau altceva? In oricare din ele as face cartofi prajiti mor la fel de repede, deci WTF ... Masina imi merge perfect si am facut aproape inca 15000, ma apropii de urmatoarea revizie.

E absolut corect ca intr-un business cu mentenanta (auto sau oricare alt domeniu) sa NU SE ACCEPTE PIESELE CLIENTULUI. Mi se pare absolut corect si nu cred ca cineva trebuie sa-si justifice in vreun fel aceasta optiune.

Deci in continuare asteptam pe acest topic povesti REALE cu si despre REVIZIE. Locatii, preturi, manopera, calitate servicii ... etc etc.

Intrucat utilizatorii au reclamat in repetate randuri bullshitaria de pe acest topic, vom aplica sanctiuni celor care continua polemica.

Cu respect,
Leutz
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline adrian_r5

« Răspuns #53 : 07.Ian.2010, 01:24:10 p.m. »
i-as intreba pe colegii din Timisoara cum procedeaza delerul local in privinta provenientei si pretului uleiului la prima revizie?

... cam asa procedeaza  >:D<
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline miocrl

« Răspuns #54 : 07.Ian.2010, 01:43:20 p.m. »
off topic sper ca fara suparare dar am raportat acest lucru de macar 2 ori pana cum si degeaba
cred ca moderatorii de aici sunt in ca in vacanta :(

Iar eu votez in favoarea stergerii tuturor postarilor de pe acest topic incepand de prin luna noiembrie (n.r.- cel putin o luna jumatate de discutii absolut neconstructive, ca sa nu spun altfel).

treceti va rog pe alt topic. aici discutam despre revizia de 15ooo. uleiuri in alta parte  :baston:

de cand m-am rugat sa mergem pe alt TOPIC .. uleiul doare la orice revizie nu doar la cea de 15. rog moderatorii sa mute posturile aici

treceti va rog pe alt topic. aici discutam despre revizia de 15ooo. uleiuri in alta parte  :baston:
« Ultima Modificare: 07.Ian.2010, 02:43:19 p.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #55 : 08.Ian.2010, 12:30:40 a.m. »
Dimpotriva, eu consider ca exact despre revizie in perioada de garantie s-a vorbit.  Totodata nu cred ca are cineva de aici ceva personal cu @WOL. Singura lui "vina" este ca (re)prezinta punctul de vedere al dealerilor si din pacate e doar o singura voce.

Sunt de parere ca la un service autorizat, cu masina in garantie, NU trebuie sa vii cu piese/ulei de acasa. Nu a fost vorba neaparat de o marca de ulei  anume. Insa cand constati ca se pun piese/ulei care nu este prima indicatie a producatorului si uneori chiar de o provenienta suspecta, atunci toate probleme ridicate pana acum devin justificate, asta in cazul in care iti pasa de banii dati pe masina.

Nu trebuie sa fii expert ca sa intelegi ca exista un conflict de interese intre service/dealer si client.  Economic/managerial vorbind, o afacere   pe care s-o faci atat de bine incat clientii sa nu mai fie nevoiti sa se intoarca vreodata se numeste pe termen mediu/lung Faliment garantat 100%

Asa ca WTF  :) daca as schimba masinile ca pe sosete, n-ar mai conta ce piese/ulei schimba la service pentru revizii in garantie sau nu ...

PS: daca acest post se incadreaza la
vom aplica sanctiuni celor care continua polemica
imi asum consecintele...
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline hugbear

« Răspuns #56 : 08.Ian.2010, 01:31:13 a.m. »
@Way of Life:
In mod evident nu are nimeni nimic cu tine personal si nici in particular cu dealer-ul pe care il reprezinti. Sper ca nu s-a inteles altceva...

A spus cineva ca Texaco (sau alt ulei utilizat de alt service) ar fi prost? Eu am spus ca daca service-ul are dubii asupra provenientei uleiului cumparat de mine, e dreptul meu sa ma indoiesc de provenienta uleiului folosit de service; e penibil sa pretinda cineva ca uleiuri contrafacute pot exista doar in magazin, cu atat mai mult cu cat nici un service nu ofera documentele de provenienta.

Hai sa nu ne mai ascundem dupa deget, chestia cu "provenienta dubioasa" e doar motivul de serviciu care sa ofere o oarecare justificare pentru o metoda de altfel ilegala de a mai strange un banut din vanzarile proprii. Daca e intr-adevar implicata vreo "circulara" de la Suzuki RO, dealerii au si ei partea lor de vina ca s-au complacut in aceasta situatie.

Oricum nu se discuta despre revizie (sper ca nu veti incerca sa sustineti contrariul).
De ce nu? Vorbim de vizite de curtoazie in service? De ceaiul de la ora 5? Nu, vorbim de R E V I Z I I.

Si daca nici pe a saptea planeta de la soare nu gasesc intelegere, poate e un semn ca nici unul dintre service-uri nu se ridica la valoarea si pregatirea lor ... si atunci isi pot face revizia in spatele blocului fara probleme. Oricum din multiplele postari reiese indirect ca toti is ultrabazati in domeniu si nu vad de ce ar mai avea nevoie de serviciile reparatorilor autorizati.
Nu-i vorba de bazare sau ne-bazare ci de un drept al consumatorului! Personal, la revizie am mers pe mana dealer-ului respectiv DAR nu inseamna sa renunt la dreptul meu legal de a alege altceva daca simt nevoia. Atitudinea asta de "lasa, ba ca merge si-asa" (indiferent cat de literar e exprimata) ne-a adus unde suntem azi!

Pe care reparatori autorizati ii presupunem de buna credinta.
Tu nu traiesti in Romania??? Ca sa nu mai spun ca acesti "reparatori autorizati" au renuntat la dreptul de a mai fi considerti de buna-credinta atunci cand:
  - au considerat ca proprietarul masinii nu e de buna-credinta deoarece cumpara consumabile de calitate slaba
  - au considerat ca un alt business, cu profil similar (consumabile auto), nu e de buna-credinta pentru ca  vinde uleiuri contrafacute (fara sa aduca dovezi materiale punctuale in acest sens)

vom aplica sanctiuni celor care continua polemica.
De cand POLEMICA contravine vreunei reguli de-a forumului?? Din ce citesc mai sus, limbajul a fost (din partea tuturor participantilor) absolut decent asa ca CE poate constitui motivatie a sanctiunii? Polemica? Sa fim seriosi!

Leutz, ce-i cu tine????
« Ultima Modificare: 08.Ian.2010, 01:46:52 a.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline body

« Răspuns #57 : 08.Ian.2010, 08:15:22 a.m. »
In Ploiesti un anumit dealer a fost amendat de catre OPC pentru ca nu a vrut sa foloseasca uleiul SIGILAT adus de catre client . Deci aceasta practica este ilegala . Eu la Mitsu ( mai am 600 km pana la revizie ) ma voi duce cu filtrul meu ( K&N ) , uleiul meu ( Valvoline - adus din USA ) , bujii NGK cu iridiu ( codul specificat de Mitsu ) , filtru ulei Mann si filtru de polen ( nu l-am cumparat - probabil tot Mann ) .
Sa spuna baietii ca nu vor sa foloseasca aceste consumabile , pentru ca in secunda 2 vin cu OPC-ul .
Mai mult am auzit de la cineva de la OPC ca ar exista o directiva europeana in care se specifica foarte clar ca poti efectua revizia in garantie la ORICE SERVICE AUTORIZAT - ATENTIE - NU IN MOD OBLIGATORIU DE CATRE PRODUCATOR . Vreau sa mai sap sa vad ce spune exact aceasta directiva .
PS Bujiile folosite de catre serviceurile Mitsu sunt tot NGK , dar preturile la ei sunt DUBLE fata de cat costa bujiile la magazin . E normal ? Eu zic ca nu .
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline Leutz

« Răspuns #58 : 08.Ian.2010, 08:50:20 a.m. »
Leutz, ce-i cu tine????

I'm cool now.
S-a facut topic separat pentru revizii-diverse; cel cu 15 mii s-a curatat si sper sa ramana la obiect, deci no further qouetions in ceea ce ma priveste.

S-auzim numai de bine  :)
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline BXXENL

« Răspuns #59 : 08.Ian.2010, 11:52:57 a.m. »
Si eu merg cu torte si furci la revizie pt ca deja au incercat in fel si chip sa ma tepuiasca anul trecut (nu e vb de autonet aici, ci de alt service din orasul meu).

Asa ca anul asta ma duc tot cu uleiul meu si in plus si cu filtrele. Daca in service mi s-ar oferi consumabile de calitate si la un pret corect nici nu m-as mai obosi sa alerg prin oras si pe net sa imi gasesc eu. Dar sa fie o diferenta decenta intre preturi, ex sa iti ridice costul reviziei cu max 50 de lei. Dar cand eu cu banii pe care mi-i cer ei pe consumabile pot sa imi gasesc altele de calitate net superioara si sa imi mai ramana si bani...pai sa fim seriosi, cui i-ar mai conveni?

Sa ma duc in alt oras nu mi se pare o solutie, la urma urmei am cumparat masina din orasul meu, nu m-am dus sa o cumpar din Ungaria, Valcea sau Pitesti.
  • SX4 1.5
Alex