Autor Subiect: Revizia in garantie  (Citit de 51847 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Gen: Bărbat
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
Re: Revizia in garantie
« Răspuns #20 : 12.Dec.2009, 10:31:07 a.m. »
Scuze de offtopic

@riah:Nu stiu de unde pana unde se trage concluzia ca Texaco este un ulei slab calitativ.Uleiul texaco exista inca din anii 1920 si este un ulei foarte laudat la americani cat si la europeni. Nu stiu cati dintre voi stiu faptul ca masinile Nascar au in ele ulei Texaco Havoline.Ar pune un ulei prost in asemenea masini? Sincer...

Ideea este in felul urmator.Eu nu spun ca un alt ulei nu ar fi bun. Dar noi putem garanta pentru acest ulei deoarece cunoastem calitatea lui, canalul de distributie si seriozitatea furnizorilor.Cum putem garanta pentru un ulei venit din afara?Un ulei de care nu stim cum a fost achizitionat,de unde si mai ales ce canal de distributie a urmat.
In concluzie, fiecare face ce stie mai bine pentru "sanatatea" masinutei personale.Eu o sa aleg pentru masinuta mea Texaco deoarece stiu ce-i poate "pielea".
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

PTR

• Vizitator
« Răspuns #21 : 12.Dec.2009, 01:10:11 p.m. »
 Uleiul Havoline 5w30, are certificare A1 adica fuel economy dar trebuie schimbat la aproximativ 10k km pentru ca nu e un ulei cu intervale mai lungi de schimb cum ar fi unul cu certificare A3 sau A5. Daca eu prefer sa fac reviziile la 15k km deoarece merg predominant extraurban de ce sa fiu nevoit sa folosesc un ulei mai slab luat din service decat sa cumpar eu unul mai bun?
 Asa Suzuki recomanda Shell, de ce nu este uleiul folosit in service?
 The full ACEA specs are:

•A1 Fuel Economy Petrol †
•A2 Standard performance level
•A3 High performance and / or extended drain
•A5 Fuel economy petrol with extended drain capability †
•B1 Fuel Economy diesel †
•B2 Standard performance level (now obsolete)
•B3 High performance and / or extended drain
•B4 For direct injection passenger car diesel engines
•B5 Fuel economy diesel with extended drain capability †

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #22 : 12.Dec.2009, 02:35:47 p.m. »
Asta nici eu n-am inteles-o....Suzuki recomanda Shell, dar dealerii pun orice alt ulei inafara de Shell  :-/  , desi am inteles faza cu canalul controlat al distributiei si au dreptate.
Nu spun ca Shell e cel mai bun sau ca Texaco / Mobil1 n-ar fi poate mai bun decat Shell, insa atata timp cat producatorul recomanda Shell, ma asteptam ca dealerii autorizati sa foloseasca Shell. Ok, n-au temporar ulei Shell, folosesc Texaco, Mobil1, etc echivalente, dar  temporar .

Daca in manual s-ar fi precizat folositi ulei Shell sau X brand intelegeam si asta, insa e recomandat DOAR Shell.

Daca vreti e ca si cum ma duc (obligat) la dealer autorizat si in loc de piese genuine Suzuki, fiecare dealer pune piese compatibile, desigur de provenienta controlata :)    Super tare  :D
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #23 : 14.Dec.2009, 09:52:59 a.m. »
Continui sa intreb: unde scrie faptul ca trebuie folosit ulei Shell la revizie?
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #24 : 14.Dec.2009, 10:07:39 a.m. »
Nu va certati... :baston:
SAYURI, o gheisa plina de talente

PTR

• Vizitator
« Răspuns #25 : 14.Dec.2009, 11:09:55 a.m. »
 Eu ca si consumator, ce as putea intelege cand am lipit asa ceva pe capota?

Impunerea uleiului de catre service are ca prim aspect realizarea unui profit suplimentar, din punct de vedere legal e extrem de discutabil..
 Nu se cearta nimeni, discutam doar constructiv  :)

Offline riah

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • "URECHIATA"
« Răspuns #26 : 14.Dec.2009, 11:53:43 p.m. »
Din moment ce începând cu luna noiembrie 2009 SUZUKI a interzis să se mai folosească la revizii uleiul clientului, banuiesc ca a facut si recomandarea (scrisa) ce marca de ulei sa fie folosită. Se poate vedea aceasta impunere a firmei SUZUKI? Continui sa consider ca suma de 80 euro este exagerata pentru acest ulei.
daca nu discutam aici despre schimbul de ulei la revizia de 15 k atunci despre ce sa povestim, despre filtrul de aer sau de polen?

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #27 : 15.Dec.2009, 12:00:06 a.m. »
Eu ca si consumator, ce as putea intelege cand am lipit asa ceva pe capota?

Impunerea uleiului de catre service are ca prim aspect realizarea unui profit suplimentar, din punct de vedere legal e extrem de discutabil..
 Nu se cearta nimeni, discutam doar constructiv  :)

Pai acolo pur si simplu iti este aratat ce folosesc ei!De ce trebuie sa crezi ca iti este impus?Pana acum cateva luni acest ulei nici nu exista pe piata ,iar acum foarte rar!Dap.Iti pot spune ca Jimny vine cu Shell Helix din Japonia...dar dealerul atata timp cat masina este in garantie iti pune in motor uleiul pe care il are in stoc.Este ceva general!
Go Terios!!!:)

Offline riah

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • "URECHIATA"
« Răspuns #28 : 15.Dec.2009, 12:08:28 a.m. »
Am o nelamurire. Exista in Romania o reprezentanta SUZUKI RO care decide asupra tuturor dealerilor? Pt. ca in acest caz toate service-urile din tara ar trebui sa foloseasca aceleasi consumabile la revizii, ceea ce nu se intampla.

PTR

• Vizitator
« Răspuns #29 : 15.Dec.2009, 07:31:18 a.m. »
 @lucianer : eu ma refeream ca imi este impus sau ca va fi impus uleiul folosit de service. Ideea era folosirea unui ulei recomandat de Suzuki. Pentru a putea fi legata de garantie, atunci ar trebui ca in toate serviceurile Suzuki sa se foloseasca aceeasi marca si tip de ulei. Daca cei de la B&S folosesc Mobil 1 ESP Formula mi se pare o aberatie sa nu pot sa ma duc cu el daca vreau sa fac revizia la Autonet de exemplu. Cum am spus, legal e foarte discutabil..