Autor Subiect: Revizia in garantie  (Citit de 51840 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline body

Re: Revizia in garantie
« Răspuns #110 : 09.Iul.2010, 11:53:55 a.m. »
@khaos . Daca citesti mesajul
Pai este o problema legata de revizia de 30.000 km .
Pentru ca pe aceea trebuie sa o fac si eram curios sa stiu cat ma costa si conditiile in care sa o fac , conditiile legale atentie !

postat ieri o sa vezi ca tocmai despre revizia de 30.000 e vorba.In rest am raspuns unor mesaje.
Off topic . Din cate imi aduc aminte si tu ai asteptat vre-o 4 luni pana ai intrat in posesia masinii si nu-mi aduc aminte ( pana in momentul in care eu am ajuns la suzuki Ungaria ) sa te fi intrebat nici pe tine nimeni de sanatate de la suzuki romania. :(
PS Daca se doreste se pot sterge mesajele .
« Ultima Modificare: 09.Iul.2010, 11:55:52 a.m. de body »
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #111 : 09.Iul.2010, 11:56:35 a.m. »
Nu e problema de revizia de 30.000, ci mai degraba e o problema generala. :) Pentru ca se manifesta la oricare revizie. Parerea mea. (Si da, s-au simtit abia cand am dat mailuri la Suziki HU si RO. Dar asta e alta poveste.)

PS Daca se doreste se pot sterge mesajele .
Ideea nu e sa le stergem, Doamne fereste. :)
Sa stii ca e bine ca incerci sa faci ceva, sunt curioasa insa cat vei reusi sa ii atingi. :-?
« Ultima Modificare: 09.Iul.2010, 11:59:13 a.m. de ..::Khaos::.. »
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline body

« Răspuns #112 : 09.Iul.2010, 12:40:11 p.m. »
Ultimul Off topic . Suzuki Romania si-a modificat pozitia . Iata ce primesc astazi de la Dl Dragos Iancu :

Stimate Domnule Bogdan Rosu,

Dupa cum v-am spus in nenumarate randuri, puteti merge la revizie cu uleiul Dumneavoastra.

Nu am pimit pana acum corespondenta purtata de Dumneavoastra cu cei de la Uniunea Europeana.

In speranta unui raspuns promt,

Best regards,

Dragos IANCU

Suzuki Romania

Phone: 004 031 105 11 66

Fax: 004 031 105 11 67

Mircea Voda 24, Sector 3

Bucharest

www.suzuki.ro

www.suzuki-motor.ro

"Puteti inlocui uleiul si sa folositi Valvoline, FARA sa pierdeti garantia.”

Am primit doua mesaje azi fraza de mai sus fiind o parte din cel de-al doilea. Asta dupa ce pana acum sub nici o forma nu mi se permitea utilizarea uleiului adus de mine.
In concluzie SE POATE UTILIZA ULEI ADUS DE CLIENT.
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #113 : 09.Iul.2010, 01:05:04 p.m. »
Pana la urma,care este procedura prin care "ramai fara garantie"? Iti ia cartea de service si scriu pe ea..se mentioneaza intr-o baza de date.. cum se face?
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline hugbear

« Răspuns #114 : 09.Iul.2010, 01:16:03 p.m. »
body, despre ilegalitatea impunerii sursei consumabilelor SR s-a lamurit (cu greu si, sunt sigur, cu ajutorul nostru mijlocit sau nu). Problema si-a schimbat parametrii atunci cand SR a inlocuit aceasta masura (ilegala) cu cea a solicitarii unui pret diferit pentru revizie in cazul cand vii cu consumabilele tale. Si aceasta politica e la fel de ilegala insa n-am avut timp sa caut incadrarea juridica exacta si nici normele legale (nominal). Probabil cea mai simpla cale e solicitarea unei consultatii la ANPC pe acest subiect. In principiu, e ilegal sa vinsi acelasi produs sau serviciu cu doua preturi diferite; pe de alta parte, revizia cu consumabilele service-ului si revizia cu consumabilele clientului nu pot fi realizate prin operatiuni (deci servicii) diferite (situatie care ar permite diferentierea preturilor) deoarece revizia tehnica presupune operatiuni anume fara de care nu se poate acorda garantia. Nu stiu daca am fost suficient de clar, dar sper sa pot gasi timp sa ma documentez pentru ca se apropie revizia de 2 ani si la mine...

Ramai fara garantie atunci cand soliciti o interventie in baza acestei garantii iar prestatorul constata neindeplinirea oricarei conditii pentru acordarea ei.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline hugbear

« Răspuns #115 : 09.Iul.2010, 02:52:55 p.m. »
P.S. Daca tin bine minte, in timpul valabilitatii aberatiei initiale (cea cu obligativitatea achizitionarii consumabilelor de la dealeri) si-au facut reviziile cativa proprietari care au fost victimele acestei ilegalitati. Probabil pentru motivul ca inca nu au fost invitati la tribunal, dealerii continua sa aplice noile gogorite ale SR...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #116 : 11.Iul.2010, 11:59:19 a.m. »
Daca dealerii ar folosi consumabilele specificate in cartea tehnica a masinii (indicate de producator) eu SUNT CONVINS  ca nu s-ar mai chinui nimeni sa vina cu alte consumabile si deci problema ar disparea din start...dar situatia este creata tocmai de dealerii care nu respecta indicatiile primite si de aici si neincrederea clientului fata de calitatea serviciilor oferite.

La fel de bine inteleg si neincrederea dealerului in consumabilele aduse de client deoarece dealerul raspunde in perioada de garantie, interventii care costa bani si timp, iar clienti cu rele intentii sunt destui, chiar daca nu constituie o majoritate, insa asa cum spuneam, problema este creata de dealer si nu de client, ceea ce ridica multe semne de intrebare referitor la corectitudinea acestora.
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #117 : 12.Iul.2010, 10:29:52 a.m. »
Daca dealerii ar folosi consumabilele specificate in cartea tehnica a masinii (indicate de producator) eu SUNT CONVINS  ca nu s-ar mai chinui nimeni sa vina cu alte consumabile si deci problema ar disparea din start...dar situatia este creata tocmai de dealerii care nu respecta indicatiile primite si de aici si neincrederea clientului fata de calitatea serviciilor oferite.

........

Unde scrie ceva de consumabile specificate (ca si marca)? :-/
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline miocrl

« Răspuns #118 : 12.Iul.2010, 10:35:04 a.m. »
cred ca body nu se referea la marca neaparat, ci de tipul de ulei. 0..5..10W30..40  etc

Offline bogogica

« Răspuns #119 : 12.Iul.2010, 08:47:08 p.m. »
Eu personal,  nu am pus nici-odata la indoiala calitatea consumabilelor folosite de service-urile autorizatesa respectarea specificatiilor de producator, dar din pacate, nu vad de ce trebuie sa fiu obligat sa le cumpar si la le platesc lor aceste consumabile, care de multe ori eu mi le pot procura chiar pe acelea, sau daca nu, omoloagele lor de la alte firme producatoare, cu aceleasi specificatii dar poate de o calitate mai buna si de ce nu, in primul rand mult mai IEFTINE. Inteleg ca trebuie sa traiasca si ei, dar pana la urma nu le ajunge "viata" din manopere, ca oricum sunt scumpe, si intotdeauna o revizie de garantie este platita la timpul din normativ, cu toate ca in general se termina in 15 minute, ca deh, masina e noua, nu are nimic defect si chiar daca are, daca tu nu esti un pui de "expert" sa-ti diagnostichezi singur si din timp buba, ghinion, ca ei nu se ostenesc sa caute acel defect.