Autor Subiect: Revizia in garantie  (Citit de 51850 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

PTR

• Vizitator
Re: Revizia in garantie
« Răspuns #10 : 10.Dec.2009, 10:12:27 a.m. »
 Din pacate la voi s-a intamplat...
 Ma refeream ca in general e mai ieftin un ulei 10w40 decat un ulei 5w30.. Prima optiune a dealerului ar trebui sa fie uleiul recomandat de producator adica 5w30, cine vrea o revizie mai ieftina poate sa aleaga 10w40 sau ce alt ulei e disponibil.

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 10.Dec.2009, 10:34:15 a.m. »
Eu va pot confirma faptul ca la Autonet in Bucuresti nu se umbla cu uleiuri de la butoi ci numai la bidoane. In speta (dupa cum se poate vedea un post de al meu pe  topicul adresat lor referitor la ei cand am facut revizia de 30.000) baietii au folosit un Texaco Havoline 5w30 la bidoane de 1 L. Initial m-au intrebat daca vreau 5w40 (chipurile era mai ieftin cu 40 RON) dar am optat pentru acesta pentru ca era din noua gama Shield Protection (cu mult detergent de curatare) si sincer va spun, ca dupa aprox. 6000 km nu regret alegerea facuta. Puteti vedea in reply-ul meu de atunci cat de multumit sau nemultumit am fost, eu personal am incredere in ei  ;)

Numai bine,
« Ultima Modificare: 10.Dec.2009, 11:08:38 a.m. de emanu900 »
SX4 1.5 SE

Offline adrian_r5

« Răspuns #12 : 10.Dec.2009, 11:02:56 a.m. »
Eu va pot confirma faptul ca la Autonet in Bucuresti nu se umbla cu uleiuri de la butoi ci numai la bidoane.

... despre cum poate fi cu uleiul "la bidoane" poti citi aici (in partea a doua a post-ului)  >:D<

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

PTR

• Vizitator
« Răspuns #13 : 10.Dec.2009, 12:24:49 p.m. »
 Pe mine nu ma deranjeaza atat diferenta de vascozitate la rece intre 75w90 si 80w90 care se simte enorm odata cu sezonul rece cat diferenta intre standardele GL4 si GL5, pe scurt:

∗ API GL-5 GEAR OILS ARE NOT INTERCHANGEABLE WITH API GL-4 GEAR OILS.
∗ The extreme pressure (EP) additives in most gear oils contain sulfur-phosphorus compounds that
can be corrosive to certain “yellow metal” components, if present at levels higher than
recommended by the equipment manufacturer. “Yellow metals”, such as copper and brass, are
found in transmission synchronizers.

Deci daca eu as mai ramane cu uleiul in cutie pana la revizia de 90k km, cand se schimba a2a oara, am toate sansele sa se duca sincroanele, daca asta se intampla la 1 luna dupa expirarea garantiei eu trebuie sa schimb cutia pe banii mei pentru ca nu s-au respectat anumite standarde in service, nu? In cazul asta pot sa imi schimb consumabilele si singur, iar din banii economisiti pot sa acopar orice piesa cazuta..

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #14 : 10.Dec.2009, 03:50:58 p.m. »
asaa...tocmai m-am intors de la magazie si am pus o intrebare capcana magazionerului (ce ulei de cutie ii da mecanicului pentru swift) si el mi-a zis 75W90 GL4 dar se consulta si cu inginerul de service care se uita pe graficele de intretinere pentru fiecare masina in parte.Dupa o discutie scurta si cu inginerul mi s-a confirmat faptul ca in cutiile de viteza pentru suzuki swift noi bagam DOAR 75w90.
In magazie mai exista si ulei 80w90 GL5 dar acela este folosit expres pentru alte marci (a se citi Daewoo- autonet fiind fost dealer daewoo).

@adrian_r5: sper ca nu vrei sa generalizezi ceea ce ti s-a intamplat tie. Uite, o poti intreba pe Khaos despre ulei deoarece a fost desigilat in fata ei.

@emanu900: multumesc frumos pentru sprijin.Si imi permit sa fac si o corectare "(chipurile era mai ieftin cu 40 RON)" ! Nu era mai ieftin cu 40 RON. 1 litru de ulei era 40 RON si cel 5w30 era 45 RON.

Toate bune
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

PTR

• Vizitator
« Răspuns #15 : 10.Dec.2009, 04:17:39 p.m. »
 Atunci la mine a fost doar o exceptie realizata din greseala.
 Nu vreau sa produc flame-uri sau sa atac fara motiv, dar la mine asa s-a intamplat. Poti verifica factura 21242009 din 10 iul 2009 si o sa vezi...

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #16 : 10.Dec.2009, 04:36:23 p.m. »
Atunci la mine a fost doar o exceptie realizata din greseala.
 Nu vreau sa produc flame-uri sau sa atac fara motiv, dar la mine asa s-a intamplat. Poti verifica factura 21242009 din 10 iul 2009 si o sa vezi...

O sa o verific si stai linistit ca nu e nici un flame aici.Chiar ma bucur atunci cand cineva are ceva de spus si o face deoarece pot investiga si corecta pe unde se poate.Si pentru asta iti multumesc! Tind sa repet, numai prin critica (si pozitiva si negativa) ne putem modifica structura pentru a fi asa cum aveti voi nevoie sa fim.
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #17 : 10.Dec.2009, 04:44:32 p.m. »
Scuze, am scris la repezeala. Toti cei 4 litri de 5w30 erau mai scumpi decat 4 litri de 5w40. E bine sa fim cat mai exacti pentru ca s-ar putea interpreta altfel, asa-i  :D

Numai bine,
SX4 1.5 SE

Offline adrian_r5

« Răspuns #18 : 10.Dec.2009, 05:48:36 p.m. »
@adrian_r5: sper ca nu vrei sa generalizezi ceea ce ti s-a intamplat tie. Uite, o poti intreba pe Khaos despre ulei deoarece a fost desigilat in fata ei.

Nu generalizez nimic si nici nu acuz pe nimeni de nimic ... doar am prezentat ce si cum s-a intimplat cind am fost eu cu masina la revizie  >:D<

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline riah

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • "URECHIATA"
« Răspuns #19 : 10.Dec.2009, 09:44:23 p.m. »
Informatia o am de la un angajat care se afla la un calculator într-o încăpere deasupra careia scria "Mecanică". Domnul mi-a arătat operaţiile care se fac în cadrul reviziei şi costul acestora. Exista posibilitatea ca eu să fi înţeles butoi în loc de bidon şi în acest caz îmi cer scuze. Dar, totuşi, mi se pare putin exagerat la dumneavoastră pretul acestui tip de ulei care nu este chiar foarte lăudat.
Cu ce credeti ca ma încălzeste pe mine faptul ca folosesc ulei Texaco (poate mai slab calitativ) si după cei trei ani de garantie am probleme la motor, decât daca aş folosi un ulei mai bun, care mi-ar păstra motorul în conditii mult mai bune? Din punctul de vedere al unui service auto ar fi ideal, deoarece perioada până la care am fi nevoiti să recurgem la serviciile lor ar fi mult mai scurtă.