Daca nu e "confidential" (de fapt nu vad de ce ar fi ...) as vrea sa vad si eu aici pe forum scanat documentu' (cu antet si stampila) prin care Suzuki RO "a INTERZIS acest lucru TUTUROR dealerilor"
Voi incerca sa fac rost de la cineva de la Suzuki de o notificare de genul acesta.
Ideea este ca, daca se va folosi alt ulei decat cel al dealerului(si acel ulei nu este unul verificat si garantat-pentru ca nu poti sa ai idee de canalul de distributie al uleiului atunci cand il iei din comert.Pe cand atunci cand il iei de la un dealer autorizat stii ca acel dealer garanteaza cu uleiul respectiv canalul de distributie fiind simplu, producator ulei->dealer auto) atunci, in caz de defectiune/stricaciune la motor sau ansamble conexe Suzuki nu va mai deconta operatiile de inlocuire in garantie a acelor repere.Adica noi(dealerii) vom plati din buzunar, ca sa zic asa pe sleau.
Crezi ca noua nu ne convenea sa lasam oamenii sa vina cu uleiul lor?Nu vad de ce si-ar pune cineva un ulei prost in motor...sau l-ar cumpara de la dugheana de la colt...Dar, avand in vedere ca am intalnit persoane care vroiau sa puna ulei Elf 10w40 in sx4 1.6 benzina, am ajuns sa le cred pe toate.
Post Merge: 10.Dec.2009, 10:05:12 a.m.
Oare chiar folosesc dealerii uleiuri care respecta cerintele producatorului? In conditiile in care in service autorizat se pune ulei de cutie 80w90 GL5 in loc de 75w90 GL4? Sau trebuie ca specific (sa cer in mod expres) ulei cu indicele de vascozitate recomandat de producator, iar dealerul sa imi spuna ca ei folosesc uzual alt indice de vascozitate... si sa imi ofere uimit ce am cerut? Daca vor sa nu sperie clientii ar trebui sa le ofere un pret de revizie cu un ulei cu vascozitatea recomandata de producator si daca vor mai ieftin cu uleiul folosit uzual in service pe riscul lor, la fel cum spun si cand e vorba de venit si cu ulei de "acasa".
Legat de uleiul de cutie, sper ca nu la noi s-a intamplat asta.
Tu ce intelegi prin "a le ofere un pret de revizie cu un ulei cu vascozitatea recomandata de producator si daca vor mai ieftin cu uleiul folosit uzual in service pe riscul lor," ca eu nu am inteles nimic.
Vascozitatea si calitatea trebuie sa fie aceeasi.Noi aici vorbim de marca.