Autor Subiect: Filtre aer K&N  (Citit de 7697 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

PTR

• Vizitator
Re: CUM SA PROTEJAM MASINA *** mici inventii
« Răspuns #20 : 14.Mar.2010, 07:12:16 p.m. »
 Poti sa te duci la un magazin de piese auto si sa le ceri sa iti arate un filtru de Dacia 1300, o sa ai o surpriza  :-j

Offline Sakura77

Re: CUM SA PROTEJAM MASINA *** mici inventii
« Răspuns #21 : 15.Mar.2010, 08:37:44 a.m. »
am testat, suna bestial
 :D

Post Merge: 15.Mar.2010, 08:51:48 a.m.
Filtru de la corneliu am eu pe masina. Nu s-a ars nici o supapa, nu am resoftat nimic, doar ca masina consuma oleaca mai mult, cam 0.5%, dar nu pot fi sigur, pt ca l-am montat in decembrie, fiind rece, masina oricum are un consum mai mare. Ca performante, sunt niste diferente vizibile, dar nu te gandi la ceva spectaculos. Cartusul de filtrare pare a fi unul de calitate si mult mai mare decat ce avem noi pe masini.
pune o foto cu el te rog, senzorul MAF unde e montat acum ?
« Ultima Modificare: 15.Mar.2010, 08:51:48 a.m. de Sakura77 »
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
Re: Filtre aer K&N
« Răspuns #22 : 15.Mar.2010, 01:34:44 p.m. »
Este acolo unde il stii tu. Nu am facut modificari ale traiectului aerului. Am pastrat cutia de aer, in locul filtrului de fabrica am pastrat doar garnitura, iar noul filtru este amplasat in spatiul dintre radiator-baterie-cutie de aer. Nu am vrut modificari sofisticate, am cumparat filtrul asta, pentru ca aia de la Poliserv cereau 130 de lei pt un filtru de SX4. Cartusul de filtrare pentru cel de-al doilea este doar 35 lei. In plus masina este in garantie, mai merg cu ea pe la revizii, nu am timp sa montez/demontez mereu.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline Sakura77

« Răspuns #23 : 15.Mar.2010, 01:46:01 p.m. »
si eu m-am gindit sa pastrez cutia si circuitul original
dar apare o problema, intre cutie si tubulatura care duce la radiator nu exista o imbinare perfecta si poate intra praf, deci cel  mai bine cred ca trebuie eliminat totul, pusa o tubulatura dintr-o bucata iar in capat un un filtru MAN (suna stupid dar e exact modelul care se potrriveste la batrina dacie 1300),

Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Sakura77

« Răspuns #24 : 24.Mar.2010, 11:01:22 a.m. »
Gata , am terminat  :happy:

am reusit sa mesteresc asa ceva , dupa lungi proiecte si incercari cu diferite materiale ,
http://www.roadracemotorsports.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=31_48_33&products_id=148

numai ca eu am reusit sa fac teava respectiva (inclusiv partea cu senzorul MAF) din Inox :D
azi sper sa montez filtrul cilindric in capat (am optat pentru un filtru MAN din hirtie deoarece hirtia filtreaza mult mai bine decit bumbacul)

revin cu poze
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #25 : 25.Mar.2010, 09:34:42 a.m. »
Sunt cele mai bune, sau mai bine zis, cele mai sigure, filtrele de hartie. Importanta este suprafata de filtrare, sa fie cat mai mare. Esti maestru daca ai reusit sa faci treaba alora de la RRM. Iar cireasa de pe tort ar fi daca ai izola termic conducta de aer (nu te gandi ca este aspectuos inoxul).
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline Sakura77

« Răspuns #26 : 25.Mar.2010, 10:12:31 a.m. »
am terminat montajul  :D ....  primele impresii

masina trage mult mai bine  :D
- cind  vrei sa urci o panta
- la 100 km/ora cind esti in a V a si vrei sa intri in depasire

cit despre consum, nici nu scade nici nu creste, nici-o diferenta
cu privire la sunet ,,, nu prea e diferenta mare cu ce era inainte , parca un pic mai zgomotoasa

urmeaza sa izolez partea de sub filtru ca sa nu mai traga aer cald din compartimentul motor

iata si foto

« Ultima Modificare: 25.Mar.2010, 11:04:36 a.m. de Sakura77 »
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline zamyx

• Full Member
  • Mesaje postate: 128
    • Constanta
« Răspuns #27 : 25.Mar.2010, 05:14:43 p.m. »
De curand am achizitionat si eu un filtru de aer K&N, nu am vrut sa fac modificari (inca) asa ca am luat unul ca cel original. Concluzia, dupa ce am mers mai mult cu masina este ca chiar merita banii (350 lei filtrul + kit curatare). Trage mai bine (e mai nervoasa), zgomotul e mai ''barbatesc'' iar la consum e cam la fel. Mai am de pus o terminatie la teava de esapament din inox si ii va schimba sunetul total. :D
  • Mercedes
Mercedes ML W166  White Cirrus, 2015
Mercedes A 180 Sport Compact Green Elbaite, 2016
Crown Line 180 Bow Rider 135cp

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #28 : 25.Mar.2010, 05:21:52 p.m. »
Ornamentul de la evacuare nu te ajuta cu nimic.Daca vrei zgomot trebuie schimbata toba.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Laurentiu

« Răspuns #29 : 25.Mar.2010, 05:41:19 p.m. »
Mai am de pus o terminatie la teava de esapament din inox si ii va schimba sunetul total. :D
  :D Daca doresti un zgomot sport, te-as sfatui sa studiezi putin ofertele de aici: http://www.borla.com/home.aspx
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!