Eu nu am filtru K&N, ci de la competitie si anume S&B. Firma este mai mica dar considerata ca fiind superioara la calitate.
Am un filtru dublu conic si nu panel. Considerentul a fost sa am o suprafata mai mare prin care motorul sa aspire aerul. Filtrul este montat pe intrarea de aer de la capacul de plastic de pe motor.
Efectul in general este un consum ceva mai mic cam cu jumatate de litru la 100km si puterea de obicei creste putin.
Am mers 13000 Km cu filtrul dublu conic si pt revizia de 16000 de km am pus inapoi filtrul original panel (n-aveam chef de discutii la service). In oras si pana la viteze de 70km/h nu pot spune ca simti prea mare diferenta, dar dupa revizie cand s-a inlocuit filtrul panel cu unul nou am simtit. S-a simtit la iesire afara la accelerari la viteze mai mari. S-a simtit suficient cat sa ma enerveze sa trag pe dreapta si sa inlocuiesc filtrul inapoi cu cel dublu conic.
Cand merg afara am un consum in general intre 5,5 (pe la viteze de 90Km/h si fara prea multe depasiri)si 5,9 (100-110km/H si ceva mai multe depasiri). Motorul este de 1,5L Euro 4.
Eu personal sunt multumit de performante si ma gandesc foarte serios sa fac o montare serioasa cu short ram intake sau CAI desi stiu ca nu o sa mai am nici o imbunatatire suplimentara sau eventual sa-mi fac un aer box la care sa fac o priza de aer pana la masca masinii. Totusi filtrul nu este protejat prea mult si dupa 5000 de km arata chiar foarte murdar.