Autor Subiect: probleme cutia de viteze  (Citit de 41130 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: probleme cutia de viteze
« Răspuns #60 : 08.Mar.2010, 03:14:34 a.m. »
Exista un topic special pentru nemultumiri legate de masina. Va rog cautati-l si postati acolo chestiuni ca cea (cele) de mai sus.

Pentru topicul acesta ramaneti strict la discutia din titlu: "cutia de viteze", daca se poate cu experiente proprii si date tehnice pertinente.

Cu respect,
Leutz
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline marius34

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #61 : 25.Iun.2010, 09:21:18 p.m. »
Si eu am avut probleme cu intratul in treapta 1 si 2.
Am fost la service si a durat 20 sec interventia,un mic reglaj la timonerie.
A trecut un an si nu am mai aparut "problema".

Offline vali.craciun

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
« Răspuns #62 : 28.Iun.2010, 07:01:26 p.m. »
Salut
Sunt la a doua cutie de viteze pentru suzuki sx4 in doi ani (170000km). Daca ma intrebi pe mine asta este cel mai slab punct al masinii. Prima data m-a lasat in Slovacia (mansarierul, 1 nu mai cupla, 2 greu de tort, 3 asa si asa). Atunci era in garantie schimbatul a fost moca. Acum o luna a fost a doua oara. 1,2,3 nu mai miscau. Mai grav ca a trebuit sa platesc. Partea amuzanta a fost ca piesele de schimb au costat mai putin decat manopera (poate o fi pentru ca e cutie in 6 trepte).
Oricum, cei care vor sa isi cumpere sa fie cu mare bagare de seama, e frumoasa dar daca nimeresti una de a fost facuta vinerea te costa mult

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #63 : 28.Iun.2010, 07:25:28 p.m. »
Am si eu niste neajunsuri in legatura cu cutia de viteze. In marche-arriere intra uneori dupa ce apas pedala de ambreiaj de 2-3 ori, si mai intra greu deseori in prima si in a treia viteza. Am inteles, din multe discutii, ca problema la marche-arriere e iremediabila "cica asa trebe sa fie", dar restul?
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #64 : 28.Iun.2010, 08:26:14 p.m. »
Salut
Sunt la a doua cutie de viteze pentru suzuki sx4 in doi ani (170000km)....... Prima data m-a lasat in Slovacia........... Atunci era in garantie schimbatul a fost moca. Acum o luna a fost a doua oara. 1,2,3 nu mai miscau. Mai grav ca a trebuit sa platesc. Partea amuzanta a fost ca piesele de schimb au costat mai putin decat manopera (poate o fi pentru ca e cutie in 6 trepte).

Multi km fara probleme cu masinuta iti doresc.  :)

Am insa ceva nelamuriri. Din ce an e masina si de cat timp e la tine? Ai cumparat-o de noua? Din ce spui tu cred ca nu. Cei 170000 km sunt km totali ai masinii sau facuti de tine in doi ani? Daca sunt km totali, cat ai facut tu cu ea in doi ani?  Ce a trebuit schimbat la cutie de a fost asa de ieftin, mai putin decat manopera?  Nu e prea mult spus atunci ca esti la a doua cutie de viteze?

Offline vali.craciun

• Newbie
  • *
« Răspuns #65 : 29.Iun.2010, 09:56:10 a.m. »
Salut
Masina este din 2007 cumparata direct din fabrica. Moi (adica sotia) este primul proprietar. Prima data a cedat la 60000 si cand au vazut-o cei de la service s-au crucit intreband cum dumnezeu am reusit sa ajung din slovacia pana in szeged cu ea in starea aceea. Atunci au schimbat-o in totalitate. Dupa inca 100.000 a mai cedat odata dar de data asta au trebuit sa schimbe doar cateva parti din cutie. Masina e foarte faina, exceptand cutia de viteze nu au fost probleme. Oricum in ungaria masina asta este celebra, avand in vedere ca tocmai am intentat o actiune in instanta impotriva celor de la fabrica. Dar nu din cauza cutiei de viteze ci din cauza filtrului DPF.
In 3 ani am reusit performanta de a ajunge la 170.000 pentru ca punem in ea circa 4-5 mii pe luna (uneori mai mult), Deh firma de consultanta, lucrat la client prin tara si prin ungaria, slovacia, cehia, masina de serviciu.
Oricum cine ma poate ajuta sa gasesc un DPF in romania. Am gasit in China dar cam departe. In Europa pretul filtrului ajunge si la 3500 de Eur.
MI-ar fi de mare ajutor.

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #66 : 29.Iun.2010, 12:46:28 p.m. »
Ce sa zic, nasol de tot sa schimbi cutia in asa putini km. Deduc din faptul ca ai filtru DPF ca ai motorina si de aici concluzia ca ansamblul cutie-motor este FIAT, destul de nefiabile in ziua de azi.

Sper sa iti rezolvi problema curand,
SX4 1.5 SE

Offline vali.craciun

• Newbie
  • *
« Răspuns #67 : 29.Iun.2010, 05:51:45 p.m. »
Ehh,
Am sa o rezolv fie aducand din china piesa, fie in instanta cu cei de la fabrica. Oricum ca sa fiu sincer motorizarea 2.0 turbo disel si cutia in 6 trepte sunt bunicele. As prefera insa ca urmatoarea sa fie una pe benzina. In ziua de azi nu sunt prea fiabile numai ca atunci cand a cumparat-o doamna....... Nu se stia :D.

Offline hugbear

« Răspuns #68 : 29.Iun.2010, 11:15:20 p.m. »
Masina este din 2007 cumparata direct din fabrica.
motorizarea 2.0 turbo disel
In 2007 stiam ca erau de 1,9. Si turbo de unde, aftermarket?

Bafta in rezolvarea problemei si poate te-o tine macar inca de 2 ori pe-atat! :good:

P.S. Poate ne spui cum "se tine" masina dupa atatia km, cred ca esti campion la distanta pe-aici (la SX4). :)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline vali.craciun

• Newbie
  • *
« Răspuns #69 : 01.Iul.2010, 04:15:34 p.m. »
Masina......
Trecand peste pb cu cutia de viteze si filtrul ala tembel (asta este eroarea celor de la service, care habar nu aveau de regenerare) este OK. Condusa mai ales prin RO tb sa spun ca nu am schimbat nimic din ceea ce schimbam in romania (articulatii etc). Tinuta de drum OK, nu scartaie, e foarte faina. Consumul a ajuns undeva la 4,5 (extra) in conditiile in care nu merge mai mult de 110-120. In oras ajunge la 6.5-7
In rest toate bune.