Autor Subiect: probleme cutia de viteze  (Citit de 41137 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline body

Re: probleme cutia de viteze
« Răspuns #40 : 31.Iul.2009, 05:55:32 p.m. »
Cristy e colegul meu de la firma si vrea sa zica ca a vazut ca si la mine se aude un mic zgomot . Ma rog , eu unul am rezolvat pb legate de zgomote , soricei etc , cu wooferul si cu schimbarea boxelor .
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline ionenea

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #41 : 25.Aug.2009, 01:09:12 p.m. »
Am patito si eu cu cutia de viteze.Am SUYUKI SX4-4x4 si dorind sa merg in statiunea Ranca,abia am putut urca caci masina nu intra in vitezele 1 si 2.A fost groaznic.Nu puteam sa urc o panta cat de mica dar pe cele de acolo.La intoarcerea la Craiova am fost la Serviceul autorizat Suzuki si cei de acolo au incercat sa ma conviga ca nu stiu eu sa canduc.Mentionez ca am carnetul de conducere din 1979 si am condus toate tipurile de masini, incepand cu Dacia 1100 si terminand cu Ford Mondeo,peste 800.000 Km. Cu chiu cu vai mi-au "remediat" defectiunea in garantie si am plecat in concediu parcurgand inca circa 1000 km.La intoarcere masina nu mai capata viteza cand o acceleram.M-am dus din nou la service si mi s-a spus culmea ca nu este nimic si m-au programat pentru schimbarea placutelor de frana.pe 14 /08.Ghinion,pe 13/08 masina a refuzat sa mai intre in viteza.Am fost la service si am reclamat.Au adus-o tractata si mi-au spus ca este ambreiajul care trebuie schimbat dar nu in garantie cum ar fi normal(am 19700 km si sub 3 ani)caci nu este vorba de un defect de fabricatie ci de proasta exploatare(oare?).Si acum masina este in service,desi am acceptat sa suport reparatia.Acum regret decizia de am lua Suzuki.Dupa Ford Mondeo mi se pare o caruta.Plus asistenta tehnica care este la pamant.Cum ramane cu reclama Way of life? S-au poate este numai la noi in Romania aceasta lipsa de respect fata de consumatori?

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #42 : 25.Aug.2009, 01:27:56 p.m. »
Pai probabil ai avut "norocul" ca masina ta sa fie din unul din loturile problema la capitolul ambreiaj (vezi cazul meu cu caseta de directie din alt lot "fericit" desi e fabricata chipurile in 2009). Daca te tii de capul lor poate ai sanse sa schimbi pe garantie pentru ca nu are multi km.
Mondeo e alta clasa si sta altfel pe sosea insa are si aceea dezavantajele ei, oricum n-ai cum sa le compari.
SX4 1.5 SE

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #43 : 25.Aug.2009, 02:37:27 p.m. »
Eu zic ca ai putea sa incerci sa dai niste mailuri la Suzuki RO si sa sesizezi problema - si anume ca nu vor sa iti faca reparatia pe garantie. Din cate stiu, si @FaliT a patit ceva asemanator si avea muuult mai putini km la bord. Nici lui parca nu au vrut sa i-o repare in garantie.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Laurentiu

Re: Dezamagiri SX4
« Răspuns #44 : 22.Oct.2009, 02:09:16 p.m. »
Trebuie sa tragi mai tare de schimbator ca sa intre...Dupa ce se mai incalzeste merge mai usor
Problema apare din cauza uleiului din CV care este mai viscos pe timp rece decit atunci cind se incaleste. Eu zic sa nu fortezi maneta si sa by-pasezi treapta a doua (treci din 1 in 3) pina se incalzeste putin motorul.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian_r5

« Răspuns #45 : 22.Oct.2009, 02:47:16 p.m. »
Eu zic sa nu fortezi maneta si sa by-pasezi treapta a doua (treci din 1 in 3) pina se incalzeste putin motorul.

... daca esti convins ca e un defect eu zic sa mergi la service sa-ti rezolve problema "pe garantie" !!!
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Laurentiu

« Răspuns #46 : 22.Oct.2009, 02:55:55 p.m. »
E OK sfatul dar daca se intimpla numai la rece, n-ai ce sa-i faci pina nu schimbi uleiul din CV.
« Ultima Modificare: 22.Oct.2009, 06:17:31 p.m. de hugbear »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Lightspit

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
« Răspuns #47 : 17.Ian.2010, 01:10:14 p.m. »
Problemele de timonerie se rezolva cu verificarea ghidajelor si foarte multa vaselina :). Pe bune chiar!
Si eu am aceleasi probleme si azi bag vaselina, revin cu rezultatul.
Teroetic ar trebui sa nu mai am problema si sa intre mult mai usor in viteze.

Pt cei/cel care spune ca la versiunile compacte de masini nu sunt cutii de viteze sincronizate, I BEG YOUR PARDON, dar nu cred ca stii despre ce vorbesti!
Cu exceptia cazului ca ai avea mufe de cuplare si ai stii sa faci schimbarea vitezelor cu tehnica de dubla debreere ca la camioane nu vad cum naiba ai putea sa revii de la viteze mari la viteze mici fara sa rupi dintii de la rotile dintate din cutie (pinion se numeste doar prima roata dintata care antreneaza pe a doua si pt o viteza ai in mod sigur minim 4 roti dintate angrenate).
TOATE cutiile de viteza pentru automobilele moderne au sincroane.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #48 : 17.Ian.2010, 01:19:42 p.m. »
Pai revino cu un mic tutorial (eventual argumentat de poze)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Laurentiu

« Răspuns #49 : 17.Ian.2010, 04:28:09 p.m. »
1. Problemele de timonerie se rezolva cu verificarea ghidajelor si foarte multa vaselina :).
2. TOATE cutiile de viteza pentru automobilele moderne au sincroane.
1. Pe timp rece, "foarte multa vaselina" nu face bine. Va deveni marmelada facind introducerea in viteze mai greoaie.

2. Cu exceptia mersului inapoi.
  • Suzuki SX4