Autor Subiect: probleme cutia de viteze  (Citit de 41128 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline chrys-gryz

• Full Member
  • Mesaje postate: 208
  • Gen: Bărbat
Re: probleme cutia de viteze
« Răspuns #140 : 18.Mai.2011, 09:36:39 p.m. »
sa intele ca cele cu dublu standard nu ar fi recomandate?
2008 swift 1.3 GLX SE 92hp red

интересное

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #141 : 19.Mai.2011, 09:24:37 a.m. »
Nu stiu ce sa zic, dar eu pentru linistea mea as alege pentru cutia de viteza un ulei ce are doar GL4.

Pe Wikipedia am gasit urmatoarea descriere:

API classification subdivides all transmission oils into 6 classes:

API GL-1, oils for light conditions. They consist of base oils without additives. Sometimes they contain small amounts of antioxidizing additives, corrosion inhibitors, depresants and antifoam additives. API GL-1 oils are designed for spiral-bevel, worm gears and manual transmissions without synchronizers in trucks and farming machines.
    API GL-2, oils for moderate conditions. They contain antiwear additives and are designed for worm gears. Recommended for proper lubrication of tractor and farming machine transmissions.
    API GL-3, oils for moderate conditions. Contain up to 2.7% antiwear additives. Designed for lubricating bevel and other gears of truck transmissions. Not recommended for hypoid gears.
    API GL-4, oils for various conditions - light to heavy. They contain up to 4.0% effective antiscuffing additives. Designed for bevel and hypoid gears which have small displacement of axes, the gearboxes of trucks, and axle units. Recommended for non-synchronized gearboxes of US trucks, tractors and buses and for main and other gears of all vehicles. These oils are basic for synchronized gearboxes, especially in Europe.
    API GL-5, oils for severe conditions. They contain up to 6.5% effective antiscuffing additives. The general application of oils in this class are for hypoid gears having significant displacement of axes. They are recommended as universal oils to all other units of mechanical transmission (except gearboxes). Oils in this class, which have special approval of vehicle manufacturers, can be used in synchronized manual gearboxes only. API GL-5 oils can be used in limited slip differentials if they correspond to the requirements of specification MIL-L-2105D or ZF TE-ML-05. In this case the designation of class will be another, for example API GL-5+ or API GL-5 LS.
    API GL-6, oils for very heavy conditions (high speeds of sliding and significant shock loadings). They contain up to 10% high performance antiscuffing additives. They are designed for hypoid gears with significant displacement of axes. Class API GL-6 is not applied any more as it is considered that class API GL-5 well enough meets the most severe requirements.

Offline chrys-gryz

• Full Member
« Răspuns #142 : 13.Iun.2011, 07:30:47 p.m. »
salutari
dupa cum va ziceam mai sus, un service suzuki mi-a recomandat schimbarea uleiului dupa ce m-am plans ca am probleme cu viteza a doua (intra greu, mai ales cand masina e rece dimineata - dupa un drum mai lung de 50-100km  isi revine si merge perfect). Am pus un ulei Mobilube SHC 75w90 si cutia se misca mai bine, insa problemele de la treapta a doua inca persista. NU stiu ce sa mai fac intrucat cei din Iasi si Bacau par a fi depasiti de situatie. Ramane un drum la Bucuresti, insa si aici e problematic cu sute de km de strabatut si zile libere de la munca. Ceva sfaturi?? As dori sa stiu macar daca cineva s-a mai lovot de problema si unde anume i-a gasit rezolvarea...ca nu mai am chef sa bantui aiurea pe la serviceuri.

интересное

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #143 : 19.Iun.2011, 04:33:47 p.m. »
Ce spui tu de treapta a 2a, patesc eu cu 1, 3 si marsarier. Rezolvare?... nu stiu ce sa zic... Eu nu am reusit pana in prezent. Inclin sa cred ca asa lucreaza cutia, desi la inceput nu facea asa.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline chrys-gryz

• Full Member
« Răspuns #144 : 20.Iun.2011, 08:28:42 p.m. »
ai incercat la serviceuri si nu ti-au dat nicio rezolvare sau nici nu le-ai trecut pragul??

интересное

Offline LYZ

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
« Răspuns #145 : 28.Ian.2012, 12:17:39 a.m. »
Ce spui tu de treapta a 2a, patesc eu cu 1, 3 si marsarier. Rezolvare?... nu stiu ce sa zic... Eu nu am reusit pana in prezent. Inclin sa cred ca asa lucreaza cutia, desi la inceput nu facea asa.

Patesc aceste probleme cu agatatul in viteza I si marsarier de cand am luat masina acum trei ani si. Am schimbat inclusiv timoneria in service (defapt o placa de plastic in care se prinde nuca schimbatorului de viteze). La service-ul unde am inlocuit-o mi s-a spus despre cea veche ca e crapata si de aceea face asa, la 3-4 luni dupa schimbarea acesteia (timp in care nu am simtit nicio imbunatatire), mi s-a spus la un alt service ca sigur a crapat din nou. Chestiunea aceasta ar fi la SX4 si Swift. Solutia ar fi nu atat inlocuirea acesteia (am inteles ca ar costa 200 de euro, daca nu exista garantie) cat nu stiu ce artificiu tehnic ce il fac unele service-uri. Ca opinie personala, cred ca schimbarea uleiului in CV, gresarea timoneriei pot ajuta, dar in final nu asta e problema.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #146 : 28.Ian.2012, 12:40:28 a.m. »
mai am cca 35000 km până la suta de mii  (îi voi parcurge mintenaș !) respectiv înlocuirea bujiilor, ocazie cu care voi măsura compresia în cilindri. M-am scos !
 ;-)

Ai masurat cumva compresia?  :)

Offline balky

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
« Răspuns #147 : 07.Sep.2012, 11:50:50 p.m. »
avem si d-astea....cand motoru' e rece primii 3-4 km "agata" in a-2-a .deja m-am obisnuit :o turez un pic mai mult si nu o fortez....la service la intrebarea:DE CE?,raspunsul a fost:motorul e muuult prea puternic(2.0 mjtdi )pt cutie asa ca "jap" au adaugat niste "angrenaje"in plus si pana se incinge uleiul........oricum o sa incerc cu gl4 si aditivi......SPERANTA MOARE ULTIMA

Offline BXXENL

« Răspuns #148 : 18.Mai.2016, 03:45:26 p.m. »
Stie cineva daca exista un buletin de rechemare pt problema la timonerie? Nu mai intra intr-a 1-a si a 2-a decat babeste, si m-am saturat sa tot dau sa plec cu a 3-a cand ma grabesc. Cand dau in stanga de schimbator pe orizontala boltul aluneca liber prin bucsa si nu se misca deloc cablurile. La piesa revizuita au folosit alte materiale.

Stiu ca mai multi colegi si l-au schimbat pe garantie, dar la mine a expirat de mult aceasta  :)
  • SX4 1.5
Alex

Offline shpeedy

« Răspuns #149 : 18.Mai.2016, 03:49:12 p.m. »
Cred ca numai Suzuki Ro (eventual reteaua de dealeri) iti poate raspunde...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X