Autor Subiect: probleme cutia de viteze  (Citit de 41125 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline crnlcrst

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Gen: Bărbat
Re: probleme cutia de viteze
« Răspuns #120 : 07.Mar.2011, 03:24:19 p.m. »
Maneta schimbatorului de viteze vibreaza inainte si inapoi, milimetric, 1 sau 2 mm, in viteza a IV-a, cand accelerez, nu cand decelerez. La decelerare nu mai are vibratii. Voi aveti majoritatea 1,6 benzina, motor mai silentios. 1,9 diesel e cam din topor, rustic, cel putin cand e rece. Am mai avut masini diesel. Volvo V40 cu motor de 1,9 era mult mai silentios, nu se simteau vibratii in habitaclu. Nici la Skoda de 1,9 nu sunt vibratii. La SX4 diesel, se simt vibratii in caroserie, mici dar sunt. Vibratiile din schimbator le-am pus pe seama vibratiilor motorului si a faptului ca vechea timonerie nu era legata, cel putin intr-a IV avea joc in schimbator. Dar si timoneria asta e la fel...
Nu e numai vibratie fara zgomot. Zgomotul e metalic, enervant si vine din schimbator. Daca pun mana pe maneta, inceteaza si zgomot si vibratii....cam asta e ! cred

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #121 : 07.Mar.2011, 10:44:02 p.m. »
Valabil pentru cei cu 1.6 4x4: vi se intampla sa faceti dubla/tripla debreiere ca nu intra in marsarier?(stiu ca n-are sincron pt spate, dar totusi) In plus, simt niste jocuri cam mari in cutie, mai ales cand plec de pe loc, cum schimb intr-a doua, parca ma zgaltaie oleaca, e enervant uneori. Sa ma scriu si ca uneori intra greu intr-a ntaia si in a 3 a? ce remedii or exista pt toate astea?
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #122 : 07.Mar.2011, 10:55:14 p.m. »
Fa o vizita la un service Suzuki si cere sa-ti schimbe timoneria pe garantie.

Offline vladys

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
« Răspuns #123 : 04.Mai.2011, 06:04:39 p.m. »
AM si eu problema asta , intra greu in viteza a-2-a si in mansalier , in mansalier trebuie sa o scot pe liber -bag in viteza a-3-a pe urma intra in mansalier.AM DOAR 17000KM , este din 2009.Dupa cum am citit tot la cutia de viteze au avut probelme de fabricatie masinile din ungaria.Exista remediere s-au o las asa de frica sa nu stric cutia de tot pe la service :-?.DEOARECE problemele acestea apar cel mai des cand o scot din parcare .

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #124 : 04.Mai.2011, 06:16:50 p.m. »
Problema nu cred ca e de la cutia de viteze in sine ci cum am spus mai sus de la timoneria schimbatorului de viteze. O vizita la service nu are ce sa strice, daca timoneria e cu hiba, se schimba pe garantie.  :)

Offline chrys-gryz

• Full Member
  • Mesaje postate: 208
« Răspuns #125 : 04.Mai.2011, 08:24:44 p.m. »
eu am o problema asemanatoare si tot incerc sa rezolv aceasta problema la cei din Iasi, insa fara rezultat. Cu siguranta voi face sesizari la Suzuki Romania daca problema nu va fi remediata. Viteza a doua functioneaza f greu si de cele mai multe ori sunt nevoit sa trag destul de tare de schimbator ca sa intre in viteza. Simt cum ceva imi obtureaza lagarul de intrare in viteza. Cum problema nu se manifesta mereu, tind sa cred ca e de la timonerie. Daca ar fi fost ceva din cutie, ar fi facut asa la fiecare schimbare de viteza.
2008 swift 1.3 GLX SE 92hp red

интересное

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #126 : 05.Mai.2011, 09:36:14 a.m. »
Am avut aceleasi probleme pe cutia mea si le-am rezolvat prin gresarea cablurilor de la timonerie, atat la partea dinspre levier cat si in partea cutiei de viteze. Urmatorul pas a fost schimbarea uleiului din cutia de viteze cu norma recomanfata de producator, GL4/GL5 (ulei AGIP) plus un flacon de Metabond GT.
Rezultatul e unul remarcabil.
Succes!

Offline chrys-gryz

• Full Member
  • Mesaje postate: 208
« Răspuns #127 : 05.Mai.2011, 11:24:30 p.m. »
unde ai facut aceste aranjamente si au fost acoperite de garantie sau ai fost nevoit sa vii cu uleiul de acasa?
2008 swift 1.3 GLX SE 92hp red

интересное

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #128 : 06.Mai.2011, 09:33:35 a.m. »
Gresat cabluri si schimbat uleiul din cutie la Autonet Bucuresti, ei mi-au recomandat uleiul Agip GL4/GL5. Completarea cu Metabond GT am facut-o in regie proprie, nici un dealer nu iti va recomanda sau vinde aditivi pentru motor sau cutie.
Rezultatul merita efortul financiar (aproximativ 260 lei) cutia lucrand bine la temperaturi joase si neprezentand deja clasicele 'agatari' in treapta a II-a sau alte buguri.
Vezi ca trebuie sa mai ai un reglaj, la mine e situat in interiorul habitaclului pe cablu care directioneaza timoneria stanga-dreapata, incearca sa fii amabil cu un mecanic care e prieten cu masinile.
Bafta!
« Ultima Modificare: 06.Mai.2011, 09:38:34 a.m. de Iahim »

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #129 : 06.Mai.2011, 09:34:57 a.m. »
Completarea cu Metabond GT am facut-o in regie proprie, nici un dealer nu iti va recomanda sau vinde aditivi pentru motor sau cutie.

De ce oare?