Autor Subiect: probleme cutia de viteze  (Citit de 41126 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: probleme cutia de viteze
« Răspuns #110 : 27.Feb.2011, 10:07:40 p.m. »
Eu cred ca indiferent daca apare sau nu aceasta problema, ar trebui sa puna prin schimbare la toata lumea componentele mai rezistente (probabil ca prin rechemare), nu sa ne trezim dupa iesirea din garantie, ca o facem pe banii nostrii, desi se stia ca acea/acele componente(aici ma refer si la nenorocita aia de caseta de directie, care ne da atatea batai de cap) erau mai slabe calitativ.
Parerea mea ... care este ...

Offline crnlcrst

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #111 : 05.Mar.2011, 11:29:50 a.m. »
Salut! am schimbat si eu timoneria din cauza unui zanganit enervant, metalic, in viteza a IV-a, la 1,9 diesel. Nu s-a rezolvat nimic! Vibreaza la fel, enervant, nu stiu ce sa-i fac. Mecanicii foarte amabili, dar sunt depasiti, nu e vina lor. Au pus 1 kil de vaselina sa nu mai zdrangane, dar..... Am inceput sa evit sa mai merg intr-a IV-a X-(

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #112 : 05.Mar.2011, 11:33:03 a.m. »
Din datele tale de la avatar nu pot sa-mi dau seama de unde esti, completeaza te rog macar localitatea. :)   La ce service ai fost cu masina?

Offline crnlcrst

• Newbie
  • *
« Răspuns #113 : 05.Mar.2011, 11:38:37 a.m. »
Din Rm Valcea! am fost la Marshall Rm Valcea. Am schimbat-o in garantie! cand am plecat din service cu timoneria noua si ... nici o schimbare, mi-a fost lehamite sa ma intorc sa le spun. Am asteptat 2 luni noua piesa.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #114 : 05.Mar.2011, 11:51:59 a.m. »
Nasol.  :(  Trebuia insa sa te intorci sa le spui ca e tot la fel. Ei nu au facut un test sa vada daca mai sunt sau nu zgomote dupa ce au schimbat timoneria?

Daca cei de la Rm Valcea nu ii dau de cap incearca sa vezi ce zic cei de la Sibiu, nu e chiar asa departe de tine.  :dknw:

Offline crnlcrst

• Newbie
  • *
« Răspuns #115 : 06.Mar.2011, 05:01:04 p.m. »
Marshall e cotat in Rm. Valcea un service bun pentru toate tipurile de masini, nu neaparat Suzuki.
 Timoneria e noua. Consider ca e proasta din fabrica. La Sibiu o sa trec pe la Suzuki sa isi dea cu parerea, dar... .
Daca comand alta si e varza din constructie, mecanicii ce sa faca?!!!?Am studiat piesa si nu ai ce strange. Ungi degeaba angrenajele.

Offline Laurentiu

« Răspuns #116 : 06.Mar.2011, 05:13:41 p.m. »
am schimbat si eu timoneria din cauza unui zanganit enervant, metalic, in viteza a IV-a, la 1,9 diesel.
Daca problema se manifesta numai in treapta 4 de viteza, de ce te-ai legat de timonerie si nu de cutia de viteza ?
Daca era problema din timonerie trebuia ca "zanganitul" sa se faca tot timpul.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline crnlcrst

• Newbie
  • *
« Răspuns #117 : 06.Mar.2011, 05:32:28 p.m. »
Sper ca nu cutia e de vina. In celelalte viteze timoneria e mai legata. Maneta sta fixa in pozitia corespunzatoare vitezei. In a IV-a misca nepermis de mult, vibreaza. La trecerea din treapta I in a II-a agata putin, asta e singura problema care ar putea fi  din cutie. Parca sincronul nu functioneaza normal, trebuind sa las o fractiune de secunda in punctul mort, inainte de a trece intr-a doua. Mai ales daca uleiul din cutie e rece. Zanganitul dintr-a IV-a....oare ce poate impinge timona inainte si inapoi, e vorba de 1 sau 2 milimetri, asfel incat sa vibreze si sa zdrancane enervant. Nici la Dacia 1300 nu am patit asa ceva, timoneria fiind din bucati, prinsa cu o amarata de siguranta sub masina.

Offline Laurentiu

« Ultima Modificare: 06.Mar.2011, 09:58:52 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #119 : 06.Mar.2011, 09:57:25 p.m. »
In a IV-a misca nepermis de mult, vibreaza. .... Zanganitul dintr-a IV-a....

Cand vibreaza, tot timpul cand mergi cu masina viteza a IV-a sau doar cand esti in aceasta viteza si iei piciorul de pe acceleratie?  Prin zdranganit te referi la un zgomot sau la acea vibratie a manetei schimbatorului de viteza? Daca e zgomot, ce fel de zgomot si unde se manifesta?