Autor Subiect: probleme cutia de viteze  (Citit de 41124 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline fireburn

Re: probleme cutia de viteze
« Răspuns #100 : 13.Dec.2010, 10:40:01 p.m. »
Domnilor. Ma tem ca am fost inteles gresit.
Am spus retrogradare, motivul fiind acela de a merge foarte incet-nu am pomenit nimic de faptul ca nu pot urca o rampa cu viteza a-2a
Sa presupunem ca rampa e plina de gropi si nu vreau sa urc cu viteza 2, vreau sa urc cu viteza 1 pentru a aborda cat mai bine gropile.
@rexkrokiDAU - si la mine face la fel, uneori intra lejer, alte ori intra mai greu.
@Swithin - in manual spune ca poti retrograda din treapta 2 in treapta 1 de viteza, la o viteza maxima de 45Km/h, de aici am presupus si eu ca se poate retrograda chiar daca masina e in miscare :D.
Acum nu prea mai stiu ce sa cred:manualul sau pe domnul de la service.
Am condus alte masini care nu aveau aceasta problema.
« Ultima Modificare: 13.Dec.2010, 10:45:57 p.m. de fireburn »

Offline miocrl

« Răspuns #101 : 15.Dec.2010, 07:59:00 a.m. »
am incercat ieri sa trec din a 2-a in 1 si doar cand viteza a scazut sub 20 la ora am reusit.

Offline Daniel42

« Răspuns #102 : 15.Dec.2010, 08:30:46 p.m. »
Exact asa este si la mine miocrl . Nu pot trece in viteza unu decit la viteza sub 20 km si chiar mai putin . Eu cred ca asa este si normal dupa discutii cu oameni normali . Cei care incearca sa-si bata joc de masini pot incerca si altceva adica putin fortaj . Dar sunt banii si masina lor . :)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline macmat

« Răspuns #103 : 16.Dec.2010, 10:12:41 p.m. »
Poate merita incercata manevra de ,,dublu debreiaj,, ?!?!

Offline ciphol

a mai patit cineva?
« Răspuns #104 : 03.Feb.2011, 10:46:18 a.m. »
dupa schimbarea casetei de directie,(insa nu imediat,si habar nu am daca are vreo legatura)am remarcat urmatorul fenomen:daca se intampla sa fie nevoie de schimbat viteza in rampa(de ex,abordez rampa cu a doua si cand ajung pe finalul ei,masina prinzand deja ceva viteza...ii dau a treia) ,masina iese din viteza,schimbatorul ajungand singur la punctul mort...deasemenea,si invers,trec dintr-a 3-a intr-adoua, in rampa,iese singura...apoi calc ambreiajul si reintra,insa,deja nu mai sunt in rampa.Ce sa fie oare?a mai patit cineva?
  • suzuki s-cross 1.6 ddis allgrip

Offline Laurentiu

Re: a mai patit cineva?
« Răspuns #105 : 03.Feb.2011, 10:56:40 a.m. »
daca se intampla sa fie nevoie de schimbat viteza in rampa(de ex,abordez rampa cu a doua si cand ajung pe finalul ei,masina prinzand deja ceva viteza...ii dau a treia) ,masina iese din viteza,schimbatorul ajungand singur la punctul mort...deasemenea,si invers,trec dintr-a 3-a intr-adoua, in rampa,iese singura...apoi calc ambreiajul si reintra...
Trebuie reglata cursa levierului de comanda (schimbatorul de viteze). Nu intra in totalitate in treapta de viteza si scapa.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline marius34

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #106 : 22.Feb.2011, 09:05:27 p.m. »
De astazi am devenit posesorul unui nou levier de comanda al vitezelor lu suzuka.Alta masina prieteni."Saracuta" cat a suferit cu cel vechi.Nu are niciun reglaj din fabrica,este o inventie romaneasca B-)
Domnii de la Suzuki au fost de nota 11.
« Ultima Modificare: 22.Feb.2011, 09:21:09 p.m. de marius34 »

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #107 : 27.Feb.2011, 02:22:39 p.m. »
Chiar daca Suzuki nu a facut o rechemare in service pentru problema de mai sus se pare ca ea este recunoscuta de constructor. Cu ocazia ultimelei mele revizii in garantie cei de la serviceul din Brasov mi-au schimbt si mie timoneria pe garantie fara a le cere eu acest lucru in mod expres.

E adevarat ca eu in cei aproape 100000 km nu am patit decat de vreo tre-patru ori sa nu-mi intre in viteze, deci probabil ca tine si de obisnuinta cu masina si de stilul de condus dar important e ca problema, daca apare, se poate rezolva pe garantie.

Offline marius34

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #108 : 27.Feb.2011, 06:24:16 p.m. »
Chiar daca Suzuki nu a facut o rechemare in service pentru problema de mai sus se pare ca ea este recunoscuta de constructor......................................................... important e ca problema, daca apare, se poate rezolva pe garantie.

De ce daca apare?
Sunt persoane care merg poate 10.000km pe an si s-ar putea sa nu apara in garantie.
De ce sa schimbe pe banii lui dupa ce iese din garantie o problema de proiectare?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #109 : 27.Feb.2011, 07:41:57 p.m. »
Nu e o problema de proiectare ci materialul folosit la componenta respectiva nu e destul de dur. Si cele cu care se inlocuiesc au aceiasi forma, doar ca plasticul e mai dur. Am zis daca apare pentru ca nu stiu daca problema afecteaza toate masinile sau doar anumite loturi. Si cum am zis, la mine a aparut doar de trei sau patru ori in peste 90000 km, deci nu m-a afectat prea tare. Dar daca cineva are dubii sau vrea sa fie sigur normal ca poate merge in service si verifca.
« Ultima Modificare: 27.Feb.2011, 07:43:30 p.m. de rexkrokiDAU »