Autor Subiect: La cati dintre voi scartie cureaua de aceesorii sau alternator la rece?  (Citit de 39998 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danker

Re: La cati dintre voi scartie cureaua de aceesorii sau alternator la rece?
« Răspuns #70 : 15.Mar.2011, 10:00:16 a.m. »
- Pare a mai inofensiva si logica treaba, dar nu vad prea multi colegi de forum pudrandu-si dimineata cureaua de accesorii cu pamatuful, odata la cateva zile   =))  multi nici nu stau sa incalzeasca un minut motoru' daramite o asemenea operatiune migaloasa.  :-))
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline BigAir

« Răspuns #71 : 15.Mar.2011, 02:40:33 p.m. »
nu e normal sa scartzaie dar, cred ca e din cauza materialului curelei, poate e prea dur? cel putin asa cred. la rece se face si mai rigida si nu mai adera la rola si scartzaie. nu e normal asa ceva.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline Laurentiu

« Răspuns #72 : 15.Mar.2011, 02:42:15 p.m. »
- Pare a mai inofensiva si logica treaba...
Si uite ca mi-a mai venit o idee: ce face ca arcusul sa scirtiie pe strunele viorii ? SACIZUL. Cred ca niste praf de saciz presarat pe role si pe curea, va avea un efect mai indelungat in timp decit praful de talc. Sacizul se lipeste de role sau cauciuc pastrindu-se o vreme pe ele. Ar trebui de incercat.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14539
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #73 : 15.Mar.2011, 02:50:09 p.m. »
O facem Suzuki Stradivarius  :good:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline tase33a

« Răspuns #74 : 15.Mar.2011, 02:57:54 p.m. »
AM AVUT ACEEASI PROBLEMA SI CU GREU I-AM DAT DA CAPAT   :D . PROBLEMA LA MINE A FOST DIN UZURA UNEI ROTI DE GHIDARE , CARE ESTE DIN PLASIC. INCEARCA SA DAI JOS CUREAUA SI PIPAIE CELE 2-3 ROTI DE GHIDARE SI VEI OBSERVA O UZURA LA UNA DINTRE ELE (VEI SESIZA UN UMAR IN EXTREMITATEA ROLEI ) . BAFTA  ;)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #75 : 15.Mar.2011, 03:14:08 p.m. »
CAPS LOCK OFF
 ;-)
Go Terios!!!:)

Offline danker

« Răspuns #76 : 15.Mar.2011, 03:30:12 p.m. »
Si uite ca mi-a mai venit o idee: ce face ca arcusul sa scirtiie pe strunele viorii ? SACIZUL. Cred ca niste praf de saciz presarat pe role si pe curea, va avea un efect mai indelungat in timp decit praful de talc. Sacizul se lipeste de role sau cauciuc pastrindu-se o vreme pe ele. Ar trebui de incercat.

- Posibil o idee buna, cei mai meticulosi ar putea incerca....

nu e normal sa scartzaie dar, cred ca e din cauza materialului curelei, poate e prea dur? cel putin asa cred. la rece se face si mai rigida si nu mai adera la rola si scartzaie. nu e normal asa ceva.

- In general sunt curele marci diferite, mai vechi sau mai noi, asa ca.......

AM AVUT ACEEASI PROBLEMA SI CU GREU I-AM DAT DA CAPAT   :D . PROBLEMA LA MINE A FOST DIN UZURA UNEI ROTI DE GHIDARE , CARE ESTE DIN PLASIC. INCEARCA SA DAI JOS CUREAUA SI PIPAIE CELE 2-3 ROTI DE GHIDARE SI VEI OBSERVA O UZURA LA UNA DINTRE ELE (VEI SESIZA UN UMAR IN EXTREMITATEA ROLEI ) . BAFTA  ;)

- E foarte buna observatia, dar ce ne facem cu masinile noi care nu sunt susceptibile de a avea asemenea uzuri insaaa  cand e frig, au  un suieraaat?

O facem Suzuki Stradivarius  :good:

- Nuuuuu,  ca nu suiera  frumos de loc..  :notlst:
« Ultima Modificare: 15.Mar.2011, 03:45:04 p.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline macmat

« Răspuns #77 : 15.Mar.2011, 06:59:39 p.m. »
...... ce face ca arcusul sa scirtiie pe strunele viorii ?.......
Pai noi vrem sa NU scirtiie !!! :D :D :D

Offline Laurentiu

« Răspuns #78 : 15.Mar.2011, 09:07:52 p.m. »
Pai noi vrem sa NU scirtiie !!!
Scirtiitul strunei la vioara, inseamna degresarea arcusului; degresarea curelei la noi (impiedicarea alunecarii), inseamna eliminarea scirtiitului.  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline macmat

« Răspuns #79 : 15.Mar.2011, 09:19:58 p.m. »
Corect,@Laurentiu! Postasem doar pentru descretirea fruntilor... :good:Poate fi o solutie;in general solutiile simple sint greu de gasit. Sint sigur ca incalzirea vremii va micsora numarul curelelor scirtiitoare.Vom mai auzi de ele (sau de la ele...) la iarna....Logic ar fi sa urmam pasii:  spray, stringere curea ,inlocuire .