Autor Subiect: La cati dintre voi scartie cureaua de aceesorii sau alternator la rece?  (Citit de 39978 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Gen: Bărbat
  • Suzeta Splash 1,2
Re: La cati dintre voi scartie cureaua de aceesorii sau alternator la rece?
« Răspuns #60 : 07.Feb.2011, 09:01:39 a.m. »
Exact, acestea sunt cauzele care duc la zgomotele suparatoare ale curelelor: ulei si mizerie colectate de pe minunatele drumuri ale patriei. :-?

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #61 : 07.Feb.2011, 10:40:14 a.m. »
in fiecare dimineata scartaie la plecarea de pe loc, pentru 1-2 secunde.
Incearca sa pleci de pe loc cu clima sau a/c-ul inchise. Se pare ca e un fel de rezolvare. Si mie-mi scartaie tot timpul, insa opesc repede clima pentru cateva secunde, si se potoleste.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline macmat

« Răspuns #62 : 08.Feb.2011, 05:52:36 p.m. »
Exista niste spray-uri speciale pentru curatare curele auto( chiar firme de firme produc asa ceva- ex:WURTH)le-am vazut prin tirgul local chiar saptamina trecuta(cam 15RON).Eu nu am luat ca a mea nu scirtiie....Vad pe site-ul WURTH la sectiunea chimice,cod WRO-03-090 :impiedica scirtiitul curelelor...(trapezoidale) nu stiu de care are sx4,dar poate merita incercat...

Offline bogogica

« Răspuns #63 : 12.Feb.2011, 10:56:53 a.m. »
@khaos, nu vreau :P. Refuz sa apelez la gandirea tipic romaneasca (Sa ne multumim cu ce avem, chiar daca este mai putin). Daca masina a fost dotata cu clima...etc, de ce sa nu fac in asa fel incat sa ma bucur tot timpul de ele? O sa imi fac timp sa ajung la un service sa remedieze ei problema, deoarece masina este in garantie si nu are rost sa ma chinui eu pe cont propriu.

Offline Daniel42

« Răspuns #64 : 12.Feb.2011, 02:19:54 p.m. »
Si mie mi s-a intimplat figura cu scirtaitul iarna trecuta de vreo doua ori dar , noptile au fost destul de geroase si umede si am pus chestia pe seama umezelii . Ce si cred ca a fost pentru ca apoi nu s-a mai intimplat . Apoi nu cred ca ai forjat masina ca si cei de la raliu care folosesc pudra . Daca figura se repeta si cind vremea este buna , ceva nu este in regula si mai bine mergi la mecanici . Bafta .  :good:
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline Laurentiu

« Răspuns #65 : 13.Feb.2011, 08:43:54 a.m. »
...pe site-ul WURTH la sectiunea chimice,cod WRO-03-090 :impiedica scirtiitul curelelor...(trapezoidale) nu stiu de care are sx4,dar poate merita incercat...
In nici un caz curelele nu sint trapezoidale.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • Gen: Bărbat
  • No cat should stay in my way!
« Răspuns #66 : 13.Feb.2011, 09:00:55 a.m. »
la sx4 nu am auzit-o inca, insa la Jimny pe umezeala sau dimineata cand foarte frig, invariabil, cureaua isi face numarul de scartaiala. asta daca aprind farurile. E simptomul unei curele putin uzate care - atunci cand apar consumatori multi (avand ca rezultat "intarirea" alternatorului) incep sa patineze pe fulie. Am incercat su spray. A mers bine cateva zile, apoi a revenit. Am mers la mecanic si mi-a zis ca nu se impune schimbarea daca tace in 3-5 secunde. Lucru care se intampla intotdeauna. So... nu-i motiv de mare ingrijorare dar - "estetic" vorbind -  e bine sa o schimbi.

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!

Offline BigAir

« Răspuns #67 : 15.Mar.2011, 12:59:29 a.m. »
si mie imi scartzaie cureaua dimineata cand e frig, am fost la dealerul suzuki Sibiu si mi-au dat cu spray pe curea, a tacut 2 zile si a inceput iar sa scartzaie. ma cam enerveaza mai ales ca masinile vecinilor care sunt unele mult mai vechi decat suza nu fac nici mac.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline danker

« Răspuns #68 : 15.Mar.2011, 08:11:40 a.m. »
...........:impiedica scirtiitul curelelor...(trapezoidale) nu stiu de care are sx4,dar poate merita incercat...

- Daca am fi avut curele trapezoidale cu dinti cum aveau masinile mai vechi un pic nu ar mai fi scartait niciuna, pe de alta parte spray-ul de curele folosit intens (vazut cu ochii mei la un vecin) duce la un fel de ancrasare-topire, mai exact avea un soi de mazga fina pentru care a fost nevoit sa schimbe cureaua  ca sa nu aiba alte boroboate pe acolo si oricum spray-ul tot un paleativ ramane.
- Din pacate nu prea exista remediu practic pentru rezolvarea acestei probleme, atata timp cat curelele acum au caneluri longitudunale..... iar increderea in mesterii de le service-uri eu nu stiu de unde ati capatat-o voi, ca eu nu am reusit pana la varsta asta.............Parerea mea este ca in locul unui mic inconfort deranjant pe perioada friguroasa, e adevarat ( o masina noua destul de scumpa sa suiere dimineata ca o rabla si teama de a ne auzii vecinii  :notlst: ) e mai periculos sa mergem la "mesteri" sa o mai stranga nu dupa manual, dupa care sa cedeze rulmentii pe la alternator sau pe la pompa de apa. parerea mea care este... :dknw:
« Ultima Modificare: 15.Mar.2011, 08:14:20 a.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Laurentiu

« Răspuns #69 : 15.Mar.2011, 09:49:49 a.m. »
si mie imi scartzaie cureaua dimineata cand e frig...mi-au dat cu spray pe curea, a tacut 2 zile si a inceput iar sa scartzaie.
Cu pudra de talc a incercat cineva ?
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!