Autor Subiect: La cati dintre voi scartie cureaua de aceesorii sau alternator la rece?  (Citit de 39973 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: La cati dintre voi scartie cureaua de aceesorii sau alternator la rece?
« Răspuns #120 : 27.Nov.2015, 05:36:27 p.m. »
Numai ca in cazul de fata nu scartaie cureaua de distributie, ci cea de accesorii.

The following users thanked this post: gabineg

Offline AT

« Răspuns #121 : 27.Nov.2015, 05:57:29 p.m. »
   Am extras din specificatiile produsului:
 "Spray protectie, curele prelungeste viata curelelor motorului si previne alunecarea acestora cauzata de caldura, frig,praf, umiditate si imbatranire".
   Deci posibil sa se preteze aplicarii la orice tip de curea existenta la motor si previne alunecarea - cauza posibila a acelui scartait .   

Insa ar trebui de verificata intinderea corecta a acelei curele, verificare conform manualului de service (cu SDV-uri specializate)
  si nu "la ochi" sau "la mana" cum sunt obisnuiti ( din pacate) majoritatea mecanicilor din service-urile noastre, cu rezultate de rigoare.

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline shpeedy

« Răspuns #122 : 27.Nov.2015, 06:21:02 p.m. »
La mine scartaie la Swift, nu la SX4. Un scartait scurt de 3-4 sec, imediat dupa plecarea de pe loc. Asta desi anul trecut au fost schimbate amandoua... La un moment dat, o sa ma duc sa mai verifice intinzatoarele.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Daniel42

« Răspuns #123 : 27.Nov.2015, 06:51:26 p.m. »
Dupa cite spun colegii pe forum la SX4, nu poate sa faca zgomote curea de distributie intrucit este pe lant . Zgomotoase pot sa fie curelele de la accesorii . Eu unul am SX 4 , in curind o sa incepem al optulea an si am facut toate reviziile necesare si toate schimburile de consumabile o data pe an . Dar nu am avut niciodata probleme cu curelele si nici nu am schimbat uleiul din cutia de viteze manuala . Toata lumea spune ca , daca cutia merge bine trebuie lasata in pace , calitatea uleiului de magazin este departe de fabrica . Referitor la curele am citit manualul si cind trebuia schimbat ceva dar , avind 32.000 km la bord , curele fara uzura vizibila si fara zgomote , parerea mea este ca , nu este rost de schimbat inca . Cred ca pe linga umezeala iernii ,mai degraba zgomotele provin si de la uzura curelelor dupa citeva zeci de mii bune de kilometrii . Parerea mea . Si apoi lucrul de mantuiala efectuat de mecanici in service .  ;) Ca remediu intradevar toti spun de acest spray,  care cica reduce din alunecare pe vreme umeda la curele uzate . La cele noi poate sa aveti ghinion , doar ca trebuie intinse corect de meseriasi si asta asa cum spunea un coleg nu cu ochiul ci cu ce trebuie . :)
« Ultima Modificare: 27.Nov.2015, 06:56:51 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline Mishu33

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
  • Gen: Bărbat
  • SX4 1.6 GS 4WD 2011..un an bun :)
« Răspuns #124 : 02.Dec.2015, 05:25:52 p.m. »
La ultima revizie le-am spus ca imi scartie doar atunci cand intru prin apa mai mare  :-? au zis ca  e din cauza ca ajunge apa la ea si ca degeaba o schimb ca nu e uzata. Intrebarea era daca voua va face la fel, ca daca nu, uzata nu e, inseamna ca imi lipseste vreo protectie ceva de sub contra-aripa, daca o fi asa ceva  :-?
He who asks a question is a fool for a minute; he who does not remains a fool forever.

Offline hugbear

« Răspuns #125 : 02.Dec.2015, 06:23:35 p.m. »
Așa e, când se stropește, scârțâie. Scutul de plastic nu protejează cum trebuie împotriva stropirii de către roata dreapta-față.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Mishu33

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
  • Gen: Bărbat
  • SX4 1.6 GS 4WD 2011..un an bun :)
« Răspuns #126 : 03.Dec.2015, 02:15:59 p.m. »
Pai nu e niciun risc atunci cand se uda si scartie? Ea practic atunci aluneca pe rola...zic si eu :-?
He who asks a question is a fool for a minute; he who does not remains a fool forever.

Offline hugbear

« Răspuns #127 : 03.Dec.2015, 03:15:27 p.m. »
Dacă fluieră puțin și-i trece, nu-i bai. Dac-o ține mult, e problemă (întindere, uscare, slăbire).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #128 : 16.Oct.2016, 11:53:36 p.m. »
Ar fi interesant ca cei ce si-au montat scut-motor pe masina sa ne spuna daca la trecerea prin balti sau pe vreme cu umiditate mare le mai scirtiie curelele.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

« Răspuns #129 : 17.Oct.2016, 12:02:33 a.m. »
        La Vitara cu scut montat, in momentul cand trecem printr-o baltoaca, lac(stradal), groapa plina cu apa pluviala(sau de la stropitorile primariei), sau prin alte zone cu umiditate in stare lichida( =))), jetul de apa creat de rotile masinii nu patrunde absolut de loc in compartimentul "motor" ! 
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Laurentiu