Autor Subiect: Instalatie electrica  (Citit de 3407 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Instalatie electrica
« : 28.Dec.2009, 12:53:24 p.m. »
Intreb si eu aici pe cei care au desfacut bordul (ceasurile): exista sau nu bec si circuit electric alimentat pt becul de "faza scurta" ?

Intreb pt ca luminind bordul din exterior am observat locasul cu simbolul caracteristic acestui martor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

Re: Instalatie electrica
« Răspuns #1 : 28.Dec.2009, 04:25:05 p.m. »
ieri la intalnire am discutat cu baietii cu swifturi aspectul asta. ne-am uitat mai atent in bord si in stanga sus e martorul de faza lunga, iar in dreapta sus e un martor ce ni s-a parut ciudat. martorul seamana cu semnul de reglare faruri... oare la ce ar folosi acel martor. cu prima ocazie cand deschid bordul o sa alimentez acel led ca sa imi indice aprinderea farurilor.

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 28.Dec.2009, 10:00:15 p.m. »
... in dreapta sus e un martor ce ni s-a parut ciudat. martorul seamana cu semnul de reglare faruri...
In mod normal acela ar fi trebuit sa fie martorul pt lumini de intilnire   ///D (faza scurta).
As fi dorit sa stiu daca ii lipseste doar becul sau circuitul electric nu e tras pt martor.
« Ultima Modificare: 28.Dec.2009, 10:02:12 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 29.Dec.2009, 05:29:20 a.m. »
led este. leduri sunt cam la toti martorii. doar ca ledurile sunt comandate serial printr-un driver. deci ca sa il aprindem terbuie sa deconectam firele ce duc la led si sa dam comanda direct pe led precum am aprins ledul de CRUISE la mine.

Offline miocrl

« Răspuns #4 : 09.Ian.2010, 08:05:58 a.m. »
ei bine am gasit la ce e folosit acel martor... la semnalizarea unei probleme la sistemul Auto Leveling credeti sau nu.. exista sx-uri cu autoleveling :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 09.Ian.2010, 11:36:26 a.m. »
ei bine am gasit la ce e folosit acel martor... la semnalizarea unei probleme la sistemul Auto Leveling ...
Neavind acest sistem si pt cei ce nu-l vor monta ulterior, inseamna ca se poate depista circuitul, intrerupe si apoi firul de bec cuplat pe comanda "faza scurta".
  • Suzuki SX4

Offline miocrl

« Răspuns #6 : 09.Ian.2010, 11:42:52 a.m. »
clar ca merge...

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 09.Ian.2010, 12:18:32 p.m. »
O imbunatatire utila din punctul meu de vedere ;)

P.S. Sunt curios unde naiba s-or vinde cu Auto Leveling  :dknw:
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #8 : 09.Ian.2010, 07:05:50 p.m. »
N-am avut doica englezoiaica (s-ar fi numit babysitter), insa eu am inteles din acel pasaj ca e vorba de un sistem de reglare automata a pozitiei farurilor in functie de incarcarea masinii si nu de o reglare automata a pozitiei croseriei in functie de incarcarea masinii, cum fac unele modele SUBARU...
Daca gresesc, mea culpa ! ;-)
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 09.Ian.2010, 07:18:12 p.m. »
...un sistem de reglare automata a pozitiei farurilor in functie de incarcarea masinii si nu de o reglare automata a pozitiei croseriei in functie de incarcarea masinii...
E mai usor sa pui doua motorase "semi-giroscopice" pe faruri decit sa aduci modificari si sa automatizezi suspensia ;).
  • Suzuki SX4