Autor Subiect: Pana cauciuc  (Citit de 5382 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline danker

Pana cauciuc
« : 25.Dec.2009, 03:59:46 a.m. »
- In perioada asta "superba" de mers prin Bucuresti, ( asa aglomeratie ca zilele astea nu am mai vazut, 10 km in mai mult de 2 ore) unde mai punem rigolele necuratate, nesimtiti care parcheaza aiurea, nebunia iscata de lumea care alearga sa se aprovizioneze pentru marea "crapelnita" de sarbatori si un primar general alaturi de primarii de sectoare repetenti  X-(...... Eu ce puteam sa fac, am luat un holtzsurub in cauciucul meu nou de iarna,  :( asa ca in disperare de cauza am apelat la o vulcanizare a lu' peste,  unde mi-a fost scos obiectul siii.. cu un fel de "tirbuson" mi-a introdus un fel de snur din cauciuc natural. Acuma pe moment am scos-o la vopsea, dar nu agreez solutia pe tremen lung, voi ce stiti, mai vulcanizeaza cineva, undeva, ca pe vremuri un petic, sau tre' sa-mi iau un cauciuc nou, tinand cont de faptul ce eu nu merg cu gume peticite in felul asta si mai ales pe fata. :inteligent:

- cateva poze cu obiectul... parca a fost pus expre..... :(

- bucata de snur pe care au introdus-o in gaura

« Ultima Modificare: 25.Dec.2009, 06:20:43 p.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline coq

Re: Pana cauciuc
« Răspuns #1 : 25.Dec.2009, 04:41:17 a.m. »
Metoda cu snurul este chiar viabila si este des intalnita la "Rally Raid" deci metoda este buna... dar pentru pentru drumuri lungi si linistite ar fi recomandat vechiul petic si echilibrare dupa.
Din pacate  nu va fi ca nou... o vulcanizare bunicica unde si eu am facut acelasi lucru am gasit pe Fundeni aproape de Colentina cum vi undeva pe dreapta.

LE. am uitat sa mentionez acolo mi-au pus peticele... dopurile au fost provizorii la o vulcanizare... unde nu se putea altceva
« Ultima Modificare: 25.Dec.2009, 04:50:06 a.m. de coq »
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline Nicu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #2 : 25.Dec.2009, 10:08:32 a.m. »
Daca lucrarea a fost facuta corect, o sa tina la fel de mult cat va tine si cauciucul si va spun asta din experienta proprie. Solutia cu petice este invechita si nu-si mai are rostul acum, odata ce cauciucul a fost reparat. Poti sa-l folosesti absolut linistit pe fata, chiar n-are sens sa te ingrijorezi, doar sa fie echilibrat.
Suzuki Swift 1.3 GS, 5 usi

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 25.Dec.2009, 11:41:49 a.m. »
si eu am primit o suvita din aia in un cauciuc... chiar in o gaura mai mare.. tot de la un holzsurub mai mare.. si gros pentru tabla. si nu am probleme.

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 25.Dec.2009, 12:15:36 p.m. »
...nu agreez solutia pe tremen lung, voi ce stiti, mai vulcanizeaza cineva, undeva, ca pe vremuri un petic, sau tre' sa-mi iau un cauciuc nou, tinand cont de faptul ce eu nu merg cu gume peticite in felul asta si mai ales pe fata. :inteligent:
De la introducerea cauciucurilor tubeles, asta e metoda de "vulcanizare" (dop sau snur de cauciuc crud). Vulcanizarea de odinioara cu petec cald sau rece (folosita la vulcanizarea camerelor) nu mai este valabila decit in cazul unei gauri in "diagonala" sau a strapungerii straturilor de cauciuc pe suprafata mare. Nu trebuie sa-ti faci probleme mai ales ca iarna nu vei merge cu viteza mare.

P.S. Fa rocada rotii "peticite" cu una de pe spate.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 25.Dec.2009, 03:29:21 p.m. »
Eu am un dop d-asta deeeeee.....cand era masina cu nr rosii. Uitasem de el dar mi-am amintit acum :P
Deci eu zic ca nu vor fi probleme daca vulcanizarea s-a facut cu simt de raspundere.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline miocrl

« Răspuns #6 : 25.Dec.2009, 04:01:12 p.m. »
si eu uitasem de el pana acum... o sa vad ce mai face cand pun rotile de vara. :)

Offline danker

« Răspuns #7 : 25.Dec.2009, 05:14:15 p.m. »
- Multumesc baieti, m-ati mai linistit, ce sa zic o sa o las asa o vreme, sa vad cum se comporta.  :inteligent:
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

razak

• Vizitator
« Răspuns #8 : 25.Dec.2009, 08:38:59 p.m. »
Am si eu la Partner un snur pe fata, de 2-3 luni de cand l-am luat n-au aparut probleme la roata respectiva :D Acum cand le-am pus pe cele de iarna am mai descoperit un holzsurub in unul din ele ...

Si cele de la Swift au primit un surub in ele, numai ca asta era de 6 sau 8, enorm, nici nu-mi dau seama cum a putut sa se infinga in guma :D

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #9 : 28.Dec.2009, 10:40:36 a.m. »
si eu am luat un surub :) in roata din spate .. tot cu dop s-a rezolvat. Mai am un dop si pe cealalta roata de vreo 4 luni  si nu am avut probleme.

M-a costat 16 lei vulcanizarea in bucuresti.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..