Autor Subiect: Echilibrare roti Jimny  (Citit de 13134 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cristi

Echilibrare roti Jimny
« : 22.Dec.2009, 10:20:31 p.m. »
Salutare. Am fost azi sa echilibrez rotile si sa reglez presiunea. La vulcanizarea de la "coltul blocului" m-am lovit de o problema: baietii de acolo (si nici eu de altfel  :">)  nu au stiut cum sa scoata capacele din centrul jentilor de aliaj (care au sigla Suzuki). Din cauza asta nu s-a putut pune roata pe bancul de echilibrat.

In manualul utilizatorului nu pare a fi nimic precizat de acest aspect "cheie". Din ce am vazut la roata de rezerva nu exista filet sau vreo smecherie, iar cu ciocanul asa usor nu par sa iasa :-/

Interesant de stiut ar fi si ce presiune puneti in pneurile lui Jimny de obicei (fata / spate). 2.3 cu 2.6 nu e cam mult pentru soselele noastre?
- Kizashi Sport M/T
- ex SX4 1.9 DDis, 4WD @ 143 BHP
- ex Jimny Cabrio

Offline Cristi (XTI)

Re: Echilibrare roti Jimny
« Răspuns #1 : 22.Dec.2009, 10:42:52 p.m. »
Eu am păstrat presiunea recomandată pe drumurile de asfalt, dar pe zăpadă & gheață e cam mult.
Vreau curând să îmi iau un compresor de mașină și apoi o să pot să jonglez cu presiunea în funcție de drumurile pe care merg.

LE: Greșisem ceva din neatenție - sper că nu au citit prea mulți.  :D
« Ultima Modificare: 22.Dec.2009, 10:48:52 p.m. de Cristi (XTI) »
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #2 : 23.Dec.2009, 12:13:04 a.m. »
Din cate stiu masina noua vine parca cu azot in pneuri ,de unde si mai rarele verificari la vulcanizare.
Go Terios!!!:)

Offline Cristi

« Răspuns #3 : 23.Dec.2009, 12:41:19 a.m. »
Rare sau nu a mea avea 0.9 presiune intr-unul din caucicucuri  :">  Mai mult ca sigur ca are nevoie si de o echilibrare a rotilor.
- Kizashi Sport M/T
- ex Jimny Cabrio

Offline unde

« Răspuns #4 : 23.Dec.2009, 10:06:44 a.m. »
Interesant de stiut ar fi si ce presiune puneti in pneurile lui Jimny de obicei (fata / spate). 2.3 cu 2.6 nu e cam mult pentru soselele noastre?

2.3 e enorm. Cred ca topaie masina grupa mare.
 La mine, la usa de la sofer, in partea din spate-jos exista o eticheta cu presiunile. Eu folosesc 1.8. Daca mergi mult pe zapada si gheata poti sa lasi 1.6 cit zic ei.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline >pexic<

« Răspuns #5 : 23.Dec.2009, 11:32:49 a.m. »
la mine in carte scrie 2,3 fata -2,5 spate (1328cc - an 2002) cu masina plina. cu ea goala merge si 2,3 pe spate.
eu acum am in jur de 2 in toate rotile.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Cristi

« Răspuns #6 : 23.Dec.2009, 12:02:51 p.m. »
Cred ca o sa pun 1.6 cu 2.2. Topaie prea tare asa cum e acum :D

De problema cu capacele de la jentile de aliaj nu s-a lovit nimeni? Sa inteleg ca nu v-ati echilibrat rotile?  :baston:
- Kizashi Sport M/T
- ex Jimny Cabrio

Offline unde

« Răspuns #7 : 23.Dec.2009, 12:43:51 p.m. »
De problema cu capacele de la jentile de aliaj nu s-a lovit nimeni? Sa inteleg ca nu v-ati echilibrat rotile?  :baston:

Intelege ca esti cam singurul cu jenti de aliaj ;)
 Eu as pune 1.9 si 1.9.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #8 : 23.Dec.2009, 04:41:15 p.m. »
Pe eticheta de la usa soferului scrie la mine 1,6 pe fata si 1,8 pe spate.
jimnyholic

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 23.Dec.2009, 05:36:04 p.m. »
Am fost azi sa echilibrez rotile ...
In mod normal, o masina noua are deja rotile echilibrate. Echilibrarea se face in momentul cind se schimba cauciucul pe janta.
Cind o janta este lovita, se face roluirea ei (aducerea jantei la forma initiala). la roluire este necesara scoaterea cauciucului de pa janta. La remontarea cauciucului se va face obligatoriu echilibrarea rotii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!