Autor Subiect: Trepidatii schimbator de viteze  (Citit de 4971 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cristi

Trepidatii schimbator de viteze
« : 22.Dec.2009, 05:39:39 p.m. »
Acum ca am mers ceva mai mult cu Jimny (de obicei nu o folosesc eu), am sesizat ca trepideaza schimbatorul destul de tar, eu fiind obisnut cu schimbatorul pe cabluri de la SX4 diesel (unde nu se simte nici o trepidatie in el). E normal sa se intample asta?  Asa fac toate?

De asemenea, la plecarea de pe loc, oricat de usor as da drumul la ambreiaj, am observat ca trepideaza spatele mai tare sau mai incet pana cupleaza complet ambreiajul. Problema apare strict la plecarea de pe loc. S-a mai lovit cineva de chestia asta?

Mentionez ca Jimny-ul meu e modelul nou ('08, 86CP, VVT).
- Kizashi Sport M/T
- ex SX4 1.9 DDis, 4WD @ 143 BHP
- ex Jimny Cabrio

Offline Cristi (XTI)

Re: Trepidatii schimbator de viteze
« Răspuns #1 : 22.Dec.2009, 05:53:36 p.m. »
Da, maneta trepidează semnificativ și la mine - cred că ține de modul în care a fost proiectat sistemul de ghidaj - din păcate, nu e vremea cea mai potrivită să mă bag dedesubt ca să văd și eu cum e mecanismul, așa că voi studia prin cărțile tehnice.
Este într-adevăr mașina cu cea mai mare trepidație din câte am avut ocazia să conduc, însă nu mi se pare ceva anormal.

Despre trepidațiile la plecarea de pe loc, aș zice că parcă și Jimny al meu face, dar nu atât cât să deranjeze. E abia perceptibilă și de obicei se întâmplă în situații mai speciale - noroi, zăpadă, rampe, etc.
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline Cristi

« Răspuns #2 : 22.Dec.2009, 06:02:23 p.m. »
Mersi pentru raspuns, m-am mai linistit  :D

Faza cu plecarea de pe loc mi se pare mai ciudat. Pare sa fie mai evidenta acum dupa ce am pus presiunea normala in roti (2.3 cu 2.6), si mai ales cu masina goala (doar soferul). Depinde si de cat de tare o accelerezi la plecarea de pe loc, si cat de repede cuplezi ambreiajul.
- Kizashi Sport M/T
- ex Jimny Cabrio

Offline unde

« Răspuns #3 : 23.Dec.2009, 09:59:26 a.m. »
 La Jimny schimbatorul e direct in cutie, deci e normal sa trepideze mai mult. Poate pui un film pe YT sa vedem si noi mai exact.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Forte

« Răspuns #4 : 07.Feb.2010, 11:05:35 a.m. »
La mine tremura rau schimbatorul de 4x4!

Offline unde

« Răspuns #5 : 08.Feb.2010, 03:11:11 p.m. »
 Poate e vreun suport rupt pe la cutia de transfer. Face asa in toate cele 3 pozitii?
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Forte

« Răspuns #6 : 09.Feb.2010, 02:18:09 a.m. »
Asa m-am gandit si eu, dar am toate prinderile de la cutia de transfer! Probabil este de la inaltarea din suspensie si bodylift! Am impresia ca in 2x4 nu face asa rau, o sa verific!

Offline iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #7 : 04.Mar.2010, 09:48:31 p.m. »
Mersi pentru raspuns, m-am mai linistit  :D

Faza cu plecarea de pe loc mi se pare mai ciudat. Pare sa fie mai evidenta acum dupa ce am pus presiunea normala in roti (2.3 cu 2.6), si mai ales cu masina goala (doar soferul). Depinde si de cat de tare o accelerezi la plecarea de pe loc, si cat de repede cuplezi ambreiajul.
Cred ca presiunea trebuie sa fie 160 kPa fata/180 Kpa spate, la presiunea la care le-ai umflat tu cred ca-ti clantane dintii in gura  :-)). Ma mir ca o poti tine pe sosea, mai ales cand e usoara, cred ca topaie ca o capra.

Offline Cristi

« Răspuns #8 : 04.Mar.2010, 10:39:59 p.m. »
Eh intre timp s-a mai lasat, ca nu se mai simte ca la inceput. :) Trebuie verificata periodic presiunea.

Dar intr-adevar topaia tare. Noroc ca-s inca tanar  :-))
- Kizashi Sport M/T
- ex Jimny Cabrio

Offline Nuica_vl

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 65
  • Gen: Bărbat
  • Love Off-Road
« Răspuns #9 : 09.Dec.2010, 01:37:31 a.m. »
Poate sa fie suportul de la reductor rupt deaia trepideaza cand o turezi mai tare.. Suportul original de jimny nu e bun e prea firav si se rupe foarte usor,eu la a mea i-am facut unul mai gros la strung.
Suzuki Jimny x3Moffroad.ro