Autor Subiect: Sfaturi cumparare Jimny  (Citit de 148950 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline unde

Re: Sfaturi cumparare Jimny
« Răspuns #90 : 20.Aug.2010, 12:59:13 p.m. »
Pai tot un ScanGauge vroiam si eu sa-mi pun, dar am un prieten care se ocupa de diagnosticari pe masini si mi-a zis ca nu e ok sa ramana ceva conectat pe OBD-II prea multa vreme. Motivul nu mi l-a putut explica insa clar, asa ca s-ar putea sa fie doar "drobul de sare".

Pe aici zic toti ca n-ar fi nici o problema, cu exceptia interfetelor mai ieftine care se alimenteaza direct din portul OBD si nu fac shutdown, lasandu-te fara baterie intr-o saptamana-doua.

Teoretic, pentru antigel ai acul de apa iar pentru probleme de incarcare se aprinde becul de incarcare (bateria rosie), deci ai fi acoperit. Desigur, asta nu inseamna ca n-as vrea si eu unul conectat permanent pentru monitorizarea stilului de condus  :)

Inainte sa iau produsul am studiat multe forumuri din US si nu se mentiona nicaieri ca nu trebuie sa stea conectat multa vreme sau ca s-a intimplat vreun eveniment din cauza asta. La mine nu sta pe masina decit in timpul functionarii, deci nu are ce sa cauzeze, dar in State erau baieti care le-au montat permanent pe masina fara probleme.
 Ai sa fii uimit, dar variatiile de ~10 grade nu prea sint inregistrate de acul de la bord, de aia m-am gindit ca scula asta ma ajuta sa iau masuri in timp util.
 Cu becul de baterie e o situatie asemanatoare. Stiu cazuri de masini la care incarca alternatorul ~12V si becul nu era aprins.
« Ultima Modificare: 20.Aug.2010, 01:07:34 p.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #91 : 20.Aug.2010, 01:00:49 p.m. »
Daca e prezent doar la Jimnyurile post 2005 (4x4 vacuumatic), n-o fi cumva canistra de vacuum pentru cuplarea 4x4 ?

Canistra respectiva e prezenta si la modelul anterior, deci ipoteza pica.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #92 : 20.Aug.2010, 01:04:43 p.m. »
Zgomotul asta este de la amorsarea ABS-ului, are loc de la o anumita viteza in sus. Probati in felul urmator: plecati incet cu viteza I, dar nu accelerati, mergeti cat mai incet, cand veti accelera si depasi o anumita viteza, se va auzi zgomotul.

La mine nu se aude si am mai mers cu masini cu ABS. Singurul zgomot este la punerea contactului, se aud supapele din modulul de ABS, iar acest lucru este mentionat in manualul masinii.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #93 : 21.Aug.2010, 12:30:21 a.m. »
Zgomotul/vibratia asta apare si dupa ce intra ABS-ul la franare, e mai usor de sesizat in teren, pe pietris/nisip, la vale. Nici la Peugeot , sau alte masini cu ABS nu se aude, dar niciuna nu-i ca Jimny  :D ...
La punerea contactului se aude pompa de benzina, parca n-am auzit alte zgomote...
L.E. Zgomotul este de la verificarea sistemului ABS, de fapt (nu de la amorsare, cum am batut eu campii) si apare la peste 6 km/h.
« Ultima Modificare: 21.Aug.2010, 12:44:16 a.m. de iulian »

Offline zebra

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 42
« Răspuns #94 : 21.Aug.2010, 02:09:57 a.m. »
Confirm si eu zgomotul. Era prezent si la Jimny automat 2008 si era mentionat in manualul masinii.

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #95 : 28.Sep.2010, 03:11:16 p.m. »
Salutare la toata lumea!
    Am si eu o problema: din amortizorul spate stanga curge ulei. Au fost parintii mei cu ea in concediu si au venit cam incarcati, combinatie cu drumurile noastre-a zis mecanicul ca s-a dus semeringul din telescop si ca nu mai pot face nimic numai sa schimb amandoua telescoapele spate.
    Am citit pe forum 4x4 cum ca la jimny ar fi fata-ulei si spate-gaz(la mine de ce ii diferit?). Masina are 46 000km si nu a facut off road deloc. Cam repede s-a dus telescopul...
   Daca si-a schimbat cineva telescoapele spate si poate sa dea ceva detalii cu pret, firma(ceva bun ma intereseaza). Originale cam cat costa?
    Multumesc.

Offline unde

« Răspuns #96 : 28.Sep.2010, 04:15:43 p.m. »
 Pai poate masina nu are 46.000 de km. A mea tocmai a trecut de 67.000, inca le are pe alea originale si sint ok.
 Nu stiu de ce curge ulei din amortizorul spate, ca din fabrica Jimny are amortizoare cu ulei pe fata si cu gaz pe spate (e mai tare pe spate ca sa stea ceva mai bine pe viraje on-road).
 Amortizoarele OEM sint KYB (Kayaba).
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #97 : 28.Sep.2010, 08:06:27 p.m. »
Km sunt reali. Masina este in regula, sta bine pe drum, nu ii lasata intr-o parte numai ca, curge ulei din amortizor. Mecanicul mi-a zis ca ii dus semeringul si nu am cum sa-l schimb. Numai schimbate amandoua amortizoarele spate. Si de ce oare ii pe ulei daca ziceti voi ca din fabrica ii pe gaz pe spate?

Offline unde

« Răspuns #98 : 29.Sep.2010, 10:09:10 a.m. »
 Presupun ca nu esti tu cel care a cumparat masina noua la 0 km. In acest caz nimeni nu iti poate spune de ce pe spate sint amortizoare cu ulei in loc de gaz. Poate ca proprietarul anterior a vrut sa faca masina ceva mai comfortabila.
 Mecanicul are dreptate, trebuie schimbate amindoua amortizoarele. Iti recomand din nou KYB.
Suzuki Jimny 1.3i 2004