Autor Subiect: Sfaturi cumparare Jimny  (Citit de 148911 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
Re: Sfaturi cumparare Jimny
« Răspuns #60 : 20.Iul.2010, 12:49:56 p.m. »
Gata!
Am luat-o. Fac si eu parte din club acum.
Este suzuki-ul pe care a zis colegul de mai sus ca nu mi-l rezerva handlerul german daca sunt din Romania. Uite ca s-a rezolvat si l-am luat si pana acum totul este in regula. Sa vedem cum se descurca pe drum pana acasa 1400 km si dupa aia revin cu impresii.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #61 : 20.Iul.2010, 01:15:07 p.m. »
Sa-l stapanesti sanatos si sa pui si tu poze cu el!!
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline VAXXi

« Răspuns #62 : 20.Iul.2010, 01:51:25 p.m. »
Sa-l stapanesti sanatos ! nu uita sa postezi daca ai timp si niste impresii si detalii despre cum s-a desfasurat procesul, actualizari in privinta actelor, etc  :good:
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #63 : 22.Iul.2010, 06:05:44 p.m. »

Cateva poze proaspete cu masinuta.
Dupa drumul de 1400 de km cateva impresii:
-consum Germania 8,7 la viteze de 130-150 km/h
-consum Austria si Ungaria 8,1 la viteze de pana la 130 km/h
-consum Romania inca nu l-am facut dar apreciez ca in jur de 7 pana acum
-masina este rigida( fata de RAV 4) dar ma obisnuiesc eu cu ea
-sta destul de bine pe drum si este confortabila
Am cumparat-o de langa Augsburg mai precis de la Konisbrunn. Am ajuns cu avionul pe la 16:00 in Stuttgart, acolo ne-a asteptata o ruda si am mers direct sa vedem masina la 200 de km unde era rezervata pana pe la 19:00. Masina arata foarte bine, am facut testul de drum cu ea, fara trepidatii in volan de la 60-80-90(am citit pe forum de unele probleme). A urmat pretul. Handlerul a cerut 9590 pe ea. Eu am oferit 9200. El mi-a oferit un set de cauciucuri de iarna aproape noi cu tot cu jante de tabla la pretul final de 9400 euro. Numerele nu le-am putut face ca era deja tarziu si m-am inteles cu el sa-mi dea numerele lui de la parcul auto(numere de germania rosii) cu care am mers pana langa Stuttgart la ruda mea urmand sa i le trimitem a doua zi prin posta. A doua zi am facut numerele la Ludwisburg( acolo poti sa faci numerele unde vrei nu ii neaparat de unde cumperi masina).
Acum cateva intrebari ca eu nu am cartea tehnica a masinii(nu mi-a dat-o ca nu a avut-o; cartea service o am):
-la cati km se schimba uleiul in diferentiale( fata,spate si central) si cutia de viteze?
-pentru cei care stiu ce reprezinta/ce poate face chestia aia ca un ceas electronic din penultima poza de langa schimbator in afara de ora, temperatura interioara si exterioara? Urmeaza sa o bag pe un canal sa vad cum sta cu rugina ca am vazut ca are cateva puncte pe la imbinari pe dedesupt. Ultima toba este un pic ruginita.
-aparatori de noroi vreau sa-mi pun. In afara de reprezentanta Suzuki mai pot gasi undeva si cam la ce pret?
Pentru alte intrebari va stau la dispozitie.
Va salut Nicu S.
« Ultima Modificare: 22.Iul.2010, 06:18:08 p.m. de Andrei Suzuki »

Offline >pexic<

« Răspuns #64 : 22.Iul.2010, 06:46:22 p.m. »
salut Nicu si bafta cu masinuta.

pune intrebarile in topicurile dedicate acestora te rog. multumesc.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #67 : 23.Iul.2010, 07:11:51 p.m. »
Bravo @Nick , felicitari pentru Japoneza.Este identica la culoare cu cea a parintilor mei. :good:
Go Terios!!!:)

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #68 : 23.Iul.2010, 07:12:15 p.m. »
 Cine ma poate ajuta cu o carte tehnica a masinii ca nu am primit-o cand am cumparat masina? Am primit doar cartea service, am fost la reprezentanta si au zis ca nu pot sa-mi dea separat cartea tehnica.
Voi ce presiune bagati in roti? Cea care scrie unde deschizi usa soferului? Adica 23psi(1,6 bar) pe fata si 26psi(1,8 bar) pe spate?

Offline unde

« Răspuns #69 : 27.Iul.2010, 04:42:34 p.m. »
Cine ma poate ajuta cu o carte tehnica a masinii ca nu am primit-o cand am cumparat masina? Am primit doar cartea service, am fost la reprezentanta si au zis ca nu pot sa-mi dea separat cartea tehnica.
Voi ce presiune bagati in roti? Cea care scrie unde deschizi usa soferului? Adica 23psi(1,6 bar) pe fata si 26psi(1,8 bar) pe spate?

Manual de service gasesti pe net ;)
 Presiunile sint cele scrise acolo unde zici, nu mai imi aduc aminte exact valorile.
 Uleiul din diferentialele fata/spate si cutia de transfer (Jimny nu are diferential central, deci nu folosi 4x4 pe asfalt uscat) se schimba la 30.000 de km sau 2 ani sau la jumatate in caz de exploatare severa. Informatiile astea ar trebui sa le gasesti in manualul de service.
 In diferentiale se pune ulei 80w90, in cutia de transfer si cutia de viteze se pune 75w90.
Suzuki Jimny 1.3i 2004