Autor Subiect: Sfaturi cumparare Jimny  (Citit de 148904 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline VAXXi

Re: Sfaturi cumparare Jimny
« Răspuns #50 : 25.Mai.2010, 06:39:57 p.m. »
Cu rugina cam asa e, dar multi exploateaza masinile astea in regim off-road, deci comparatia cu turismele nu e cea mai fericita.

M-am gandit si eu la rugina cand am vazut "burta" masinii de test: parca prea neprotejata, destul de multe zone "albe". Parca numa' de terosonare post-achizitie n-aveam chef  :(

In alta ordine de idei, un accesoriu interesant care merge pe Jimny: computer de bord si scanner integrat, comandabil de aici (m-am uitat dupa asa ceva gandindu-ma c-ar fi bun la achizitie SH).
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline unde

« Răspuns #51 : 26.Mai.2010, 09:48:29 a.m. »
 Hmm... ciudat. A mea era antifonata, insa nu stiu daca din fabrica sau de la vreun proprietar anterior. Acum eu nu mi-as face griji din cauza asta. la urma urmei Jimny e o masina mica si deci suprafata de protejat e mica.
 Am si eu o scula aproape identica (difera doar carcasa), se cheama ScanGauge si chiar functioneaza  :D
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #52 : 26.Mai.2010, 09:55:13 a.m. »
Are si @Danker pe Ignis asa ceva!
Go Terios!!!:)

Offline unde

« Răspuns #53 : 26.Mai.2010, 04:00:14 p.m. »
 Asa este... si merge pe orice masina cu OBD.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #54 : 27.Iun.2010, 11:26:41 a.m. »
Buna ziua la toata lumea!
 Am de gand sa achizitionez un Suzuki Jimny 1.3 Euro 4 luna viitoare din Germania si am intrat aici sa imi dati niste sfaturi legate de aceasta masina( defecte, la ce sa fiu atent la achizitionare etc. ).
M-a speriat cineva cand mi-a spus ca stie pe cineva cu un jimny 1.3 EURO 4 care are probleme cu ea de 1 an de zile si nu ii da de cap. Adica daca urca cu ea pe un deal i se opreste motorul.
Aici o sa va pun cateva masini la care m-am gandit eu. Multumesc anticipat. Nicu S.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?__lp=14&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuels=PETROL&transmissions=MANUAL_GEAR&climatisation=MANUAL_OR_AUTOMATIC_CLIMATISATION&siteId=GERMANY&features=ABS&features=FOUR_WHEEL_DRIVE&negativeFeatures=EXPORT&emissionClass=EURO4&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&id=132286163&pageNumber=2
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?__lp=14&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuels=PETROL&transmissions=MANUAL_GEAR&climatisation=MANUAL_OR_AUTOMATIC_CLIMATISATION&siteId=GERMANY&features=ABS&features=FOUR_WHEEL_DRIVE&negativeFeatures=EXPORT&emissionClass=EURO4&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&id=131779840&pageNumber=2

Offline miocrl

« Răspuns #55 : 27.Iun.2010, 12:46:29 p.m. »
pe la 10 mii am vazut in Austria Grand vitara model vechi cu 4 usi si cu clima automata

Offline VAXXi

« Răspuns #56 : 27.Iun.2010, 12:50:17 p.m. »
Care clima automata cand s-o strica, stai frumos si te uiti la ea ! ca sa vorbesc in rime...

Nick85, le-am urmarit si eu p-alea doua si arata bine. Nu te baza insa ca vor mai fi si disponibile pana ajungi tu acolo, din cate am inteles dealerii nu prea rezerva masini, mai ales daca esti din Romania. Vezi pe-aici niste sfaturi la obiect despre adusul masinilor din Germania. Bafta la cumparare!

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #57 : 27.Iun.2010, 10:44:14 p.m. »
Multumesc pentru raspunsuri deocamdata.
Nu vreau Grand Vitara ca este prea mare. Vreau o masina mica de teren si cu motor mic si pe deasupra sa fie si EURO 4.
Si in legatura cu rezervatul masinilor gasite nu se pune problema ca am pe cineva acolo; la fel si cu adusul, nu ii prima care am adus-o.
M-ar interesa ce probleme aveti voi cu ale voastre, cam cat costa intretinerea etc. ca sa stiu la ce sa ma astept.
Pe 19 iulie am biletul la avion si vreau pana atunci sa aflu cat de multe despre acest model, mai ales defecte ca sa stiu la ce sa ma uit cand cumpar, ca pana la urma urmei dau 10 000 de euro nu 2000.

Offline unde

« Răspuns #58 : 28.Iun.2010, 09:35:18 a.m. »
 Intii uita-te dupa rugina, e punctul lor slab. Asta mai ales daca masina o iei din partea nordica a Germaniei.
 In rest, chestiile obisnuite:
 - sa nu fi fost lovita
 - sa mearga totul la ea
 - sa nu aiba jocuri in articulatii

Foarte important: daca vrei sa ai sanse sa scoti masina euro4 la RAR, trebuie sa scrie in actele masinii explicit cuvintul euro4, nu D4 sau altceva. Spun asta pentru ca RAR-ul are prostul obicei de a incadra masinile o clasa de poluare mai jos.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline VAXXi

« Răspuns #59 : 28.Iun.2010, 09:37:56 a.m. »
+ daca se cupleaza corect 4x4H, 4x4L
+ daca airbag-ul e ok (becul de la airbag trebuie sa se stinga independent de celelalte din bord la a 2-a, a 3-a punere a contactului; daca fost lovita si reparata fara a se mai pune airbagurile, de obicei becul e legat in paralel cu celelalte si se stinge in acelasi timp)