Autor Subiect: Sfaturi cumparare Jimny  (Citit de 148949 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danker

Re: Sfaturi cumparare Jimny
« Răspuns #30 : 05.Mai.2010, 08:55:09 a.m. »
-Bine ai venit VAXXi intre sanii nostri!   >:D<  , noi doi suntem cunostinte mai vechi de pe Daewoo si sper sa te avem cat de curand la intalnirile noastre ( tot la polivalenta ) cu viitoarea masinutza. Eu iti tin pumnii si sper sa faci alegerea respectiva, pana atunci colegii posesori de Jimny sper sa te convinga.  ;)
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Forte

« Răspuns #31 : 05.Mai.2010, 10:27:12 a.m. »
Daca vrei sa poti petrece weekend-uri de vis in toate colturile Romaniei, eu iti recomand Jimny! Eu incap in ea desi am 100+ kg si 178cm inaltime! Sotia mea zice ca iubeste masina aceasta pentru ca suntem mai aproape unul de celalalt. In plus, eu plec cu masina cu toata familia: 2 adulti si 2 copii. Am facut cateva iesiri de maxim 4 nopti si a fost OK!

Vezi Jurnalul meu!
« Ultima Modificare: 05.Mai.2010, 10:30:06 a.m. de Forte »

Offline VAXXi

« Răspuns #32 : 05.Mai.2010, 07:13:04 p.m. »
Multumesc de raspunsuri, salut Danker si aici, m-am mai linistit un pic. Daca e macar loc cat intr-un Cielo, merge. Vin acasa in curand si-o sa probez unul pe viu, ca pana la urma asta e factorul decisiv. Am cautat si aici de inchiriat un Jimny, dar am gasit doar o firma cam dubioasa, care vroia 700 dolari pe o saptamana ... nu mersi  :D

Forte, stiu jurnalul de bord, am urmarit si club4x4.ro in paralel; felicitari pentru filmulete, ultimele in format HD sunt chiar foarte reusite si am cateva descarcate pe laptop. La offroad mai hard cum faci tu nu am de gand sa ma bag inca, dar ma batea gandul sa incerc domeniul asta si Jimny parea cam cea mai accesibila varianta. Dupa ce-am condus pe dune aici (bine, cu Landcruiseru', dementiala masina) mi s-a deschis si mai mult pofta ;)

Alta intrebare: cum sta pe sosea ? stiu ca nu are cum sa fie foarta stabila, fiind mai inalta decat lata, dar eram curios daca v-a surprins la vreo manevra mai brusca. Oricum, planuiesc din start distantiere si eventual intoarcerea rotilor, chiar daca va insemna uzura mai rapida la rulmenti.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline Forte

« Răspuns #33 : 05.Mai.2010, 10:25:43 p.m. »
Eu am distantiere doar pe spate, pe fata la 75-80kmh trepida ingrozitor volanul, asa ca le-am scos! Eu sunt multumit de cum merge, avand in vedere cei doar 86 de cai ... nu ai cum sa faci manevre prea violente! Un drum de 500km este OK, dar doar la viteze legale! La englezoaica am schimbat eu toti rulmentii si nu au costat mult, sub 1000ron cu manopera cu tot!

Offline VAXXi

« Răspuns #34 : 06.Mai.2010, 08:42:13 a.m. »
Am citit de tremuratul ala, care se pare ca-i totusi un defect de proiectare (o insumare nefericita de armonici ale pieselor susceptibile la vibratie).

Singura solutie pertinenta (amortizorul de directie nu se pune ca solutie, e doar o atenuare a efectului) am citit-o aici: More Jimny Wobble.

Offline unde

« Răspuns #35 : 06.Mai.2010, 03:59:11 p.m. »
 Am citit si eu articolul ala, dar:
 - desi se spune ca kitul e facut de Suzuki, nu se da nici un cod sau nu am vazut eu unul
 - desi kitul e facut de Suzuki, se spune si "use it at your own risk"

Later edit: am gasit kitul aici: http://store.bigjimny.com/index.php?act=viewProd&productId=6
« Ultima Modificare: 06.Mai.2010, 04:01:36 p.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Leutz

« Răspuns #36 : 07.Mai.2010, 08:09:26 a.m. »
Am citit de tremuratul ala, care se pare ca-i totusi un defect de proiectare (o insumare nefericita de armonici ale pieselor susceptibile la vibratie).

Intervin si eu cu o observatie :)

Cred ca e totusi mult spus "defect de proiectare" atat timp cat produsul functioneaza corect in conditiile normale stabilite de producator si mai putin corect in alte conditii.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline VAXXi

« Răspuns #37 : 20.Mai.2010, 02:25:33 p.m. »
Tocmai, ca problema asta cica apare si in configuratii stock. Eh, e discutabil si pe net oricum toate pisicile sunt negre  :)

Maine ma duc sa ma dau cu un Jimny la Autonet, aranjat foarte rapid prin amabilitatea colegului WayOfLife de pe forum, caruia ii multumesc si cu aceasta ocazie.

Am mai studiat si alte marci, si alte modele, dar nu m-au convins nici una c-ar fi mai potrivita decat Jimny pentru drumurile tarii si nevoile mele. Am aprofundat si treaba cu 4x4 nepermanent, care nu prea mi-a convenit asa mult (ma refer la nerecomandarea utilizarii 4x4 pe asfalt) da' asta e; acum caut un manual de utilizare (pe cel de service il am) sa vad exact ce recomanda Suzuki pe tema condusului. In principiu, ma gandeam ca pe drum ploios/mazga dai 4x4 si mergi linistit, am inteles ca nu-i deloc asa.

In fine. Revin maine cu impresii dupa drive test.

Offline unde

« Răspuns #38 : 21.Mai.2010, 12:27:38 p.m. »
Tocmai, ca problema asta cica apare si in configuratii stock. Eh, e discutabil si pe net oricum toate pisicile sunt negre  :)

Al meu e stock si nu vibreaza. Am scris si pe topicul respectiv.
 4x4 nepermanent e de fapt o solutie in favoarea ta. O masina 4x4 permanent va consuma intotdeauna mai mult fata de aceeasi masina 4x2. Mai mult, puntea fata e decuplata total, nu esti penalizat in nici un fel la consum. Aceeasi solutie e utilizata de multe masini cu renume in off-road: Nissan Patrol, Mitsubishi Pajero vechi, etc.
 Manualul spune ca poti folosi 4x4 in conditii de drum alunecos. Spre exemplu asta iarna am mers tot timpul in modul 4x4H. Pe ploaie nu e nevoie.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline >pexic<

« Răspuns #39 : 21.Mai.2010, 01:13:20 p.m. »
sal , e nevoie si pe ploaie daca circuli pe piatra cubica, pamant/noroi .
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.