Autor Subiect: Sfaturi cumparare Jimny  (Citit de 148928 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sun

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
  • Gen: Bărbat
Re: Sfaturi cumparare Jimny
« Răspuns #160 : 01.Iun.2012, 05:50:08 p.m. »
Bun  :D deci cred ca am stabilit acum si pentru intotdeauna ca, cel putin pana la 2012 inclusiv Jimny NU are ESP, si are max 2 airbag...

In rest, cautarea se va continua de marti, de dupa sarbatori. Inca nu am gasit 'cel ales', dar il caut :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #161 : 01.Iun.2012, 05:56:14 p.m. »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline sun

• Newbie
  • *
« Răspuns #162 : 01.Iun.2012, 06:41:26 p.m. »
Am vazut deja pe autovit, si aici a fost dat. Am contactat vanzatorul, am anumite info (nu detaliez aici), vad saptamana viitoare daca ramane in carti (am inca 3 masini din DE de verificat pe lista).

Btw. ce credeti, e posibil ca masinile EURO3 cu D4 pot fi trecute la RAR ca si EURO4? Sunt multe oferte, chiar f multe pe net EURO3, care ar necesita ca si E3 taxe de ~800E+   Experiente similare?

Offline sun

• Newbie
  • *
« Răspuns #163 : 01.Iun.2012, 06:45:36 p.m. »
si inca doua intrebari, doar sa fiu sigur:
1) numere rosii se pot scoate FARA a face RAR si TAXA-de-PI, corect?  deci, cam cat costa obtinerea unui numar rosu?
2) pentru a obtine cartea de identitate in RO, din brief-ul german, trebuie si RAR si TAXA-de-PI, corect?

Offline macmat

« Răspuns #164 : 02.Iun.2012, 12:31:59 a.m. »
D3,D4 sint niste indici fiscali in Germania,fara o corespondenta clara cu gradul de poluare;nu te sfatuiesc sa te bazezi pe ei pentru incadrarea in EURO 3,4.
Numerele rosii se pot obtine fara RAR sau taxa PI,nu stiu cit costa............
Intrebarea nr.2 e neclara........Cartea de identitate si RAR-ul sint acelasi lucrru..Probabil te-ai referit la certificatul de inmatriculare;iti trebuie RAR-ul si taxa de PI pentru obtinerea certificatului de inmatriculare.  Succes!!!!!

Offline unde

« Răspuns #165 : 05.Iun.2012, 09:32:33 a.m. »
Btw. ce credeti, e posibil ca masinile EURO3 cu D4 pot fi trecute la RAR ca si EURO4? Sunt multe oferte, chiar f multe pe net EURO3, care ar necesita ca si E3 taxe de ~800E+   Experiente similare?

Nu. Dar se poate face o cerere de expertiza tehnica la RAR (contra-cost, bineinteles si imi scapa acum denumirea exacta a cererii aleia) si ei iti pot spune la ce norma de poluare incadreaza masina. Daca vrei sa fi sigur ca ti-o incadreaza euro4 tb sa apara asta explicit in actele masinii, nu D3/D4 sau altceva. Nu cumpara masina pina nu esti sigur de norma de poluare.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #166 : 05.Iun.2012, 09:36:28 a.m. »
si inca doua intrebari, doar sa fiu sigur:
1) numere rosii se pot scoate FARA a face RAR si TAXA-de-PI, corect?  deci, cam cat costa obtinerea unui numar rosu?
2) pentru a obtine cartea de identitate in RO, din brief-ul german, trebuie si RAR si TAXA-de-PI, corect?

1) nu inteleg ce intelegi tu exact prin facutul RAR-ului. Cit costa exact, intreaba la politie, s-ar putea sa difere un pic de la un judet la altul.
2) idem 1) prima parte. Cartea de identitate se obtine prima (de la RAR) si nu are legatura cu taxa vietii (care se plateste la adm financiara de care apartii). Taxa aia iti tb ca sa inmatriculezi masina permanent (sa obtii certificatul de inmatriculare de la politie).
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline sun

• Newbie
  • *
« Răspuns #167 : 05.Iun.2012, 03:00:39 p.m. »
mersi fratilor de info :)

update, sa va faceti o idee:
- am cautat sa iau o oferta destul de buna din RO (pt claritate: NU cel gri care e aci pe forum  :D), dar, dupa ce mi s-au trezit niste suspiciuni am insistat un pic, si am dat de datele de contact pentru fostul owner; dupa putine insistente a marturisit ca masina a fost f bine intretinuta, nu a avut nici o problema etc PANA INAINTE DE VANZARE, cand sotia a avut un accident sever cu el... masina este la vanzare ca nefiind niciodata accidentat
- am mai dat si alte telefoane, surpriza: unele masini sunt vandute de mai multi dealeri; 99% sigur, se sunau intre ei in timp ce noi le sunam (ca si idee: masina culoare identica, an identic, km identic, amandoi au zis ca nu stiu exact pana unde lasa pretul ca mai trebuie sa vorbeasca cu cineva, amandoi au zis ca nu e saptamana asta disponibil masina doar cel devreme sambata respectiv luni, alternativ aveau telefonul ocupat etc...)
- in rest, mai stau ca tot am niste telefoane de dat... mare e gradina Domnului  :)...

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #168 : 05.Iun.2012, 09:21:32 p.m. »
Foarte tare, multumim de info!
Tot nu vrei noua ?  :D
Go Terios!!!:)

Offline sun

• Newbie
  • *
« Răspuns #169 : 05.Iun.2012, 10:06:54 p.m. »
Nu ca nu as vrea una noua  :-)) dar totusi, nu am 'unlimited budget' :)