Autor Subiect: Sfaturi cumparare Jimny  (Citit de 148923 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sun

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
  • Gen: Bărbat
Re: Sfaturi cumparare Jimny
« Răspuns #150 : 31.Mai.2012, 01:06:14 p.m. »
Mersi de info!

Update: ieri am luat un amic, bun cunoscator de limba germana (a trait cativa ani pe acolo), si am dat un telefon la amandoi.

Cel din 2003, evident ca nu are jenti de aluminiu (cum zicea), nici 6 airbaguri (ci 2 cum e normal), si nici nu e EURO 4, ci EURO 3 (cum de fapt ma asteptam pt varsta masinii. Insa, per total, nu era convingator. Al doilea, din 2005, parea mai serios, insa a zis ca parbrizul e crapat pe ~20+ cm, ca masina are urme de 'mici sifonari' (pe poze prea putin s-au vazut). Din pret usor lasau amandoi, dar nu semnificativ. Garantia aia evident ca numai pt Germania era valabil, a si zis pe telefon.

Btw. taxele calculate de mine, conform E3 si E4 respectiv, incluzand CO2 si varsta erau 250E si 770E respectiv (pt cel din 2003).

Azi am mai incercat un anunt local, din RO, masina deja adusa. Se zicea ca ar avea garantie, am mers cu anuntul la Service-ul Suzuki, mi-au zis clar ca dpdv fabrica nu are garantie. Am sunat la vanzator, mi-a recunoscut ca nu are garantie la acea masina ( :-/  fratilor, la fiecare anunt selectat exista ceva neconcordante? ...) si, era un pic dubas si faptul ca nu era clar din actele trimise, daca masina nu cumva a fost introdus in Germania deja din exterior (deci, defapt sa fie cu un an mai in varsta - nu dau link, nu vreau complicatii). In fine, am terminat discutia cand mi-a zis ca in contractul pe care a semnat cu cel din Germania nu a cerut sa ii semneze neamtul ca masina nu a fost lovita... dar aici e vandut ca si nelovit etc (evident, s-ar putea duce la service, dar mi se pare de bun simt ca un dealer de masini, care aduce pe banda, sa ceara asta in scris de la neamt daca intr-adevar e asa).

Deci, pana acum sunt blocat, inca caut o oferta buna, ori ieftina, ori flawless in acte, aspec, istoric, service (daca dau mai mult, macar sa stiu pe ce dau banii).

Faza cu drive test ramane in picioare daca cineva din Cluj ma ajuta :-)

SUN

Offline shpeedy

« Răspuns #151 : 31.Mai.2012, 02:35:20 p.m. »
Da' anuntu' d'acilea de pe forum nu te atrage ???
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline nellob

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 42
« Răspuns #152 : 31.Mai.2012, 02:37:37 p.m. »
Eu am luat acum 2 ani Jimny pentru acelasi motiv. Sa ma plimb cu el pe dealuri, la pescuit ca a doua masina. Mai am un Opel Insignia. L-am cumparat acum 2 ani si sunt multumit de el. Nu multe masini ajung unde ajunge Jimny. Sotia e super multumita de el prin oras, mic si il poate parca usor.
Suzuki Jimny Cabrio 2005, 1,3l, 82CP
Opel Insignia 2013, 1,9l, 160CP
Suzuki Intruder VS 800GL 1994

Offline unde

« Răspuns #153 : 31.Mai.2012, 02:50:23 p.m. »
Cel din 2003, evident ca nu are jenti de aluminiu (cum zicea), nici 6 airbaguri (ci 2 cum e normal)

Si modelul actual are decit 2 airbag-uril (sofer + pasager). Daca gasesti altceva, e clar ne-concordanta (ca sa fim blinzi in exprimare). Anul fabricatiei se poate deduce din VIN.
 Alte neconcordante tipice:
 - Jimny nu are ESP
 - Jimny nu are diferential blocabil din fabrica, doar after-market. In cazul asta vinzatorul trebuie sa specifice de care si oricum se poate vedea usor daca masina are blocant sa nu, nici macar nu tb ridicata pe elevator. Oricum, un blocant (ex: ARB) ridica pretul masinii cu ~ 1000 de euro.
 - garantia de fabrica e de 3 ani sau 100k de km si expira in momentul in care una din aceste limite e atinsa. Dealerii din Germania pot oferi ei garantie, dar nu e valabila pt noi.
 -Jimny nu are decit AC manual (if any). Daca scrie "clima" e gresit.
« Ultima Modificare: 31.Mai.2012, 02:53:56 p.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #154 : 31.Mai.2012, 02:53:05 p.m. »
Nu stiu cat de corect e, dar pe un forum australian am gasit ca:

Another thing to consider in australia:-
Jimny conforms to Euro 4 emmisions after June 30th, 2008.
Jimny conforms to Euro 3 emmisions before July 1st 2008.

Nu e relevant. Situatia poate diferi in functie de tara unde a fost inregistrata prima data masina. Fix din cauza asta trebuie vazut de la caz la caz. In actele masinii tb sa scrie clar euroX, D3/D4 sint niste norme care au valabilitate doar in Germania.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline sun

• Newbie
  • *
« Răspuns #155 : 31.Mai.2012, 03:00:27 p.m. »
" - Jimny nu are ESP" E tare ciudat. Inteleg ca cele vechi nu au, dar azi omul de la Service, la care am fost sa intreb de oferta din RO, printre altele imi explica cum pot verifica faptul ca merge 4x4 dpdv bord, de la butoane (era un anunt cu model nou). Si acolo zicea, printre altele, ca ~'in momentul in care activati 4WD-LOW, se dezactiveaza ABS-ul si ESP-ul, si asta arata in bord'. Acel ESP a fost zis acolo... asta inseamna, ca totusi, de la un an incoace exista ESP?

Legat de airbag-uri, daca chiar nu exista decat 2, pana in data de azi, inclusiv in afara (Germania de ex), cum se explica ca exista ~45 de anunturi cu Front and Side and More pe mobile.de, si in total vro ~115 cu Front and Side airbags? Chiar dau cu zarul cand scriu oamenii anunturile, sau e tendentios  :-S ?

mersi,

SUN

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #156 : 31.Mai.2012, 03:08:34 p.m. »
Uite , ai mai jos date complete(zic eu ) a unui model aniversar full option model 2011(sa zicem).Asta sper ca o sa-ti lamureasca toate nedumeririle  :)  :

Suzuki Jimny 1.3i 16V / 86 CP / 4X4 / Echipare Aniversara Full Option

Caroserie in 2 culori
Tapiterie piele
Scaune fata incalzite
Volan imbracat in piele
Manere interioare deschidere usi argintii
Manere exterioare deschidere usi in culoarea caroseriei
Barile fata / spate vopsite argintiu
Ornamentele laterale ale caroseriei vopsite argintiu
Sine portbagaj argintii
Suport protectie roata de rezerva in culoarea caroseriei
Geamurile spate si luneta fumurii

DOTARI PRINCIPALE:

Cutie manuala in 5 trepte
Servodirectie
Radio CD-player
Sistem audio cu 2 boxe
Geamuri fatã actionate electric
Închidere centralizatã
Oglinzi actionate electric, încãlzite
Aer conditionat
Turometru
Kilometraj digital
Ceas digital
Covor podea si portbagaj
Iluminare interioarã 3 pozitii
Parasolare cu oglindã pasager
Scaune spate rabatabile individual
Oglindã retrovizoare zi / noapte
Tetiere reglabile pe înãltime
Compartiment depozitare usi fatã
Consolã centralã cu suporturi pahare
Sertar
Brichetã si scrumierã
Deschidere rezervor din interior
Faruri halogen reglabile pe înãltime tip multireflector
Stergãtor parbriz 2 pozitii + intermitent
Stergãtor lunetã, spãlare
Geamuri cu tentã verde
Bare protectie fatã/spate si oglinzi laterale în culoarea caroseriei
Proiectoare de ceata
Portbagaj superior
Jante aliaj
Selectare electronicã a tractiunii (2WD, 4WD, 4WD-Lock)
ABS (sistem de antiblocare a rotilor la frânare) + EBD
Airbag sofer si pasager cu deschidere în douã trepte (SRS)
Al treilea stop
Imobilizator motor
Centuri de sigurantã pretensionate cu prindere în 3 puncte pentru toate locurile

Precizez ca este o configuratie pentru Europa de Vest!
« Ultima Modificare: 31.Mai.2012, 03:10:13 p.m. de lucianer »
Go Terios!!!:)

Offline sun

• Newbie
  • *
« Răspuns #157 : 31.Mai.2012, 03:20:44 p.m. »
mersi :)

in continuare (poate ca e mai filosofica :-)) dilema) nu pot intelege cum 100+ de anunturi pe mobile.de sunt paralele cu realitatea dpdv airbag...

Offline VAXXi

« Răspuns #158 : 01.Iun.2012, 01:23:53 a.m. »
" - Jimny nu are ESP" E tare ciudat. Inteleg ca cele vechi nu au

Nu are nici un Jimny ESP, relax.

, dar azi omul de la Service, la care am fost sa intreb de oferta din RO, printre altele imi explica cum pot verifica faptul ca merge 4x4 dpdv bord, de la butoane (era un anunt cu model nou). Si acolo zicea, printre altele, ca ~'in momentul in care activati 4WD-LOW, se dezactiveaza ABS-ul si ESP-ul, si asta arata in bord'. Acel ESP a fost zis acolo... asta inseamna, ca totusi, de la un an incoace exista ESP?

Omul de la service nu stie ce vinde, inseamna. Nu se dezactiveaza ESP ca n-are; ABS-ul nu stiu daca se dezactiveaza, dar in bord nu se aprinde nimic pe 4WD-low in afara indicatorului dedicat. Uite aici poza cu bordul avand toti indicatorii aprinsi:

Legat de airbag-uri, daca chiar nu exista decat 2, pana in data de azi, inclusiv in afara (Germania de ex), cum se explica ca exista ~45 de anunturi cu Front and Side and More pe mobile.de, si in total vro ~115 cu Front and Side airbags? Chiar dau cu zarul cand scriu oamenii anunturile, sau e tendentios  :-S ?

Nu, pun la gramada si nu sta nimeni sa le verifice. Ca sa zic asa, daca studiezi masina mai de-aproape, ai vedea ca n-au unde sa le puna :)

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline unde

« Răspuns #159 : 01.Iun.2012, 10:53:54 a.m. »
" - Jimny nu are ESP" E tare ciudat. Inteleg ca cele vechi nu au, dar azi omul de la Service, la care am fost sa intreb de oferta din RO, printre altele imi explica cum pot verifica faptul ca merge 4x4 dpdv bord, de la butoane (era un anunt cu model nou). Si acolo zicea, printre altele, ca ~'in momentul in care activati 4WD-LOW, se dezactiveaza ABS-ul si ESP-ul, si asta arata in bord'. Acel ESP a fost zis acolo... asta inseamna, ca totusi, de la un an incoace exista ESP?

Legat de airbag-uri, daca chiar nu exista decat 2, pana in data de azi, inclusiv in afara (Germania de ex), cum se explica ca exista ~45 de anunturi cu Front and Side and More pe mobile.de, si in total vro ~115 cu Front and Side airbags? Chiar dau cu zarul cand scriu oamenii anunturile, sau e tendentios  :-S ?

mersi,

SUN

Chiar daca nu stiu care nazist a spus ca o minciuna repetata de 1000 de ori devine adevar, incearca sa ma crezi pe cuvint:
 - Jimny nu are decit 2 airbag-uri (sofer si pasager). Chiar daca ar avea airbag-uri cortina, nu te-ar ajuta prea mult pentru ca sint mult desupra capului tau, nu e ca la turisme. Idem cu airbag-urile laterale: nu e loc, masina e foarte ingusta, deci probabil ca nu exista nici o garantie ca airbag-urile vor exploda in timp util. Pe de alta parte nu vrei sa te dai in teren, sa te lovesti de un copac si sa bubuie airbag-urile laterale  =)) Nu mai tin minte, dar parca scrie si in manual ca airbag-urile frontale se declanseaza mult mai tirziu decit la turisme, fix din motivul asta.
 - Jimny nu are ESP. Chiar daca ar avea, in teren te-ar incurca si ar trebui dezactivat. On-road nu prea ai nevoie intrucit viteza de croaziera e mica (~ 80 de km pe ora).
 - ABS-ul NU se dezactiveaza cind comuti pe low. Ce iti arata nenea ala era doar faptul ca (virgula) cutia de transfer a trecut pe low. Daca vrei musai sa dezactivezi ABS-ul atunci scoate-i siguranta  :-))

Toate inexactitatile astea nu sint un lucru rau pina urma:
 - ei o sa pretinda ca masina are 4 airbag-uri, tu cere-le sa ti le arate  :D
 - spun ca masina are ESP. Foarte bine! Unde-i butonul de ESP OFF? Sau sa faca o diagnoza de unde sa rezulte ca modulul de ESP e ok  ;)

Am uitat un detaliu legat de Jimny modelul curent vs modeul vechi (<2005): Jimny model vechi NU are martor de rezerva de combustibil (pompa de benzina). Din acest motiv probabil, acul arata in mod eronat (mult) mai putin decit ai tu in rezervor. Cind iti arata 3/4, de fapt nu mai poti sa bagi decit vreo 6-7l, cind e pe la jumatate, iti intra vreo 15, iar cind arata un sfert, mai intra vreo 25l. Pe mine nu ma deranjeaza, oricum evit sa bag benzina multa dintr-un loc, ca daca patesc vreo "bucurie" acolo ramin.
« Ultima Modificare: 01.Iun.2012, 10:58:22 a.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004