Autor Subiect: Sfaturi cumparare Jimny  (Citit de 148920 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline tdd70

• Full Member
  • Mesaje postate: 217
  • Gen: Bărbat
Re: Sfaturi cumparare Jimny
« Răspuns #140 : 14.Iul.2011, 11:39:04 p.m. »
Cauta alt furnizor de piese :)

am cautat... azi am facut din nou revizia la masina. am schimbat asa: ulei - Castrol Magnatec (sper ca pot sa scriu aici asta) 5W40 - 4 litri; filtru ulei si filtru aer - piese originale de la nipparts plus maopera de la mecanic - total 360 RON. Cum vi se pare acum, e mai ieftin asa...? De altceva nu am mai avut nevoie sa schimb, restul consumabilelor le-am schimbat in toamna, adica toate celelalte uleiuri, bujiile, lichidul de racire si placutele de frana.
Aaaa, mai am problema care se rezolva cu un sudor bun. Cunoaste cineva asa ceva? Am sparta teava de esapament chiar inainte de intrarea in catalizator... plus ca mai am doua tampoane rupte (care merg si astea sudate, ca cauciucurile sunt intacte) care merg si astea sudate. Deci... care stie un sudor care facea asta, sa ma anunte si pe mine. Multumesc.

LE: am uitat sa spun ca de la revizia din toamna si pana acum am mers doar 7500 km. Poate e putin, dar am fost de ceva ori bune la munte plus ca masina a mers zi de zi prin oras... uleiul scos era inca bun, asa mi-a spus mecanicul. Asa ca data viitoare revizia la 10.000 km.
O seara buna
« Ultima Modificare: 14.Iul.2011, 11:41:52 p.m. de tdd70 »
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #141 : 15.Iul.2011, 09:20:01 a.m. »
Vezi ca exista garajele auto care se ocupa numai cu montat/reparat tobe auto.Exista unul pe liniaa trolebuzului 70 , pe Delea Veche si inca unul pe str. Vulturilor ,din Blv Unirii ambele sect. 3
Go Terios!!!:)

Offline unde

« Răspuns #142 : 15.Iul.2011, 10:02:41 a.m. »
am schimbat asa: ulei - Castrol Magnatec (sper ca pot sa scriu aici asta) 5W40 - 4 litri

Vezi ca la Jimny cu motor M13A intra 4.3 sau 4.5l. Pe joja ce se vede?
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #143 : 15.Iul.2011, 10:04:04 a.m. »
am uitat sa spun ca de la revizia din toamna si pana acum am mers doar 7500 km. Poate e putin, dar am fost de ceva ori bune la munte plus ca masina a mers zi de zi prin oras... uleiul scos era inca bun, asa mi-a spus mecanicul. Asa ca data viitoare revizia la 10.000 km.
O seara buna

Crede-ma ca 7500 de km in conditii Bucuresti si masina de zi cu zi e foarte mult, indiferent ce ulei ai folosi.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline tdd70

• Full Member
  • Mesaje postate: 217
« Răspuns #144 : 15.Iul.2011, 12:24:08 p.m. »
@ Lucianer: multumesc de informatii, am sa ii caut cat de repede
@ unde: 1. chiar au intrat 4 litri, nu mai mult ulei.  2. nu conduc foarte sportiv si chiar mi s-a parut si mie ca uleiul schimbat nu era asa negru la culoare.

Cred ca am sa fac un topic separat pentru asta, trebuie sa imi deschid topic la "jurnal de bord" ca am poluat destul aici. Imi cer scuze de la initiatorul topicului pe aceasta cale.
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,

Offline sun

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
« Răspuns #145 : 30.Mai.2012, 02:25:56 p.m. »
Salutare,

(fac primul post pe forum  :) daca calc vre-o regula scrisa sau nescrisa, pls remind me)

Despre mine pe scurt (sa ma prezint): sunt din Cluj, 30 ani, am un Astra 1.8 benzinar (125cp) si ma gandesc serios sa imi cumpar o a doua masina, cu doua scopuri principale:
- de mers prin Apuseni (Marisel, Maguri, Valea Ierii, Poiana Horea, Belis etc). Drumurile pe acolo sunt prea mult pt Astra (sapat in noroaie dupa ploi, gropi multe si acolo unde e asfalt etc), iar iarna nici nu ma gandesc sa ma bag la 1000-1400m cu ce am acum  :D
- de facut o naveta zilnica (stau la 8 km de Cluj, din care zilnic fac 800 de m fara asfalt, cu gropi, practicabil cu masini tipice ~15-20 km/h, insa nu le face bine - rezultatele vad dupa 3 ani pe Opel...)

Am citit in ultimele 2 luni o groaza de forumuri, review-uri etc. Imi e clar ca un Jimny nu e prea util ca si prima / singura masina (nu e portivit de mers la mare, drum lung etc), insa, feelingul meu e ca ar fi ideal ca si completare pt mine. NU vreau off-road in sensul de a ma baga in noroaie de dragul noroiului si a senzatiilor tari  :D insa mi-ar trebuii ceva f robust (mult mai robust vs un Astra), usor de intretinut, care sa ma tina multi ani de zile, inclusiv pe drumuri tipice forestiere / nepietruite etc.

Am patru mari intrebari legat de subject, in special catre posesorii de Jimny:

1) ce parere aveti legat de viziunea mea cu Jimny - daca pare plauzibil, potrivit, etc (sau am luat eu razna... sper ca nu :) )?

2) in mod special, cum ati compara rezistenta unui Jimny la drum de asfalt cu gropi vs un Logan / Astra / Golf / whatever?

3) ce ati recomanda din urmatoarele oferte? cum vi se par? pro si contra la fiecare?

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/suzuki-jimny-comfort-lifestyle-4-4-klima-navi-m%C3%BClheim-k%C3%A4rlich-bei-koblenz/162507720.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&transmissions=MANUAL_GEAR&climatisation=MANUAL_OR_AUTOMATIC_CLIMATISATION&features=ABS&features=FOUR_WHEEL_DRIVE&features=FULL_SERVICE_HISTORY&negativeFeatures=EXPORT&emissionClass=EURO3&adLimitation=ONLY_DEALER_ADS&numberOfPreviousOwners=1

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/suzuki-jimny-comfort-4x4-klimaanlage-f%C3%BCrth/162201786.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&transmissions=MANUAL_GEAR&climatisation=MANUAL_OR_AUTOMATIC_CLIMATISATION&features=ABS&features=FOUR_WHEEL_DRIVE&features=FULL_SERVICE_HISTORY&negativeFeatures=EXPORT&emissionClass=EURO3&adLimitation=ONLY_DEALER_ADS&numberOfPreviousOwners=1

4) daca exista vre-un binevoitor posesor de Jimny in Cluj, care e dispus sa ma ia la un drive test de 30-40 km, platesc, pe bune  ;) plus toata recunostina si multumirile  >:D<,

multumesc mult,

SUN

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #146 : 30.Mai.2012, 02:51:17 p.m. »
In cateva cuvinte:BAFTA LA CUMPARARE  :) !
In privinta lui Jimny...numai de bine!
Go Terios!!!:)

Offline unde

« Răspuns #147 : 31.Mai.2012, 11:43:40 a.m. »
 1.- Viziunea ta a corecta, in sensul ca nu vad nimic in neregula.
 2.- Jimny nu se compara cu nici un turism in privinta capacitatii de a incasa gropi, exceptie fac doar masinile cu suspensie hidraulica. Pot doar sa-ti spun ca eu m-am suit din greseala pe un refugiu de tramvai inalt cam cu 20 de km la ora si nu am avut absolut nimic.
 Citeste ce s-a mai scris in sectiunea asta si ar trebui sa fi pe deplin lamurit despre avantajele si dezavantajele unui Jimny.

Diferentele dintre cele 2 masini ar fi ca prima e modelul anterior, cu cuplaj 4x4 la manetuta, preferat de cei care fac off-road si motor fara VVT. Masina a 2-a are noul interior (chiar daca la exterior sint identice (bara fata e la fel)), cuplaj 4x4 la buton si motor VVT. Asigura-te ca ambele sint trecute euro4 in acte (nu stickerul ala verde cu 4 care se pune pe parbriz), ca sa nu ai surprize cu taxa vietii. Prima masina are si garantie, dar sigur e garantie pe care o da dealer-ul (nu Suzuki) si e valabila doar pt cetateni germani.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline LTD

« Răspuns #148 : 31.Mai.2012, 12:13:38 p.m. »
cit poate fi taxa aia nenorocita?
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline shpeedy

« Răspuns #149 : 31.Mai.2012, 12:41:59 p.m. »
@LTD: potrivit autovit, 1,300cmc Euro4 poate ajunge pana la 500 Euro, iar Euro3 poate ajunge la 1,500 Euro (valori rotunjite)...

Nu stiu cat de corect e, dar pe un forum australian am gasit ca:

Another thing to consider in australia:-
Jimny conforms to Euro 4 emmisions after June 30th, 2008.
Jimny conforms to Euro 3 emmisions before July 1st 2008.
« Ultima Modificare: 31.Mai.2012, 12:47:38 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X