Salut,
de ieri sunt posesoarea unui suzuki jimny din 2002. E prima mea masina.. deci nu stiu prea multe despre masini si nici nu cunosc oameni care sa se priceapa la jimny:). Dar am ales-o pe asta pentru ca merg mult pe drumuri accidentate si dealuri. O sa o folosesc si pentru oras si pentru mers in concediu:).
Si am o gramada de intrebari.
Motorul e de 1328, 82 CP. Masina arata bine, desi cam ruginita pe dedesubt. Probabil a stat cel putin un an. Cel care mi-a verificat directia zice ca pare super in regula, doar toba partea din fata probabil o sa trebuiasca schimbata candva in viitor. Mai trebuie sa schimb placutele de frana si probabil si discurile.
Dar merge foarte bine, motorul la relanti aproape ca nu-l auzi. Am venit pe autostrada 1600 de km in medie cu 130 km/h, dar merge ok si la 150 (parca acolo incepe sa tremure putin
) si nu zdrangane nimic prin ea.
Deocamdata nu am apucat sa o duc decat la verificatul directiei (cica e OK) si la echilibrat roti.
Despre cauciucuri:
- cele de pe fata sunt destul de noi (de anul acesta) si arata bine.
- cele de pe spate unul e din 2001 nu prea uzat, dar copt bine, iar celalalt e din 2003 foarte uzat:)
- gentile sunt cam ruginite si mi s-a recomandat sa le schimb cand am bani
Cauciucurile sunt Bridgestone 205/65 R15 M+S. Unii zic ca le pot tine si iarna, altii zic ca nu. Imi dati voi un sfat? Eventual poate puteti sa-mi recomandati de unde sa iau ceva mai ieftin?
Uleiul trebuia schimbat deja acu 2 mii de km. E Mobil 5 w40, dar unii ziceau ca trebuie sa fie 5 w30. De care imi recomandati sa pun ?
Una peste alta, stie cineva vreun mecanic pentru suzuki in cluj? Sau orice mecanic e bun? Eventual ce chestii mai imi recomandati sa verific la el acum?
Mersi mult si sorry daca descrierile si intrebarile nu sunt prea profi si tehnice.
Dana