Autor Subiect: Sfaturi cumparare Jimny  (Citit de 148901 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline INTRUSU

Sfaturi cumparare Jimny
« : 22.Dec.2009, 10:47:06 a.m. »
salut cu respect pe toata lumea.

poftesc la un jimny de multa vreme......si se pare ca a venit momentul....
acuma am un opel astra g caravan 1,4 din 2007 cu 25k km si as vrea sa-l dau si sa-mi iau un jimny.
am 50 ani, fii-mea are 20 si nu prea-i mai arde de vacante cu parintii.
mai am si un caine care are 10-11 ani - cica d`aia ne-am luat caravan.... - si care e vai de mama lui saracu....in orice caz; in afara de vaccinul anual, catelu` nu s-a urcat in masina...
ideea e ca am ajuns sa merg de multe ori singur prin traficul de cacao din bucuresti, cu ditamai vaporu` de caravan si mi se pare aberant....asa ca ....greeeu de tot am reusit sa conving femeile ca un jimny ar fi mult mai ok - partea ciudata e ca inca nu sunt eu convins 100% asa ca mi-am facut cont aici in speranta ca ma ajutati voi cu niste sfaturi si informatii.

iata si cam ce nelamuriri am eu:
1- intretinerea unui jimny este ( ca pret, evident ) comparabila cu a unui opel sau sare mult peste ? - adica vreau sa stiu niste preturi de revizii, de placute de frana, etc....
2- piese de jimny se gasesc greu  ?
3- cauciucurile cu care vine din fabrica sunt bune si iarna prin oras ?
4- roata de rezerva are loc pe verticala in portbagaj ?
5- cati pivoti are jimny pe o roata si cat de repede cad ?
6- dotarea din fabrica include si etanseitatea motorului ( adica poti sa intri in rau cu ea ?)?
7- consumul pe bune in oras cam cat este ?
8- ce piese cad mai repede  - in general; care este punctul slab ?

de ce vreau un Jimny ?
- daca este atat de tare pentru off-road presupun ca o bordura sau un sleau de gheata sunt un fleac pentru el - in general pentru robustete.
- garda inalta la sol, masina scurta si ingusta; te strecori usor in trafic si parchezi unde vrei; nu unde poti.
- 99% din timp masina merge prin oras cu una, max. 2 persoane; portbagajul este practic nefolosit in tot acest timp.
- si pentru ca.......imi place Jimny !!

Scuzati textul cam lung si multumesc celor care-mi vor raspunde scurt serios si concis; la obiect. :cheers:

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Sfaturi cumparare Jimny
« Răspuns #1 : 22.Dec.2009, 10:57:57 a.m. »
Bine-ai venit printre noi!

Scuze ca nu-ti raspund tocmai la una din intrebari, doar dau o parere. Jimny este o masina mai mult pentru offroad, cred ca mai potrivit pentru ce-ti doresti tu (o masina pentru oras, nu foarte mare, care sa urce fara probleme bordura) ar putea fi un Ignis sau un SX4. Dar daca tie iti place Jimny.... :angel:

Altfel, avem ceva membrii cu Jimny, sigur o sa te ajute cineva cu informatiile pe care ti le doresti. :)

PS: uite, poate te ajuta, un topic cu o comparatie intre Jimny si SX4 4x4.
« Ultima Modificare: 22.Dec.2009, 11:00:09 a.m. de ..::Khaos::.. »
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #2 : 22.Dec.2009, 11:12:13 a.m. »
Si eu te salut!Se vede ca nu cunosti masina .Sunt foarte multe intrebari ,multe dintre ele care isi aveau rostul in cazul unei Dacii! :D :D
Iti raspund la cateva:
Placutele de frana ,nu stiu sa-ti spun vreun pret ,desi masina mea are 30000 km si inca nu le-am schimbat.Pentru revizia de 30k am cumparat 4 litri Ulei GM(5w30) si filtru de ulei = 126 ron,filtru de benzina nu are nevoie!Piesele nu se gasesc greu,dar daca este folosita in conditii normale"nu are voie in service decat la revizii.Roata derezerva este pe hayon.Cauciucurile sunt de vara dar sunt stantateM+S(mud+Snow).Consumul in oras...aici e greu fiindca la cum se circula in Bucuresti ...iti spune cel mai bine @XTI fiindca al lui este nou.La Suzuki ,oricum consuma mai mult la inceput pana in prima revizie.Nu ai sa regreti alegerea!
Go Terios!!!:)

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #3 : 22.Dec.2009, 11:24:01 a.m. »
Iată mai jos câteva idei din partea mea, ca "tânăr"  :P posesor de Jimny, pe care îl conduc alternativ cu o maşină de 4.57m lungime (Skoda Octavia). Într-adevăr, îmi place teribil cum se conduce maşinuţa în oraşul ăsta aglomerat de-l numim Bucureşti. Singurul mic impediment este raza de bracaj, care e 4.9m, ceea ce îl face să se întoarcă în acelaşi cerc (între pereţi) ca şi Skoda Octavia... În rest, numai cuvinte de laudă.  :clap:
Le iau punct cu punct, dar voi răspunde doar la cele la care am ce zice.

1. Jimny al meu e nou, aşa că nu am încă info despre costurile de întreţinere
2. Piesele se găsesc, dar cred că pentru unele repere timpul de aşteptare poate fi o mică problemă (2 săptămâni  :-/)
3. Anvelopele de primă echipare par să fie în majoritatea cazurilor Bridgestone Dueler 684. Ele nu sunt de iarnă, dar se comportă destul de onorabil. O discuţie despre ele începe aici: http://www.suzuki-club.ro/forum/piese-auto-jimny/pneuri-optime-pentru-jimny/msg46506/#msg46506
4. Se poate pune roata de rezervă în portbagaj, dar atunci chiar rămâi fără loc de depozitare (dar în contextul precizat, nu pare să fie o problemă). Roata încape vertical şi transversal (în plan paralel cu spătarele banchetelor).
5. Pivoţi în sensul clasic sunt câte 1 pe fiecare roată din faţă. Nu am umblat la ei, deci mă opresc aici. Ataşez o poză cu roata stânga faţă.

6. Motorul nu este "capsulat" sau etanşeizat încât să intri în apă mare cu el. Probabil că până la 50cm ar fi Ok, dar depinde şi dacă e pe benzină sau pe motorină. Nu am găsit nicăieri adâncimea până la care se poate intra în apă cu Jimny şi să fie Ok.
7. Un plin întreg în oraş nu am mers şi nici nu îmi doresc, dar pe vreo 200km consumul meu a fost de 9.5l/100km. Nu era zăpadă afară, iar ruta a fost în Bucureşti, tăind oraşul din sud în nord de câteva ori, la orele de vârf.
8. Nu pot răspunde încă la această întrebare.

Pentru orice întrebări, suntem aici: http://www.suzuki-club.ro/forum/suzuki-jimny/:D
« Ultima Modificare: 22.Dec.2009, 11:28:39 a.m. de Cristi (XTI) »
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 22.Dec.2009, 11:32:44 a.m. »
Se vede ca nu cunosti masina .
D-aia a si deschis acest topic. Eu zic ca-i o masina buna pentru tine pentru ca:
1. Ii micuta, deci perspicace in oras :P
2. Numai buna daca esti pasionat de natura
3. Ideal pentru un actual ori viitor pescar
4. Masina poate si rezista mult timp (si ca ani si ca nr de km) doar cu revizii si consumabile

Btw....masina o cumperi de noua ori SH?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline INTRUSU

« Răspuns #5 : 22.Dec.2009, 11:51:44 a.m. »
WOW !!

:D.....nu ma asteptam la asa o primire.....merci frumos tuturor !!! :)
daca cunosteam masina nu puneam atatea intrebari - si da; am avut 3 dacii.....d`alea de stateai cu surubelnita intre scaune si coborai din masina la semafor sa-i reglezi relantiul....dar e mult de-atunci...
inca nu am apucat sa ma invart macar pe langa un Jimny; nu stiu cum stau la volan - 1,77 si 82 kg - , sunt sigur ca dupa 3 ani de astra mi se va parea ca stau inghesuit in Jimny dar....tot ma tenteaza.....

The following users thanked this post: vali2009

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #6 : 22.Dec.2009, 12:40:34 p.m. »
pai te asteptam la o intalnire sa ti-l prezinte unul dintre membrii :) sau poate te ajuta WayOfLife cu un test drive!
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #7 : 22.Dec.2009, 12:47:12 p.m. »
Jimny este o maşină de "nişă", iar cei care îşi iau ştiu prea bine de ce au luat-o!  ;)

Este un pic mai îngustă ca o maşină tip berlină, dar are totuşi 1,65m lăţime, iar spaţiul interior este potrivit spre generos, fiind mai înaltă (are 1,70m înălţime).
Eu am 1,75m cu 75kg şi mă simt tare bine la volan. Nu are reglaje prea multe, însă eu am găsit o poziţie foarte bună.

Dacă eşti din Bucureşti, mâine ne întâlnim conform cu cele din topicul ăsta: http://www.suzuki-club.ro/forum/intalniri-regionale/intalniri-in-bucuresti/msg46529/#msg46529 şi poţi veni să vezi exact cum este un Jimny.  ;)

Între timp, a lansat şi @Stefan invitaţia la întâlniri. :)
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline >pexic<

« Răspuns #8 : 22.Dec.2009, 01:39:50 p.m. »
Salut

eu vorbesc doar din prisma unui posesor de Jimny luat second - an 2002 - made in japan - motor M13A:

1- intretinerea unui jimny este ( ca pret, evident ) comparabila cu a unui opel sau sare mult peste ? - adica vreau sa stiu niste preturi de revizii, de placute de frana, etc.... --ceva mai ieftin (piesele se strica ceva mai greu si au cam acelaeasi preturi)
2- piese de jimny se gasesc greu  ? nu
3- cauciucurile cu care vine din fabrica sunt bune si iarna prin oras ? - nu
4- roata de rezerva are loc pe verticala in portbagaj ? - da
6- dotarea din fabrica include si etanseitatea motorului ( adica poti sa intri in rau cu ea ?)? --poti intra pana la nivelul farurilor, cam acolo este si priza de aer pt motor, in rest totul este destul de etans pentru a traversa un rau, elicea ventilatorului nu e actionata electric, o poti opri cu mana cand motorul e rece (in apa de ex)
7- consumul pe bune in oras cam cat este ? --9l in cazul meu (bucuresti - zilnic berceni -casa presei) depinde foarte mult de stilul de condus.

bafta si bine ai venit!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline unde

« Răspuns #9 : 22.Dec.2009, 02:41:59 p.m. »
 Hai sa raspund si eu:

1- intretinerea unui jimny este ( ca pret, evident ) comparabila cu a unui opel sau sare mult peste ? - adica vreau sa stiu niste preturi de revizii, de placute de frana, etc....
 Nu stiu preturile de la opel, eu am cam renuntat la masini europene (din motive de fiabilitate), dar ce am schimbat eu pina acum nu m-a cocosat.

2- piese de jimny se gasesc greu  ?
Nu, dar de regula nu sint pe stoc si dureaza cam 5 zile pina le ai.

3- cauciucurile cu care vine din fabrica sunt bune si iarna prin oras ?
 Nu. Totusi din cauza de 4x4 si reductie te vei descurca mai bine decit restul. Eu iti recomand cauciucuri de iarna. Se descurca incredibil.

4- roata de rezerva are loc pe verticala in portbagaj ?
Da, dar nu vad rostul. S-au inventat anti-furturi. In plus, in mers roata aia o sa loveasca de plasticele de pe lateral si crede-ma ca e destul de grea.

5- cati pivoti are jimny pe o roata si cat de repede cad ?
 Nici unul  :D Jimny are punti rigide pe fata si pe spate. Pe fata, pe post de pivoti are 2 rulmenti pe fiecare parte. I-am schimbat eu recent pe ai mei pe dreapta si au fost 260 de lei SKF. Au rezistat 60.000 de km si 5 ani. Pe stinga inca nu am joc.
 In general mecanica de Jimny e foarte simpla si robusta in acelasi timp.

6- dotarea din fabrica include si etanseitatea motorului ( adica poti sa intri in rau cu ea ?)?
 Nici o masina nu are motorul etans.
 Pentru ce vrei tu s-a inventat snorkel-ul. Admisia de aer e deasupra farurilor, deci realizezi ca inainte sa ia apa motorul, chilotii tai sint uzi?

7- consumul pe bune in oras cam cat este ?
 Cam 10 in Bucuresti si 7 in afara la 80 de km la ora.

8- ce piese cad mai repede  - in general; care este punctul slab ?
 Punctul slab e motorizarea... cam mica dupa parerea mea. Ar fi mers un motor de 100 de cai. Caroseria nu e galvanizata.
 Jimny e o masina robusta.

Later edit: Bine ai venit!
« Ultima Modificare: 22.Dec.2009, 03:14:27 p.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004