Autor Subiect: Porcul de Craciun  (Citit de 23081 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Porcul de Craciun
« : 18.Dec.2009, 04:33:55 p.m. »
Am deschis acest nou topic pentru ca luni e Ignatul si romanul taie porcul.
Maine incerc sa ma duc sa iau porcul de Craciun. Zic ca incerc, pentru ca nu stiu daca starea vremii o sa-mi permita sa ajung la timp la tara pentru sacrificiu. Zic ca ma duc sa-l iau pentru ca doar il voi lua de la cel ce l-a crescut, care o sa-l taie si sa-l portioneze pentru familie. Cand ma intorc, o sa pun si cateva imagini.
Pana atunci, ma intreb daca diviziunile porcului o sa incapa in portbagaj, sau trebuie sa rabat scaunele sau sa chem un prieten cu portbagajul mai mare.
Haideti sa deschidem sarbatoarea Craciunului cu pomana porcului. Marturisiti-va bucuria acestui eveniment. Cum l-ati cumparat, cum l-ati transat, cum l-ati transportat, cum l-ati preparat ?
Mai raman aspectele veterinare: asomarea (UE) si controlul anti-trichineloza.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

Re: Porcul de Craciun
« Răspuns #1 : 18.Dec.2009, 07:01:51 p.m. »
Am deschis acest nou topic pentru ca luni e Ignatul si romanul taie porcul.
Anul asta, nu mi-am permis decit o jumatate de porc sa iau. A fost taiat pe loc si impartit fifty-fifty + pomana porcului (ritualul de rigoare). Imi pare rau ca dupa atita frig indurat si stat cu miinile in apa, n-am reusit macar sa beau un paharel de tuica sau vin fiert.
In rest, toate OK cu transportul daca stii cum sa-l pozitionezi. Imi pare iarasi rau ca nu am cum sa ajung la o afumatoare dar pina la Craciun, sper sa ma "lipesc" de niste gume de iarna si sa-mi rezolv treaba. Am reusit sa fac cirnatii, in seara asta bag slaninile si muschiuletii la preparat dupa 3 zile de stat la sare. Cred ca miine ma voi lupta cu xilofonul sau tambalul (coastele) sa vedem ce putem face din ele. Urechile si buturelele le pastram pt RACITURA.

P.S. Dupa cum a fost splina de lunga, se anunta iarna destul de grea.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #2 : 18.Dec.2009, 09:10:06 p.m. »
Eu (adica ai mei parinti) am vrut sa iau de la cineva o jumate pentru ca stiam cum a fost crescut, dar in ultimul moment s-a razgandit si m-a lasat cu ochii in soare. Imi mai dadea doar un sfert si nu am vrut eu. :notlst: Anyway... vom vedea ce avem pe masa de Craciun. Am intels ca se invarte pe 10 ron/kg in viu.
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 20.Dec.2009, 02:19:58 p.m. »
Tocmai ne-am intors de la tara (undeva intre Rosiori si Slatina, cu peisaje din "iarna pe ulita" si un ger de scartaia zapada), unde am gasit ieri porcul gata taiat si transat.

Dupa ce am verificat la veterinar ca e sanatos sa-l mancam, a urmat pomana porcului (o fripturica in aer liber cu tuoca fiarta si muraturi), dupa care l-am incarcat in Daktari (un Aro vechi al unui prieten) care ni l-a transportat la socri, unde vor avea loc operatiunile de stocare si preparare a specialitatilor de Craciun. Unde vom ajunge si noi in cateva zile, sa le degustam.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #4 : 20.Dec.2009, 02:29:43 p.m. »
Cine are ,are.Cine nu,se uita la poze! :D
Go Terios!!!:)

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #5 : 20.Dec.2009, 04:38:21 p.m. »
Cine are ,are.Cine nu,se uita la poze! :D

cine nu ...Carrefour, Real, Sellgros... eu acolo l-am gasit pe-al meu  :)

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #6 : 20.Dec.2009, 05:50:33 p.m. »
DIn pacate nu se compara carnea din comert cu cea de la porcul crescut in ograda personala. (sau ma rog,la  bunici,parinti,etc)
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 20.Dec.2009, 06:09:11 p.m. »
Gata, am reusit de l-am si afumat :good:. Urmeaza prepararea sarmalelor la foc mic :).
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Cerby

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 392
  • Never drive faster than ur guardian angel can fly
« Răspuns #8 : 20.Dec.2009, 09:11:58 p.m. »
eu am cumparat un porc joi si l-am taiat...stau la casa deci am spatiu si intotdeauna mi-a placut sa tai porcul :D...fara partea cu injunghiatul :nueu: nu mi-a trecut prin cap sa fac poze
Suzuki SX4 1.5 GS :)

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #9 : 20.Dec.2009, 09:14:27 p.m. »
@Laurentiu - daca nu faci poze la modificarile suferite de patruped eu nu te cred  :D a fost un puzzle, a fost...