Autor Subiect: Starea vremii  (Citit de 233341 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Suzika

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 416
  • Gen: Femeie
Re: Starea vremii
« Răspuns #80 : 21.Dec.2009, 06:27:03 p.m. »
Joi plec spre Bacau, cu Suzika.E85
Daca cineva merge zilele astea, poate reuseste sa posteze ceva informatii despre starea drumului (ceata, polei, zapada ramasa).Plec singura si , cel putin in privinta zapezii, nu prea cred ca ma voi descurca sa ridic masina ca sa pun lanturile  :angel:
SUZIKA SX4 1.6 GS AT :)

Offline Racky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 499
  • Gen: Bărbat
  • Romanian Road Runner - Membru "adoptat"
« Răspuns #81 : 21.Dec.2009, 07:23:59 p.m. »
Suzika  daca esti amabila  :angel:, joi, poti posta ceva informatii despre portiunea Buzau-Bacau ? Ma incumet vineri la un drum  pana la Targoviste, si orice informatie este bine venita.

Si daca stie cineva de ceva probleme pe sectorul Buzau-Targoviste, poate postati si aici.

Din cauza ghetii adunate pe senzorul de temperatura care se afla in botul masinii si fara nici o protectie, banuiesc ca termometrul a aratat o valoare eronata fata de temperatura aerului.

Masina in cauza nu era Suzuki, iar senzorul este plasat in oglinda stanga, deci nu cred ca este valabila problema expusa de tine, senzorul fiind protejat cat de cat zic eu.
« Ultima Modificare: 21.Dec.2009, 07:40:28 p.m. de Racky »

Meniu pescaresc : dimineata CRAP de foame, la amiaza STIU CA n-am ce manca, iar seara SOMN pe stomacul gol.

Offline hugbear

« Răspuns #82 : 21.Dec.2009, 07:40:24 p.m. »
nu prea cred ca ma voi descurca sa ridic masina ca sa pun lanturile  :angel:
Da' de ce sa ridici masina :-/ Lanturile se pun bine-mersi cu masina asezata cu toate rotile pe pamant (sau zapada, dupa caz :)), rulezi putin cu ele cu viteza redusa (10 km/h) dupa care le intinzi din nou si GATA  >:D<
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Suzika

• Sr. Member
« Răspuns #83 : 21.Dec.2009, 07:49:22 p.m. »
@hugbear, te rog sa nu razi de mine. Chiar nu stiu cum se face, ca m-am ocupat cu altele pana la varsta venerabila pe care o am acum ;).Si te rog sa imi explici mai pe larg.Tehnic, eu am gandit ca trebuie sa ridic putin masina ;))

Offline Racky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 499
  • Gen: Bărbat
  • Romanian Road Runner - Membru "adoptat"
« Răspuns #84 : 21.Dec.2009, 08:19:17 p.m. »
Se poate si fara sa ridici masina, numai ca te cam murdaresti cand incerci sa imbini cele 2 bucati ale lantului, si o sa te chinui putin pana prinzi toate bucatelele alea intre ele.

Meniu pescaresc : dimineata CRAP de foame, la amiaza STIU CA n-am ce manca, iar seara SOMN pe stomacul gol.

Offline marius_rg

« Răspuns #85 : 21.Dec.2009, 08:25:11 p.m. »
Suzika...check this     :good:

Cred ca te va lamuri mai bine ca orice explicatie.
SX4 1.6GS 4x4 White 2009, aka Grumpi

Offline hugbear

« Răspuns #86 : 21.Dec.2009, 09:22:55 p.m. »
Pai de principiu e cam asa: intinzi lantul pe jos langa roata, ca sa te asiguri ca nu-i incurcat. Il petreci prin impingere/alunecare prin spatele rotii, apuci cele doua capete ale sufei si le ridici in partea superioara a rotii, PE cauciuc. Le unesti si tragi de capete sa asiguri imbinarea (te prinzi tu la fata locului). Inainte de a impinge sufa la locul ei, in spatele cauciucului, fixezi piesa in forma de C (de obicei rosie) de capatul lantului liber scurt (de obicei galben). Dupa treaba asta, impingi sufa in spatele cauciucului si asezi lantul pe roata in asa fel incat "verticala" de la Y (sper ca nu ti-ai luat "scarita") sa vina pe centrul cauciucului. Petreci lantul de intindere (rosu) prin piesa de intindere (cea mai mare piesa, de obicei rosie, cu clichet sau fara in functie de model) apoi prin ochetul mare rosu. Tragi de capatul cu carlig (cel din capul piesei din cauciuc) pana la o za unde poate sta intins.
Procedezi la fel cu toate lanturile (2 sau 4), dupa care rulezi 100-200 metri cu viteza redusa ca sa se aseze lanturile pe roata; te dai jos si intinzi din nou lanturile (din cauciucul cu carlig). GATA! :)

La demontare se procedeaza fix invers, cu mentiunea ca e posibil sa fie reci si pline de zloata iar pasajul de roata sa fie plin cu zapada :(

Lanturile se folosesc pe zapada, la rulaj indelungat pe asfalt trebuiesc scoase sa nu se rupa sau sa strice cauciucul. In orice situatie, nu se depaseste limita de viteza stipulata in manual (30-40 km/h cred). Atentie la curbe si la franare pe asfalt, unde pot REDUCE DRASTIC aderenta rotii.

P.S. Ups, vad ca au fost altii mai rapizi ca mine :)
P.P.S. Nu rade nimeni, ca asta-i forumul Suzuki, nu Academia Suzuki! :D
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Suzika

• Sr. Member
« Răspuns #87 : 24.Dec.2009, 08:11:56 p.m. »
E85 e curat, pe alocuri mai este soseaua uda, e (era) aglomerat(buzau, focsani, si centura, si prin oras)... dar acum sunt acasa :)
Drum bun si sa ajungeti cu bine, Suzuki-isti, oriunde mergeti! :)

Offline sfichiu

« Răspuns #88 : 24.Dec.2009, 09:05:22 p.m. »
...e o fleoscaiala afara,mai ales pe aleile dintre blocuri c-ar trebui sa ai cizme in picioare sa circuli ca sa nu te uzi....ce schimbare de vreme!!.....si noi asteptam sa vina preotul!!!.....
  • VITARA S ,Matiz

Offline bogdanb

« Răspuns #89 : 25.Dec.2009, 07:18:43 p.m. »
...e o fleoscaiala afara,mai ales pe aleile dintre blocuri [...]

Stai sa vezi de acum incolo, ca la meteo au anuntat ploi !  :-O
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)