Am făcut ieri, duminică, un drum prin... cam toată țara
și iată ce pot zice despre șosele și autostrăzi (am văzut că au fost unificate cele 2 topicuri - despre vreme și despre drumuri):
București - Ploiești - Bușteni - Brașov - Sighișoara - Târgu Mureș - Cluj Napoca -> zici că nici nu a trecut vremea aia urâtă care a distrus multe alte drumuri din țară (a se vedea mai jos), prin urmare - drum foarte bun.
De la Cluj am zis să simtă și anvelopele mele cum e pe A3, așa că am mers spre Gilău și de acolo pe A3 până... la capăt, undeva pe lângă Turda. A fost frumos, avem și noi o autostradă cu declivități semnificative și care e bună (încă). Mi-a plăcut.
(nu vorbim de costuri acum, ci doar de starea drumurilor).
Apoi Turda - Alba Iulia - Vințu de Jos - Orăștie - Simeria -> drum bun, se merge f bine, fără probleme dpdv al carosabilului (doar "partenerii de trafic" pun probleme uneori).
Simeria - Petroșani -> deși s-a lucrat intens în ultimii ani la acest drum, sunt multe zone în care pare lăsat neterminat - cele mai neplăcute fiind acele diferențe de nivel între straturile de asfalt turnate. În Călan e rupt drumul, dar noroc că pe distanță scurtă, la fel și pe dealul de dinainte de Hațeg. Mai sunt și zone în care cred că nu au mai pus și stratul de uzură...
Valea Jiului -> e bun drumul, se merge bine, e marcat vizibil... dar doar până pe la Bumbești Jiu. De acolo până la intrarea în Târgu Jiu e rupere. Test de îndemânare, nu alta. Și mai era și ceață...
Târgu Jiu - Râmnicu Vâlcea -> se circulă bine, drumul e foarte bun și după cum se știe e foarte virajat, dar frumos (când e făcut pe zi și fără ceață)
Râmnicu Vâlcea - Pitești -> nu există cuvinte care să descrie dezastrul de pe acest drum.
Sute sau chiar mii de gropi, care continuă să se înmulțească. De necrezut cât de repede și cât de tare s-a putut deteriora acest drum (vorbim de ultimele 2-3 săptămâni). Neapărat - de evitat!
Pitești - București -> pe ici pe colo au apărut și pe A1 mici fisuri și mici gropi, desigur exact pe traiectoria roților, așa că e nevoie de ceva atenție. Nu sunt multe și nu sunt prea mari, dar sunt.
A fost o zi cu multă ceață - cam jumate din A3 și până pe la Vințu de Jos, pe urmă de pe la Bumbești Jiu la Târgu Jiu (exact unde era mai rău drumul) și apoi până pe la Dedulești...