Autor Subiect: Starea vremii  (Citit de 233347 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Re: Starea vremii
« Răspuns #100 : 26.Dec.2009, 06:11:42 p.m. »
Hint: faceum un topic dedicat la "Ghid de călătorie"?  :D

Ar fi o idee buna, mai ales ca a mai fost un topic asemanator, dar cu vacanta de vara aici
Deci, poate ar placea unul cu drumuri parcurse iarna (sic, asta numai iarna nu e...)  :dknw:
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #101 : 26.Dec.2009, 07:50:00 p.m. »
Stai bre ca nu se cearta nimeni.Discutam si noi aici ca oamenii. :D
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Leutz

« Răspuns #102 : 27.Dec.2009, 10:38:15 a.m. »
Revenind la starea vremii, dar si legat de drumuri, as vrea sa acord cateva calificative locurilor prin care am trecut in perioada asta cu ninsori. (Poate pentru asta ar trebui sa deschidem un topic serios, din care sa rezulte o oarecare clasificare a drumurilor ... si nu numai)

Deci:
1. Acord o bila alba autoritatilor locale din jud. Dambovita (atat cat am apucat sa vad din el).
Plecat din Bucuresti spre Moreni/Valea Lunga chiar in zilele alea in care era ninsoare maxima, drumuri blocate ... etc. Drumul Bucuresti-Targoviste era curarat ca lacrima. Temperatura -12 Celsius, asfalt negru, umed pe alocuri, benzile si terasamentul eliberate in totalitate, zapada stivuita corect pe marginea soselei. Am mers cu peste 100/h fara nici o emotie.
Varianta catre Moreni (scurtatura), pe un drum secundar, nici macar judetean ... La fel, curat la lacrima.
Moreni ... dezapezit pe strazile principale, dar cam in sila. Oricum, circulabil.
Moreni - Valea Lunga (drum ... comunal care se termina in zona Valea Lunga, nu face legatura cu nici un alt drum important) curatat cu raspundere, nu atat de bine ca soselele mai sus amintite, dar absolut circulabil.
Peste noapte a nins la greu. A doua zi dupa pranz am plecat inapoi spre Bucuresti pe acelasi drum. Drumurile aratau deja la fel de bine ca-n ziua anterioara.
Pe drumul dus-intors am intersectat alte doua drumuri: Targoviste-Ploiesti, respectiv o varianta Targoviste-???? care iese undeva in Buftea. Ambele aratau deasemenea curate ca-n palma pe bucata pe care am apucat sa o vad eu.

2. Acord un sac de bile negre date cu vaselina, smoala si catran AUTORITATILOR LOCALE DIN BRAILA.
Plecat spre Braila la doua zile dupa ce zapada a inceput sa se topeasca. Drum bun pana in aproipiere de oras.
Ajuns in oras ...  :popa: Greu de comentat.
Semafoarele nefunctionale in TOT orasul. Nu s-au reparat nici pana in ziua de azi. Strazile cu nametii exact asa cum i-a lasat dumnezeu de mai mult de o saptamana. Drumurile practicabile doar in limita in care brailenii si-au riscat masinile (si banii) sa taie partii prin nameti. Si nu mai continui ...
Vreau sa spun doar ca am plecat spre Bucuresti ieri seara (sambata), cand deja trecusera multe zile de topire accelerata a zapezii si inca pe marile bulevarde din oras se circula partial (o banda din doua, una jumate din trei ... etc). Inca nu miscase nimeni dintre cei responsabili un deget. NIMIC.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
« Răspuns #103 : 27.Dec.2009, 10:50:45 a.m. »
1 grad cu + ploua, iar referitor la cele spuse mai sus, asa este drumurile pe unele strazi sunt de necirculat... :( ... azi au inceput sa intre plugurile pe strazile secundare...
« Ultima Modificare: 27.Dec.2009, 10:56:41 a.m. de anyd »

Offline Laurentiu

« Răspuns #104 : 27.Dec.2009, 11:32:49 a.m. »
-1 grC, inourat.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #105 : 27.Dec.2009, 01:56:49 p.m. »
Strazile cu nametii exact asa cum i-a lasat dumnezeu de mai mult de o saptamana. Drumurile practicabile doar in limita in care brailenii si-au riscat masinile (si banii) sa taie partii prin nameti.
E, aici ar fi si vina brailenilor (de fapt si a galatenilor, ca situatia e identica), pentru ca-si lasa troacele ingropate in nameti pe marginea drumului si practic lama n-are nici pe unde sa intre nici unde sa dea zapada. Daca si-ar fi miscat fundurile sa-si curete masinile si zapada in dreptul fiecaruia, poate altfel ar fi stat treaba. Nu ca ADP-urile ar fi facut ceva sa-si justifice bugetul, in afara de dat cu lama si sare pe bulevardele mari, pe restul strazilor doar cauciucurile celor care s-au incumetat sa mearga au topit zapada.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #106 : 27.Dec.2009, 03:33:18 p.m. »
De 2 ore am ajuns acasa de la Slatina, unde am petrecut Craciunul. Autostrada A1  era aglomerata, vizibilitatea pe unele portiuni este sub 200 m, exista fenomenul de acvaplanare, la viteze peste 120 km/h. Parbrizul se umple de apa propulsata de sub rotile masinilor de mare viteza. Temperatura era 2 grade Celsius, deci nu era polei. Spre seara cred ca se va forma.

Red Suzie a fost impecabila...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline miocrl

« Răspuns #107 : 27.Dec.2009, 03:36:55 p.m. »
in iasi ploua :(. dar pe dealuri in afara orasului ninge. am fost pe una din cele 7 coline ale Iasului: Bucium.

Offline Laurentiu

« Răspuns #108 : 27.Dec.2009, 08:40:27 p.m. »
Ora 17, Strunga (intre Roman si Tg. Frumos), ceata, -1 grC; ninge (lapovita) destul de bine; nu se poate urca decit cu lanturi. Deja 4 TIRuri s-au pus pe diagonala soselei.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #109 : 28.Dec.2009, 05:53:12 p.m. »
Constanta , 1 grad , Vantu puternic ..
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black