Revenind la starea vremii, dar si legat de drumuri, as vrea sa acord cateva calificative locurilor prin care am trecut in perioada asta cu ninsori. (Poate pentru asta ar trebui sa deschidem un topic serios, din care sa rezulte o oarecare clasificare a drumurilor ... si nu numai)
Deci:
1.
Acord o bila alba autoritatilor locale din jud. Dambovita (atat cat am apucat sa vad din el).Plecat din Bucuresti spre Moreni/Valea Lunga chiar in zilele alea in care era ninsoare maxima, drumuri blocate ... etc. Drumul Bucuresti-Targoviste era curarat ca lacrima. Temperatura -12 Celsius, asfalt negru, umed pe alocuri, benzile si terasamentul eliberate in totalitate, zapada stivuita corect pe marginea soselei. Am mers cu peste 100/h fara nici o emotie.
Varianta catre Moreni (scurtatura), pe un drum secundar, nici macar judetean ... La fel, curat la lacrima.
Moreni ... dezapezit pe strazile principale, dar cam in sila. Oricum, circulabil.
Moreni - Valea Lunga (drum ... comunal care se termina in zona Valea Lunga, nu face legatura cu nici un alt drum important) curatat cu raspundere, nu atat de bine ca soselele mai sus amintite, dar absolut circulabil.
Peste noapte a nins la greu. A doua zi dupa pranz am plecat inapoi spre Bucuresti pe acelasi drum. Drumurile aratau deja la fel de bine ca-n ziua anterioara.
Pe drumul dus-intors am intersectat alte doua drumuri: Targoviste-Ploiesti, respectiv o varianta Targoviste-???? care iese undeva in Buftea. Ambele aratau deasemenea curate ca-n palma pe bucata pe care am apucat sa o vad eu.
2.
Acord un sac de bile negre date cu vaselina, smoala si catran AUTORITATILOR LOCALE DIN BRAILA.Plecat spre Braila la doua zile dupa ce zapada a inceput sa se topeasca. Drum bun pana in aproipiere de oras.
Ajuns in oras ...
Greu de comentat.
Semafoarele nefunctionale in TOT orasul. Nu s-au reparat nici pana in ziua de azi. Strazile cu nametii exact asa cum i-a lasat dumnezeu de mai mult de o saptamana. Drumurile practicabile doar in limita in care brailenii si-au riscat masinile (si banii) sa taie partii prin nameti. Si nu mai continui ...
Vreau sa spun doar ca am plecat spre Bucuresti ieri seara (sambata), cand deja trecusera multe zile de topire accelerata a zapezii si inca pe marile bulevarde din oras se circula partial (o banda din doua, una jumate din trei ... etc). Inca nu miscase nimeni dintre cei responsabili un deget. NIMIC.