Autor Subiect: Volkswagen a cumparat 20% din Suzuki. Ce urmeaza?  (Citit de 61589 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Volkswagen a cumparat 20% din Suzuki. Ce urmeaza?
« Răspuns #20 : 16.Feb.2010, 07:46:48 p.m. »
Nu contest ca stii ce spui, dar rezulta ca:

fie
    1. Japonezii nu investesc in R&D, ergo isi permit sa reduca pretul.
fie
    2. Japonezii sunt muuuult mai inteligenti ca nemtii, in 8 ore de R&D reusind sa obtina cat obtin nemtii in 40, deci cheltuielile de personal per inovatie scad ceea ce permite scaderea pretului de vanzare al produsului finit.

Cred ca de fapt japonezii au o alta filozofie a consumului de resurse per produs finit si o vziune diferita asupra profitului.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #21 : 16.Feb.2010, 10:09:53 p.m. »
Salut ,

Punctul 2. e aproape de adevar .
Atitudinea fata de munca este importanta , foarte multi dintre nemti s-au obisnuit cu idea ca "li se cuvine"
Sistemul lor de protectie sociala functioneaza bine si chiar daca sunt da-ti afara tot nu le e extraordinar de rau .
Eu am mai lucrat pe afara pe design fiindca unii dintre colegii mei de acolo nu respectau termenele proiectelor si pierderile pt companie deveneau mai mari decat daca ma aduceau pe mine cu sal diurna si cazare la pachet ...
Si misto era ca trebuia sa imi prezint solutiile ca si cum ar fi rodul unei pure intamplari fericite , in cazul in care solutiile mele erau mai bune , asta pentru a nu ii ofensa .
Si acu fac acelasi lucru , insa asta imi pune Swift-ul in miscare  :D

Offline hugbear

« Răspuns #22 : 16.Feb.2010, 10:27:26 p.m. »
Sa speram totusi ca din "mariajul" asta o sa iasa ceva bun. Poate managementul de la Suzuki a invatat din greselile Daewoo si GM si or sa colaboreze cu nemtii echitabil si reciproc avantajos. Lor le-ar aduce know-how si imagine iar nemtilor know-how si piata. Sa le tinem pumnii...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
« Răspuns #23 : 16.Feb.2010, 10:34:06 p.m. »
De acord .
Nu ma deranjeaza .
La pret sunt problemele de accesibilitate in privinta masinilor nemtesti .Sper sa rezulte combinatii faine , desi nu ma vad cumparand alta masina curand .

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #24 : 18.Mai.2010, 11:52:17 a.m. »
Se pare ca in curand se va naste primul model din aceasta alianta: Noul SX4  >:)
Citat
Volkswagen, ca parte a parteneriatului cu Suzuki, se pare că pregăteşte un nou SUV înrudit cu Suzuki SX4, cu preţuri sub 20.000 euro.

Volkswagen deţine 19,9% din capitalul Suzuki, dar până acum nu s-a vorbit de un proiect comun substanţial. Prima colaborare se anunţă însă viitoarea generaţie Suzuki SX4, care nu va mai fi înrudită cu Fiat Sedici, italienii având acum Chrysler ca şi partener pe segmentul crossover. Iar japonezii vor lucra împreună cu nemţii pentru dezvoltarea unei platforme comune.

În buna tradiţie, din acest proiect se vor ramifica două modele, unul urmând să fie Volkswagen Rocktan, un SUV mai ieftin decât Tiguan, conform presupunerilor publicaţiei olandeze Autointernationaal. Tot aceştia spun că Rockatan va fi un "urban SUV" cu preţuri mai mici de 20.000 de euro şi care va rivaliza cu Toyota Urban Cruiser sau Nissan Juke. Noi am adăuga şi Dacia Duster aici, modelul românesc fiind clar un rival al actualului Suzuki SX4 şi chiar şi al viitorului dacă previziunile se adeveresc.

Ca poziţionare în gama Volkswagen, Rocktan ar trebui să se plaseze sub Tiguan, urmânnd să fie un model tranzitoriu între VW CrossPolo şi cel mai mic SUV momentan. În materie de motorizări se mai spune că 1.4 TSI de 122 CP sau 1.6 TDI de 105 CP ar putea fi în prim plan, o altă premisă de rivalizare cu Duster.
Sursa: ProMotor
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Valy-SSS

• Full Member
  • Mesaje postate: 166
« Răspuns #25 : 18.Mai.2010, 11:59:15 a.m. »
Suna bine. Asteptam cu interes! Poate vor folosi si ei plastice mai de calitate la interior ,alte motorizari etc

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #26 : 18.Mai.2010, 12:02:36 p.m. »
La motorizari tre sa recunosc ca-s demzamagit (din ce se zvoneste). Se pare ca vor imprumuta de la VAG 1.4 TSI 122CP (asta mai merge) si 1.6TDI 105CP. Zic eu ca mai oki este actualul motor diesel 2.0 135CP.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Valy-SSS

• Full Member
  • Mesaje postate: 166
« Răspuns #27 : 18.Mai.2010, 12:06:17 p.m. »
Da clar. Singura treaba buna e TSI-ul pana acum, in rest.... asteptam noutati

Offline Leutz

« Răspuns #28 : 18.Mai.2010, 12:15:52 p.m. »
Fabulos. Sa speram ca va fi pe piata in Europa cam peste 3-4 ani asa.
Prietenii stiu de ce   >:)
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #29 : 18.Mai.2010, 12:18:40 p.m. »
2-3 ani asa :) sa ne schimbam zuzele  B-)