Autor Subiect: Sa ajutam un suflet  (Citit de 10943 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
Re: Sa ajutam un suflet
« Răspuns #10 : 26.Nov.2009, 10:53:41 a.m. »
mi se pare un gest frumos mai ales de sarbatori .. daca sunt in bucuresti cu siguranta o sa fiu acolo daca nu o sa dau banii prin cristy

Offline Aiurica

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
  • pasionat
« Răspuns #11 : 30.Nov.2009, 09:21:07 a.m. »
te asteptam!
multumesc frumos! >:D<
c4, 110 cp, alb cu parbrizu netunat :)

Offline mituc

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #12 : 30.Nov.2009, 09:40:57 p.m. »
Salut!

Intrebarea este una buna, intr-adevar. Insa lucrurile sint mai complicate decit atit pentru ca e vorba de un transplant la un bebelus de 6-7 luni, un transplant asemanator la un adult avind mai putine conditii. In momentul in care s-au inceput "sapaturile" pentru gasirea unei clinici sau spital in care sa se poata face transplantul la un bebelus s-au primit relativ putine raspunsuri/recomandari favorabile, de fapt cam 2, dintre cele 2 doar una raminind viabila si financiar, diferenta de pret dintre ele fiind dramatica (500k$ + spitalizare versus 87k EUR adica vreo 130k$ cred, de asemenea + spitalizare).

In cazul nostru recomandarea a fost facuta si de doctori romani. Nu sint in masura sa va spun de ce nu s-a recomandat spitalul Fundeni, si Cristi Minculescu (Iris) a fost nevoit sa mearga in Germania pentru un transplant asemanator (insa era vorba de transplant la un adult ceea ce simplifica multe la o astfel de operatie deja foarte complicata). Daca avem vreun doctor pe unul dintre forumurile astea (pe clubc4 sint cel putin 2) ar fi excelent daca ne-ar putea explica de ce se complica atit de mult lucrurile cind e vorba de ficat, spre deosebire de, sa zicem, un transplant de rinichi (ma rog, ficatul e glanda si rinichiul e un organ cu un rol clar si bine definit, dar totusi o explicatie stiintifica ne-ar putea lamuri).

Va multumesc tuturor celor care ati renuntat la o parte dintre resursele voastre si ati ales sa va implicati in aceasta campanie! Cuvintele probabil sint de prisos, insa macar in parte va puteti inchipui cit de mult inseamna pentru toata familia!
« Ultima Modificare: 30.Nov.2009, 09:43:12 p.m. de mituc »

Offline Aiurica

• Jr. Member
  • **
  • pasionat
« Răspuns #13 : 30.Nov.2009, 10:24:24 p.m. »
of....atat pot spune!

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #14 : 30.Nov.2009, 10:26:24 p.m. »
Trebuie sa-i faci pe toti sa inteleaga,sau poate unii nu au un copil si sa treaca prin asa ceva...
Go Terios!!!:)

Offline Suzika

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 416
  • Gen: Femeie
« Răspuns #15 : 30.Nov.2009, 10:40:22 p.m. »
Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni.Am sa scriu doar ceea ce stiu si ce gandesc eu.
Nu ii cunosc pe acesti oameni care au cerut ajutor, nu am participat la donatie.Sunt medic, dar nu chirurg generalist sau gastroenterolog.
Asadar:
Familia a efectuat consultatia de control in America pentru ca, se intelege din prima postare(sau cel putin asta am inteles eu), acolo locuieste. Florida cred. Era de-a dreptul absurd sa vina cu un bebelus de 3 luni , cu valori atat de mari de bilirubina si ale probelor de coagulare, pe avion, pana la bucuresti, doar din patriotism. Mai mult, familia a luat legatura si cu prof Irinel Popescu, pe langa profesorii din Belgia (care au acceptat consultul si eventualul transplant-o sa vorbesc ceva mai jos despre asta)
In America, in foarte multe state, nu se accepta forma de transplant de la donatori vii, este ilegal; singura sansa ramanand transplantul de la donatori aflati in moarte cerebrala. Listele de asteptare sunt impresionante (ca numar si ca dramatism al cazurilor ).Nu mai discutam despre pret...

Listele de asteptare sunt impresionante si in Romania, si, desi la un copil , TEORETIC, se poate face transplant doar dintr-un lob al ficatului donatorului (astfel ca recuperarea donatorului este mai rapida, si operatia are teoretic mai multe sanse de reusita si pentru pacientul care primeste fragmentul de tesut hepatic)in practica lucrurile stau cu totul altfel.Mai mult, se fac maxim 10 transplanturi pe AN!!! in minunata noastra Romanie, la Fundeni, in conditiile in care listele de asteptare de la minister numara cateva MII de pacienti eligibili pentru  transplant.Multi dintre ei mor pana le vine randul, ficatul indeplinind functii esentiale in organism, functii care nu pot fi preluate de nici un alt organ...Despre listele de asteptare de la ministerul din Romania stiu din surse sigure, pentru ca sunt voluntar la o organizatie non-guvernamentala, si am avut recent un dosar pentru comisia de transplant.Prof Irinel Popescu si echipa lui se izbesc , zi de zi, de lipsa fondurilor pentru  interventii de o asemenea complexitate.

Acest copil are o afectiune incompatibila cu viata,pe termen lung;nu poate astepta 10 ani (in cel mai bun caz, tinand cont de listele din romania, oricat de norocos ar fi in privinta compatibilitatii);  organismul nu poate rezista, chiar si sub tratament si supraveghere, cu acele valori crescute ale anumitor analize, iar dezvoltarea generala ar fi deficitara pentru toata aceasta perioada.

Clinica din Belgia a vorbit despre un EVENTUAL transplant; sansele de reusita ale unui asemenea transplant nu se stabilesc prin telefon, ci dupa o evaluare clinica a pacientului. Dar, pentru a avea siguranta efectuarii platilor, cer suma necesara posibilului transplant INAINTE .Daca transplantul nu se va efectua, se pastreaza din suma respectiva costurile pentru evaluarea preoperatorie, restul se returneaza celui care a platit.Stiu si asta sigur pentru ca ma ocup cu traducerea multor scrisori medicale, administrative, pentru pacientii care merg, pentru diverse afectiuni, in strainatate.

Le doresc celor care au copii, sa ii tina Dumnezeu sanatosi, iar celor care inca nu, sa se roage sa ii aiba sanatosi, si sa nu treaca niciodata prin drama si zbuciumul acestei familii.
SUZIKA SX4 1.6 GS AT :)

Offline sanduraveica

« Răspuns #16 : 30.Nov.2009, 11:32:12 p.m. »
      Adevarul e clar, dur si dureros, cele expuse de tine Suzika sunt la fel de concise, la obiect si reflecta adevarul crud asta si datorita meseriei. Ce facem?
  • Ignis

Offline Aiurica

• Jr. Member
  • **
  • pasionat
« Răspuns #17 : 01.Dec.2009, 12:26:15 a.m. »
nu stiu ce as putea sa iti raspund la intrebarea asta.

ramane la latitudinea ta daca faci ceva sau nu!
eu cu siguranta voi fi acolo si nu ma voi gandi nici macar o secunda la un scenariu contrafacut.
e dreptul vostru sa va ganditi la toate variantele. Eu nu am facut-o cunoscandu-l pe Mituc. M-a impresionat cazul lui  si am hotarat ca voi cere peste tot ajutorul....

multumesc tuturor!

Offline Mihay

• Full Member
  • Mesaje postate: 101
« Răspuns #18 : 01.Dec.2009, 12:32:36 a.m. »
@Suzika multumim pentru clarificarile facute. SPer ca acum s-a inlaturat orice urma de indoiala (daca a existat ) din partea lui @deconectat

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #19 : 01.Dec.2009, 12:41:46 a.m. »
Ii cunosc atat pe @Aiurica cat si pe @Mihay si am incredere in amandoi. Cu siguranta voi fi acolo si voi ajuta cu un banut din partea mea.
Numai bine,
Cristi
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!