Autor Subiect: REVIZIA 45000KM  (Citit de 88312 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Sakura77

Re: REVIZIA 45000KM
« Răspuns #60 : 24.Ian.2011, 07:23:50 p.m. »
sunt de acord ca isi schimba proprietatile , dar , chiar asa de repede

ma rog o sa il schimb , darsunt eu singurul cu impresia ca la masina asta se schimba prea des diverse consumabile

si inca ceva

in cartea masinii  , ulei recomandat pentru motor benzina 1.6 este cel cu viscozitate 0-20

de  ce oare in service la revizii se pune doar 5-40 ( cel recomandat in carte pentru motoarele diesel )

nu oi fi eu mecanic, dar sa citesc cred ca nu am uitat

oare nu asa se pierde garantia masinii ?
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline hepure

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 50
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #61 : 24.Ian.2011, 07:44:48 p.m. »
cu toate ca nu am mai avut masina noua si/sau in garantie, din cate am auzit si, tind sa fiu de acord, ar trebui sa iti faci reviziile la service-urile autorizate, chiar daca, pe alocuri, ti se pare ca mecanicii de acolo nu iti zic exact cum e in carte.
eu nu cred ca exista mecanici, la service-urile autorizate cel putin, rau-intentionati sau incompetenti.

pe de alta parte, dupa ce se duce garantia, poti sa te duci la orice alt service, unde probabil va fi ceva mai ieftin, si iti faci revizia, cu filtrele si uleiurile cumparate de tine, dupa ce te-ai documentat in prealabil. eu asa voi face.

pana acum, cand am ajuns intr-un service cu  fosta masina (ibiza), aveam piesele cumparate de la un amic ce lucreaza la un importator de piese, deci la un pret mai mic decat mi-ar fi cerut cei din service, si verificate in softul de specialitate pt a fi sigur ca sunt compatibile.

"If you hold a sword with both hands, it is difficult to wield it freely to left and right, so my method is to carry the sword in one hand" - Miyamoto Musashi * The Book of Five Rings

Offline hugbear

« Răspuns #62 : 24.Ian.2011, 09:29:01 p.m. »
eu nu cred ca exista mecanici, la service-urile autorizate cel putin, rau-intentionati sau incompetenti.
=))=)) si iar  =))
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #63 : 24.Ian.2011, 09:43:31 p.m. »
...nicaieri nu scria ca trebuie schimbat uleiul de la cutia de viteze...
Ai studiat si ce scria pe bidonul de ulei ?
Chiar daca nu sint arderi in CV, nu poti tine uleiul la infinit sau pina ce masina e mincata complet de rugina. Atit uleiul de motor cit si cel din CV de schimba in functie de nr. de km sau de timpul scurs de la ultimul schimb.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian_r5

« Răspuns #64 : 24.Ian.2011, 09:44:00 p.m. »
... adevaru' e ca nu pot sa nu fiu de acord cu colegu' hugbear  >:) >:) >:)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline hepure

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 50
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #65 : 24.Ian.2011, 09:44:51 p.m. »
=))=)) si iar  =))
sa inteleg ca tu ai intalnit asemenea mecanici? poate n eimpartasesti din experienta, ca sa stim si noi de cine sa ne ferim.
mersi
"If you hold a sword with both hands, it is difficult to wield it freely to left and right, so my method is to carry the sword in one hand" - Miyamoto Musashi * The Book of Five Rings

Offline hugbear

« Răspuns #66 : 25.Ian.2011, 05:39:41 p.m. »
In primul rand as lamuri un aspect: cei trei "zambarici" nu s-au vrut o ironie ieftina, a fost o reactie de amuzament autentica si fara umbra de negativism.

Bun, acum ca am trecut peste asta, e suficient sa citesti topicurile de pe aria de service (colegii de la Timisoara ar avea cate ceva de zis aici) si eventual pe cele legate de revizia in garantie si ai sa gasesti exemple suficiente. In general, in service-urile din Romania ("de dealer", generale sau "de garaj") cel mai sanatos e sa intri cu o doza serioasa de scepticism. Masinile or fi ele straine dar mecanicii nu. Trist dar adevarat...
« Ultima Modificare: 25.Ian.2011, 05:41:16 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Sakura77

« Răspuns #67 : 26.Ian.2011, 08:26:31 p.m. »
gata
am rezolvat problema reviziei

ca ulei motor am folosit Mobil 1 0w-40  :D  bidon 4l  200 lei
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #68 : 26.Ian.2011, 08:28:07 p.m. »
Ai schimbat doar uleiul la revizie?

Offline Sakura77

« Răspuns #69 : 26.Ian.2011, 09:24:28 p.m. »
Ai schimbat doar uleiul la revizie?

nu , si celelalte filtre , mai putin uleiul de la cutie, la care am verificat  doar nivelul (nivelul ok iar uleiul limpede precum cel de bucatarie) o sa il schimb la 60000 km

am renuntat  sa fac revizia la un service  Suzuki ( uleiul mobil 75w90 este garantat minim 60000  km ) din mai multe considerente

acum o sa spuneti ca este garantat un numarde ani (si atunci cum se  calculeaza trecerea timpului la masinile care stau in parc poate si un an de zile pina  se vind, vorbesc  de cele din fabrica, acum criza se cunoaste , nu se mai vind pe banda rulanta)
deci teoretic o masina noua poti sa o iei cu uleiul invechit 6 luni - 1 an de zile   :-))
Sx4 1.6 GS 4WD