Autor Subiect: REVIZIA 45000KM  (Citit de 88327 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: REVIZIA 45000KM
« Răspuns #220 : 23.Apr.2013, 10:19:21 a.m. »
Verificat concentratie lichid de frina si bateria .
...cum s-a verificat la baterie  :-/
Eu as intreba despre cum s-a verificat concentratia lichidului de frina ca la baterie se poate utiliza densimetrul ?
Daca la baterie densitatea poate fi de 1.28 g/cmc pt baterie incarcata si 1.26 g/cmc pt baterie pe jumatate incarcata, la lichidul de frina care este densitatea optima ?
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline VAXXi

« Răspuns #221 : 23.Apr.2013, 10:26:33 a.m. »
Nu se verifica concentratia/densitatea, se verifica capacitanta lichidului. Lichidul de frana e higroscopic, deci absoarbe apa, deci isi schimba capacitanta, deci se poate masura cata apa a absorbit cu 2 armaturi de condensator si curent electric  ;) in practica, de obicei, este un aparat cat o bricheta mai mare cu 2 craci metalici si 3 leduri.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline Laurentiu

« Răspuns #222 : 23.Apr.2013, 10:42:32 a.m. »
se verifica capacitanta lichidului.  ... se poate masura cata apa a absorbit cu 2 armaturi de condensator si curent electric  ;) in practica, de obicei, este un aparat cat o bricheta mai mare cu 2 craci metalici si 3 leduri.
Drept sa-ti spun, pina azi nu am auzit de asa ceva si nici de stilul asta de masurare. Inseamna ca inca se mai fac descoperiri  :).

CAPACITÁNŢĂ s. f. reactanţă opusă printr-o capacitate trecerii unui curent alternativ. (< fr. capacitance).

P.S. In momentul cind un lichid higroscopic absoarbe apa, nu-si modifica in acelasi timp si densitatea ?
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline VAXXi

« Răspuns #223 : 23.Apr.2013, 10:45:53 a.m. »
De fapt e vorba de: CAPACITANȚĂ (‹ fr.) s. f. Impedanță a unui condensator electric la o frecvență determinată.

Si-o modifica si densitatea, da' cred e mai greu de masurat. In plus, daca densitatea lichidului de frana o fi apropiata de-a apei, e greu de masurat cu precizie. Variatia de capacitanta e mai simpla de masurat, la precizie mai mare si cost mai mic.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline Daniel42

« Răspuns #224 : 23.Apr.2013, 12:39:27 p.m. »
Sincer habar nu aveam de aceasta Capacitanta de care amintiti voi . Tipul care a verificat lichidul a venit cu un aparat cit un pachet de cafea si care avea un electrod pe care la introdus in lichid dupa ce a dat jos capacul vasului . Acest aparat avea un ecran in doua zone , una verde si una rosie . Cum acul indicator a ramas la marginea exterioara a zonei verzi , tipul a concluzionat ca lichidul este foarte ok.  :)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline MOTANUL

« Răspuns #225 : 08.Iul.2013, 01:10:25 p.m. »
Fac si eu 2 ani si 45.000 km si am primit o factura proforma pentru revizie de 1050 lei. (schimb filtre + ulei cutie de viteze + lichid racire).
Cu uleiul texaco sau shell 5w30 cred ca o sa am o problema in sensul ca am sa-l refuz.
Am mai primit inca o factura proforma de la alt dealer de 1058 lei.
« Ultima Modificare: 08.Iul.2013, 01:26:35 p.m. de MOTANUL »
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #226 : 08.Iul.2013, 01:39:38 p.m. »
Asa e revizia asta, e cea mai scumpa dintre toate...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline MOTANUL

« Răspuns #227 : 08.Iul.2013, 02:13:22 p.m. »
Eu nu am spus ca este scumpa. La Seat o revizie mai simpla decat asta costa 1200 lei (doar ca este disel si acolo lucrurile sunt un pic mai scumpe in mod normal).

Am remarcat un lucru ciudat. Nu exista filtru polen original cu carbon activ. Chipurile sunt doar normale.
Eu prefer sa iau unul aftermarket cu carbon activ. Masina fiind relativ noua nu are miros urat cand opresti AC-ul. Dar nici nu vreau sa se ajunga acolo.
« Ultima Modificare: 08.Iul.2013, 02:15:16 p.m. de MOTANUL »

Offline Laurentiu

« Ultima Modificare: 08.Iul.2013, 04:31:30 p.m. de Laurentiu »

Offline MOTANUL

« Răspuns #229 : 08.Iul.2013, 10:13:43 p.m. »
Or avea o cantitate infima. Cele cu carbon activ au culoarea grafitului. (au o cantitate mult mai mare).
In linkurile postate se insista pe alte proprietati - neutralizare otrava ingerata etc. Eu il iau pt.
Carbunele activ de tip este una din cele mai cunoscute structuri naturale poroase si functioneaza ca o vasta retea de canale microscopice extrem de eficienta pentru captarea mirosurilor si impuritatilor.

Alte domenii de utilizare ale filtrelor: 

cladiri de birouri sau cu alta destinatie unde este necesara improspatarea si recircularea aerului - absorbtia ozonului din smog, sau emis de calculatoare, fotocopiatoare, imprimante, etc;
absorbtia gazelor de esapament (SOx, H2S si alti produsi de ardere) si a altor mirosuri;
cladiri din incinta aeroporturilor - absorbtia emisiilor motoarelor cu reactie;
laboratoare - absorbtia vaporilor de acizi, amoniac, solventi, etc;
muzee, cladiri de arhivare documente - absorbtia de poluanti ce deterioreaza obiectele de arta, antichitati, etc;
bucatarii - absorbtia produsilor de ardere;
cabine de vopsitorie - absorbtia produsilor volatili;
domeniul nuclear - absorbtia izotopilor radioactivi;
fabrici de medicamente, farmacii, spitale;
absorbtia gazelor toxice si a altor particule sau mirosuri.