Gata si revizia de 3 ani (eu aveam ~34.000 km).
Revizia am facut la noul dealer, Auto Cobalcescu.
Desi am cerut din start sa se schimbe uleiul la cutia de viteze, pana la urma am sarit operatiunea (explicatia mai jos), asa ca revizia a constat in:
- schimb ulei
- schimb filtru ulei
- schimb filtru aer
- schimb filtru polen
plus verificarile de riguare.
Pretul final: 550 lei.
Daca intereseaza pe cineva detalii exacte, ma uit in factura si va zic.
Uleiul la cutia de viteze nu l-am mai schimbat pentru ca au constatat ei ca ar fi stricat un simering, iar asta rezulta in pierderi ulei. Asa ca am zis sa schimbam intai piesa si apoi si uleiul. Piesa nu era pe stoc, iar ei nu pot comanda inca piese pe garantie. Piesa in sine nu era scumpa, in jur de 10 E, insa se facturau 3 ore de manopera. Totalul ajungea lejer pe la vreo 300 lei.
Am zis pas si m-am programat la Autonet pentru o verificare. Am fost azi si mecanicul mi-a spus ca nu este nimic defect, era un buson putin slabit si a trebuit sa il stranga. De aceea era umeda zona cutiei de viteze (ca altfel, pata sub masina nu am gasit). Altfel, au mai gresat pe acolo si acum intra ceva mai bine in viteza I
Am schimbat si uleiul la Autonet, pentru care am platit 198 lei, cu discountul SCR inclus.
Si ca sa-i raspund lui
@Alex-Swift, nu pare sa mearga mai greu dupa schimbarea uleiului la CV. Cel putin pentru moment. Sa vedem in timp... Au pus ulei 75w90, insa nu scrie pe factura marca (si nu am intrebat
).