Autor Subiect: REVIZIA 45000KM  (Citit de 88333 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: REVIZIA 45000KM
« Răspuns #130 : 23.Sep.2011, 10:27:44 a.m. »
Stergatorul de pe luneta l-am cumparat cu 50 de lei de la dealerul local ...
Scuze de off-topic ...

Offline hubbabubba

« Răspuns #131 : 27.Sep.2011, 02:29:03 p.m. »
La Valcea a facut cineva revizia recent? Eu tre' sa o fac saptamana viitoare neaparat si nu stiu cam care mai e pretul la Marshal. Pe site am vazut ca e trecuta la app 800 lei. Daca a facut-o cineva recent, imi ziceti si mie un pret va rog?
What goes around comes around ...

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #132 : 17.Oct.2011, 03:02:32 p.m. »
Cori, ai mai facut revizia? Si eu o sa am nevoie in vreo luna, si incep deja sa ma documentez.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

• Hero Member
« Răspuns #133 : 18.Oct.2011, 11:56:31 a.m. »
Pana acum m-am interesat la Autonet si Marshal Valcea, si avem asa:

Autonet:

- Schimb ulei
- Filtru ulei
- Filtru aer
- Schimb lichid de racire
- Diverse verificari (Lichide, Curele, articulatii )

Ulei Havoline Texaco 5W30

PRET: 1100 lei (fara discount)

Valcea:

OPERATII 45.000 KM SAU 3 ANI

Curea de accesorii I
Uleiului de motor şi filtru de ulei R
Lichid racire R
Rezervor de carburant I
Discurile de frână şi placutele I
Anvelope (uzura, deteriorarea) / roţi (jocuri) I
Planetare (burdufi) cardan (4WD) I
Ulei cutie viteze R
Ulei cutie transfer (4WD) I
Ulei diferenţial spate (4WD) I
HVAC filtru de polen (dacă este echipat) R

I-inspectie verificare
R-inlocuire

Ulei Mobil 5W40

PRET: 660 lei (cu discount Suzuki Club)

Ceea ce nu inteleg eu este de ce uneori difera lista de operatiuni care se fac, de la dealer la dealer. Spre exemplu, cei de la Valcea nu scriu de inlocuire filtru aer - o sa verific in carte daca este necesar la 3 ani (eu vreau sa-l inlocuiesc, am inteles ca la ei costa 78 lei). De asemenea, pe topicul Autonet, la operatiuni efectuate, nu se mentioneaza si schimbarea uleiului la cutia de viteze.
Nelamurirea cea mai mare este faptul ca Hubba Bubba si-a facut aceeasi revizie de curand la Autonet, primind un cu totul al pret, 777 lei, inclus discountul Suzuki Club. :-?

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #134 : 18.Oct.2011, 12:09:03 p.m. »
Dupa parerea mea,nici n-ar trebui sa te gandesti sa nu schimbi filtrul de aer. La ce tara avem..si mai ales prin Bucurestiul asta plin de santiere cred ca ar merge si intre revizii sa-l schimbam odata..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline ASZ

« Răspuns #135 : 18.Oct.2011, 12:15:13 p.m. »
Subscriu la ceea ce a zis @Andrei.

In alta ordine de idei, eu am solicitat oferte de la Oradea, Sibiu si Cluj, primind oferte apropiate ca si pret (8-900 de lei), care cuprindeau TOATE aceleasi operatiuni: schimbare ulei, filtre (ulei, aer, polen), schimbare ulei CV si diferentiale, schimbare lichid de racire, schimbare lichid de frana, verificare directie, electrica, etc. si propunerea de verificare si eventuala schimbare de placute (evident cu costuri care se adauga la suma de mai sus).

• Hero Member
« Răspuns #136 : 18.Oct.2011, 12:39:00 p.m. »
Mda... filtrul de aer nu l-am schimbat la 2 ani, ca nu scria in carte. Dar acum nu mai scapa!

E bine ca macar unii dealeri au acelasi lucru in "program". @ASZ, ce ai primit tu difera fata de ce am eu mai sus... Nu vad nimic de schimbare ulei diferentiale si nici lichid frana... :( Insa o sa verific cu cartea sa ma lamuresc daca intr-adevar se fac sau nu la 3 ani.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #137 : 18.Oct.2011, 12:46:44 p.m. »
Lichidul de frana se schimba la 2 ani, iar lichidul de racire la 3 ani.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hubbabubba

« Răspuns #138 : 18.Oct.2011, 02:37:44 p.m. »
In alta ordine de idei, pentru ca m-au intrigat preturile vechiculate mai jos si mai ales "circumstantele" lor, am verificat si eu cartea cu devizul de la Autonet (spre rusinea mea, desi am facut revizia acum o saptamana pana acum nu am verificat din lipsa de timp). Deci, la revizie se pare ca mie nu mi s-a schimbat uleiul la CV. Mda, nu stiu cum sa comentez si nu vreau sa "iau foc" acum ... prefer sa ma pastrez pentru sambata dimineata cand ajung la service sa mi se schimbe un buton de la incalzirea in scaune al carui led s-a ars.

Mai intai de toate as dori pana atunci @hbucur, sa-mi spui te rog care ar fi motivele care au dus la aceasta problema. Daca nu cer prea mult.
Suplimentar, nu mi s-a comunicat nimic de tipul bujiilor pe care le am si daca trebuiesc schimbate sau nu (sunt de nichel sau nu).

Consider ca venim la SERVICE AUTORIZAT SUZUKI pentru ca se respecta minimul de operatiuni prevazute in manual, nu pentru a verifica actiunile unor oameni platiti si teoretic competenti sa faca anumite operatiuni.

Astept raspunsurile cu interes la cele semnalate mai sus, sustinute de pozele de mai jos.

What goes around comes around ...

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #139 : 18.Oct.2011, 04:01:55 p.m. »
Cred ca cel mai bine este sa ne notam pe hartiuta toate operatiile si sa le cerem noi la fata locului... in baza lor... "las-o ma ca merge si asa"
SAYURI, o gheisa plina de talente