Autor Subiect: Cursa franei...  (Citit de 4483 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline BXXENL

Re: Cursa franei...
« Răspuns #10 : 14.Apr.2009, 11:13:24 p.m. »
:( Constat si eu ca de ceva vreme nu mai tine frana asa bine.
Fata de atunci cand era noua acum tine cu pedala destul de jos. De franat franeaza inca bine, in conditiile in care eu conduc de obicei destul de batraneste, dar nu stiu ce-ar insemna acest "inca" intr-o situatie critica.

M-am uitat la ea un pic impreuna cu niste tipi mai vechi intr-ale condusului/masinilor si am constatat urmatoarele:
- lichidul de frana la nivelul corespunzator in vas;
- nu sunt urme de scurgeri;
- pompa aia de presiune sau cum se cheama pare ca functioneaza normal;
- nu se vad cu ochiul liber "leziuni"/obturari ale traseelor de pe circuitul de franare (n-am avut rampa, ne-am uitat asa, doar cat s-a putut vedea pe sub ea si pe la motor)
- discurile frana insa arata foarte rau. Asta stiam si eu demult. Aratau de ziceai ca-s discuri de pickup (striate) deja dupa nici doua luni de cand o luasem. Dar am zis ca merge si asa, atata timp cat franeaza cum trebuie.
Acum insa striatiile alea concentrice sunt mult mai adanci decat le stiam eu si cand le-au vazut tipii respectivi au zis ca este absolut jenant sa arate asa si dupa 100.000 de km, dar la 10 mii ai mei ... Cert e ca la Loganul unuia din tipi (cu 60K la bord) discurile se prezentau impecabil.

Ma gandesc daca sa merg pentru chestia asta in service sau nu. Intentionez sa fac o tura (lunga) prin tara luna viitoare si ma gandeam sa merg la revizie inainte de plecare, chiar daca mai am mult pana la 15 mii, ocazie cu care sa le-arat si calitatea deosebita a componentelor Suzuki.

Mergi cat mai repede la prima revizie daca iti permiti. Motorul iti va multumii pe termen lung iar problema discurilor va fi remediata mult mai usor acum. Eu am 15 mii cu sx4-le si nu are nici o urma pe discuri. Posibil sa fii nimerit tu un lot cu placute prea dure, sau cine stie... Cand ti se tocesc rau placutele ar trebui sa scada un pic si nivelul lichidului de frana, dar nu cred ca vei putea obs, pt ca daca nu cumva il aveai la fix min sau max, nu poti sa aproximezi asa bine ochiometric daca a scazut. Vezi ca sunt obligati sa te primeasca la revizie cu macar uleiul si filtrele tale. Ai grija cata manopera iti baga pe gat, si la alte nemernicii cu care iti pot umfla factura! Succes!
  • SX4 1.5
Alex

Offline Daniel42

« Răspuns #11 : 17.Apr.2009, 09:24:22 p.m. »
Salut. Suzuka mea are decit vreo 300 Km ...este o SX4 ...........si la o ciupire scurta a frinei se aude un sunet aiurea ..scartait ca si cum se aude fier pe fier . Credeti ca este ceva normal sau ...................este o problema ? Va astept cu lamuriri ! Multumesc .....si fiindca suntem la sarbatoare va doresc " Un paste fericit la toti " . :)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 17.Apr.2009, 11:34:39 p.m. »
Nici discurile mele nu arata prea "fericit".
@Leutz, @rexkroki facem o vizita in "grup" la service?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #13 : 18.Apr.2009, 12:43:55 a.m. »
Toata lumea are placute TRW? Si eu striatii pe discuri, dar nu foarte pronuntate. Am fost saptamana trecuta la Doly in Iasi pentru ca mi s-a parut ca mi s-au subtiat placutele prea tare in 3000 km, dar de fapt erau bune, unghiul din care ma uitam eu la ele era prost (priveam prin jante fara sa dau roata jos si sa masor). Despre discuri mi-au spus ca e normal sa se faca asa de la praf si mizeria de pe sosele. Acum sa-i cred, sa nu-i cred?! Cert e ca franeaza foarte bine si prompt. Despre Germania care a fost treaba mai exact? Tot legat de striatii sau se ovalizau?
« Ultima Modificare: 18.Apr.2009, 01:53:16 a.m. de emanu900 »
SX4 1.5 SE

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #14 : 18.Apr.2009, 12:45:16 a.m. »
Eu parca TRW am citit...
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #15 : 18.Apr.2009, 12:46:28 a.m. »
@Daniel42: Ai placute de frana ecologice. Asa suna ele. :(  Daca observi si alte probleme, cauza scartaitului ar putea sa nu fie asta, caz in care ar fi bine sa studiezi serios problema.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #16 : 20.Apr.2009, 08:41:09 a.m. »
Despre Germania care a fost treaba mai exact? Tot legat de striatii sau se ovalizau?

In cazurile despre care am citit se subtiasera foarte mult discurile plus ca erau roase neuniform, cu santuri si asta chiar la km putini, intre 5000 si 15000.

@cristyyy2003
Eu ajung acus la revizia de 30000, voi vedea atunci ce si cum. Deocamdata in afara de aspectul "neingrijit", franele isi fac bine treaba.

Offline Daniel42

« Răspuns #17 : 27.Iun.2009, 08:17:51 p.m. »
Salut. In ce priveste frinele pot sa spun ca la cea mai mica ciupitura te arunca in parbriz . Mie personal mi se par ca tin foarte sus . Adica sunt brusce .........mi-ar fi placut mai line . Inainte am avut un Ford Ka ...........si erau mult mai lin .........nu te arunca in geam.:))))
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline dragon

« Răspuns #18 : 18.Iul.2009, 06:59:38 p.m. »
Tare ma tem ca nici un service nu va schimba aceste discuri de frina....Este simplu sa se eschiveze mai ales daca masina frineaza!Acum depinde si cum!!!Am avut probleme in garantie cu discuri de frina la o Dacie Berlina care erau ovalizate si ca urmare a acestui profil,la apasarea frinei ,pedala pulsa.... :(
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!