Autor Subiect: Cursa franei...  (Citit de 4484 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline the the

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
  • The Way of Life...
Cursa franei...
« : 08.Oct.2008, 12:29:45 p.m. »
Salutare dragilor,
Uite ce ma deranjeaza momentan la superba mashinutza pe care o am...cursa franei este un pic cam mare pana sa intre in actiune propiu zis frana de la pedale. O fi din cauza ca este inca prea noua mashina si inca nu s-au "slefuit" tamburii?
Mentionez ca am 3.300 Km - parcurshi.
La voi cum e? ???
Multumesc.
SX4 1.5 GLX

Offline adrian_r5

Re: Cursa franei...
« Răspuns #1 : 08.Oct.2008, 01:02:12 p.m. »
N-am fost atent sa vad cum e cursa frinei pina "sa intre in actiune propiu zis frana de la pedale" - da' frineaza ok ... poate prea ok pt. ca de fiecare data dupa ce am parcurs citeva sute de km cu Octavia de la locu' de munca cind trec pe 'esicsa" frinez cam "brusc"
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline shmocs

« Răspuns #2 : 08.Oct.2008, 01:36:15 p.m. »
asa e si la mine,fata de orice alta masina pe care am condus-o, pedala actioneaza foarte repede. Implicit cursa destul de mica pana se intampla ce vrei. Deci, posibil sa fie o mica problema de reglaj ceva. Daca tine .. sanatate :)
Suzuki SX4 1.6 GS 4WD Argintiu.

Offline the the

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • The Way of Life...
« Răspuns #3 : 08.Oct.2008, 02:47:48 p.m. »
Mda...am inteles. Sper sa se mai lase...ideea era sa o poti "ciupi" ushor. ::)
SX4 1.5 GLX

Offline miocrl

« Răspuns #4 : 17.Ian.2009, 12:14:49 a.m. »
la mine e invers decat la adrian,
cand urc pe solentza franez cam brusc....

Offline Mako

« Răspuns #5 : 27.Feb.2009, 11:56:51 a.m. »
Salutare dragilor,
Uite ce ma deranjeaza momentan la superba mashinutza pe care o am...cursa franei este un pic cam mare pana sa intre in actiune propiu zis frana de la pedale. O fi din cauza ca este inca prea noua mashina si inca nu s-au "slefuit" tamburii?
La voi cum e? ???
Multumesc.

Cred ca ai putina dreptate :-?? Si eu am senzatia ca apas cam mult pana sa actioneze, nici vorba de mica ciupeala  :) Am observat asta de cand am mers prima data cu ea si am acum peste 2000km si cam la fel.Cand schimb pe 4x2 am senzatia ca se opreste mai repede, nu vorbesc de frana brusca, nu prea am pus brusc, ma refer in special cand opreste unu' in fata ta si trebuie sa franezi oarecum mai repede...parca cursa este maricica asa mi se pare si mie.O fi ceva de reglat?Sau pt ca e noua masina.Am avut inainte o Solenza deci stiu despre ce vorbesc...

Offline BXXENL

« Răspuns #6 : 17.Mar.2009, 05:47:04 p.m. »
Salutare dragilor,
La voi cum e? ???
Multumesc.

Verifica  nivelul lichidului de frana, inspecteaza vizual, vezi daca pierde pe undeva,aeriseste-ti franele, toate astea urgent! Daca masina e noua si franele sunt noi inseamna ca tre sa iti tina de cum o atingi! Masina are o problema!
  • SX4 1.5
Alex

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #7 : 03.Apr.2009, 11:10:50 p.m. »
Eu am mers azi cu fosta masina pe care am facut scoala de soferi ( un Tico ) si cand m-am urcat pe al meu SX4 era sa ma scot prin parbriz  =)) , noroc ca aveam doar 20 km/h cand am franat ..
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline Leutz

« Răspuns #8 : 14.Apr.2009, 06:35:36 p.m. »
 :( Constat si eu ca de ceva vreme nu mai tine frana asa bine.
Fata de atunci cand era noua acum tine cu pedala destul de jos. De franat franeaza inca bine, in conditiile in care eu conduc de obicei destul de batraneste, dar nu stiu ce-ar insemna acest "inca" intr-o situatie critica.

M-am uitat la ea un pic impreuna cu niste tipi mai vechi intr-ale condusului/masinilor si am constatat urmatoarele:
- lichidul de frana la nivelul corespunzator in vas;
- nu sunt urme de scurgeri;
- pompa aia de presiune sau cum se cheama pare ca functioneaza normal;
- nu se vad cu ochiul liber "leziuni"/obturari ale traseelor de pe circuitul de franare (n-am avut rampa, ne-am uitat asa, doar cat s-a putut vedea pe sub ea si pe la motor)
- discurile frana insa arata foarte rau. Asta stiam si eu demult. Aratau de ziceai ca-s discuri de pickup (striate) deja dupa nici doua luni de cand o luasem. Dar am zis ca merge si asa, atata timp cat franeaza cum trebuie.
Acum insa striatiile alea concentrice sunt mult mai adanci decat le stiam eu si cand le-au vazut tipii respectivi au zis ca este absolut jenant sa arate asa si dupa 100.000 de km, dar la 10 mii ai mei ... Cert e ca la Loganul unuia din tipi (cu 60K la bord) discurile se prezentau impecabil.

Ma gandesc daca sa merg pentru chestia asta in service sau nu. Intentionez sa fac o tura (lunga) prin tara luna viitoare si ma gandeam sa merg la revizie inainte de plecare, chiar daca mai am mult pana la 15 mii, ocazie cu care sa le-arat si calitatea deosebita a componentelor Suzuki.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #9 : 14.Apr.2009, 08:53:06 p.m. »
Din pacate combinatia discuri-placute nu e prea inspirat aleasa la SX4. Si la mine arata jalnic discurile. 
Am citit despre acest fapt si pe forumurile din Germania, acolo problema a fost recunoscuta de Suzuki si unele discuri au fost schimbate pe garantie. Ramane sa vedem daca si la noi se va aplica aceiasi moneda.