Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 126697 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Vine iarna....
« Răspuns #990 : 10.Oct.2017, 01:38:23 p.m. »
O luna ? :) Poate 4 zile cumulat, pana in noiembrie, la cum a fost toamna pana acum...
       Numai pesimisti p-aici... azi18, maine 19, poimaine 210C.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #991 : 10.Oct.2017, 04:14:26 p.m. »
Dimineata sunt intre 7 si 9 grade, constant.
Gumele de iarna se folosesc SUB temperatura de 7grC asa ca, pina la sfirsitul lui octombrie (cel putin) se mai pot utiliza cauciucurile de vara. Inlocuirea lor cu cele de iarna o faci in momentul in care parasesti localitatea de domiciliu sau ... circuli cu viteze demne de luat in seama. In oras circulatia o faci in timpul zilei cind temperaturile sint in crestere si nu afecteaza calitatea cauciucurilor de vara.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ASZ

« Răspuns #992 : 11.Oct.2017, 12:25:25 p.m. »
Si cum sa faci atunci cand mergi dimineata la 7 la munca (si in aceasta perioada ai temperaturi de la 1-2 grade pana la 10-12 grade), poate mai iesi si pe la amiaza cu masina pana in centru (si ai parte de temperaturi de 10-18 grade), iar seara cand mergi acasa pe la 17-18 ai cca 12-20 grade ? Care tip de anvelope sa le folosesti ?
L.E. Si mai mergi si in weekend prin diverse zone, unde poti avea atat temperaturi mici cat si mari .. ca doar nu schimbi anvelopele in fiecare weekend.

Offline saureign

« Răspuns #993 : 11.Oct.2017, 12:52:30 p.m. »
all season?
Eu am pus pe masina de cand am luat-o acum 2 ani si 3 luni: Vredestein Quatrac 5. Inca mai sunt ok pt cel putin un an. Doar le schimb intre ele fata-spate, de doua ori pe an. Tot de 2 ori pe an verific presiunea (azot). Deja 34k km, fara probleme.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline fireburn

« Răspuns #994 : 11.Oct.2017, 01:53:28 p.m. »
 E cam cum zice Laurentiu.
Te adaptezi cu condusul la sectorul de drum pe care-l parcurgi, raportat la anvelopele existente pe masina.

Offline ASZ

« Răspuns #995 : 11.Oct.2017, 02:50:59 p.m. »
Asta am inteles, insa ramane intrebarea: sa le schimbam acum (cand s-a racit deja vremea fata de asta vara) sau mai incolo prin Noiembrie cand s-a potolit nebunia cu schimbatul anvelopelor)
Pe de alta parte anvelopele de iarna daca stau depozitate undeva si le folosim doar 3-4 luni pe an, imbatranesc .. si le-am folosit doar cate 3-5000 km pe an .. deci dupa 5 ani si max 25.000 km se pot considera terminate ... atunci oare nu ar fi mai intelept sa le montezi la inceput de octombrie si sa le demontezi prin marti/aprilie, ca sa si le folosesti ceva km (pana nu imabtraneste cauciucul)

Offline ...

« Răspuns #996 : 11.Oct.2017, 02:56:51 p.m. »
Eu as zice ca da. Adica eu asa fac.

Offline Laurentiu

« Răspuns #997 : 11.Oct.2017, 03:29:15 p.m. »
ramane intrebarea: sa le schimbam acum (cand s-a racit deja vremea fata de asta vara) sau mai incolo ...
Le schimbi SI in functie de citi km apreciezi ca vei parcurge zilnic si/sau lunar.

Eu le schimb in momentul cind temperatura exterioara in mijlocul zilei nu va mai depasi 10-11 grC. Nu sint obligat sa ies cu masina in primele ore ale diminetii.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline enicky

« Răspuns #998 : 11.Oct.2017, 09:51:55 p.m. »
Eu le schimb in momentul cind temperatura exterioara in mijlocul zilei nu va mai depasi 10-11 grC.
     Logic, adica dupa instructiunile de folosire a anvelopei de iarna, asa este corect.
     D.p.d.v. economic este bine asa cum spune @ASZ : octombrie-martie/iarna si aprilie-septembrie/vara. Astfel ai o uzura uniforma la ambele. Problema este sa nu fie necesar sa le inlocuiesti in acelasi an pe toate si vara si iarna. :)
  P.S. Normal ar fi sa cada intai cele de vara(vacanta=km mai multi)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #999 : 12.Oct.2017, 09:13:14 a.m. »
Astfel ai o uzura uniforma la ambele.
Pai, nu prea cred ca uzura sa fie la fel. Cauciucurile de iarna, pe asfalt curat se duc mai repede decit cele de vara => o decalare tot va exista intre uzuri.