Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 126729 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline little_d

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 Navi
Re: Vine iarna....
« Răspuns #890 : 31.Dec.2014, 09:22:34 a.m. »
Sa suporti cheltuieli specifice de 4x4 pentru revizii, consum, taxe, etc DOAR pentru a putea iesi iarna din parcare, in Romania (nu Finlanda, Suedia, Rusia & Company) mi se pare de-a dreptul nostim, daca nu chiar ironic   :fluier:

Sper ca se vede clar cuvantul "doar" scris cu majuscule, sa nu cumva sa-mi sariti in cap nejustificat  :baston:

Intr-adevar nu merita doar pentru a iesi iarna din parcare :) dar era vorba de iarna aici. Cred ca orcine se bucura cand ceva se face mai usor decat mai greu si sa nu uitam ca anvelopele au un rol foarte important :)
Vedeti ce poze am mai facut pe fotonik.ro

Offline Laurentiu

« Răspuns #891 : 31.Dec.2014, 09:39:48 a.m. »
... era vorba de iarna aici.
Inainte de '89, erau intr-adevar ierni grele |(zapada ajungea la virful gardurilor si nu doar la 20-30 cm), daciile nu erau dotate cu 4X4, cauciucurile erau de un singur fel si nimeni nu se plingea ca drumurile erau inchise, ca ramineau impotmoliti in troiene de zapada sau ca se rasturnau prin santuri.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline migabi

« Răspuns #892 : 31.Dec.2014, 10:04:23 a.m. »
Nu stiu despre altii dar mie mi-a folosit tractiunea si iarna si vara. Dar in special iarna si cam asta a comentat si consoarta. Pot zice ca am redus riscul in momentele de neatentie/nestiinta/cretinitate.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline fireburn

« Răspuns #893 : 31.Dec.2014, 11:35:45 a.m. »
Hai ca incepem sa facem 4x4 versus 4x2.
Cine are 4x4 stie ca e mai comod asa, iar comoditatea (ca si prostia) se platesc oriunde in lumea asta, nu numai la noi.
Iar cheltuielile la 4x4 sunt comparabile cu 4x2, la SX4. Cine nu crede sa citeasca topicul de revizie de 90000, ca am scris acolo.

Sa nu fim carcotasi ca nu e cazul, da ? :)

La multi ani tuturor!

Online NicNic

« Răspuns #894 : 31.Dec.2014, 11:38:45 a.m. »
Eu ma declar incantat ca am ales o masina cu tractiune 4x4. Un 4x4 fara mari veleitati de off-road, dar extrem de util cand ai nevoie sa iesi iarna din parcarea inzapezita, cand urci in concediu  la pensiunea din varful dealului, cand vara poti ajunge pe plaja de nisip fara sa impingi masina, chiar si cand urci o bordura mai inalta fiindca iti permite garda marita la masinile cu  4x4.
Sunt doar cateva dintre motivele pentru care as lua fara ezit tot o masina cu 4x4, evident,  daca mi-as permite-o...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #895 : 31.Dec.2014, 12:10:01 p.m. »
comoditatea (ca si prostia) se platesc oriunde in lumea asta, nu numai la noi.
Sint zone in lumea asta unde un 4X4 chiar se impune si nici LUX sau comoditate nu este considerat.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristidav

« Răspuns #896 : 31.Dec.2014, 01:41:14 p.m. »
Sint zone in lumea asta unde un 4X4 chiar se impune si nici LUX sau comoditate nu este considerat.

Intr-adevar nu merita doar pentru a iesi iarna din parcare...

Si cu toate astea, multi dintre voi le aveti nu pentru ce as folosi-o eu, ci pentru iarna/noroaie la drumulmare, intr-o tara lipsita de infrastructura decenta :)  Ma rog, ideea e ca daca-ti permiti, dai si ai un lux. Daca nu, doar visezi la necesitatea unui 4x4 (uneori, pe offroad usor,c azul meu...).

Ba mai mult, cred ca pe vremea lui Ceasca nu erau atatatia grasi sau suferinzi de diferite boli facilitate de "comoditate", sa zic asa. :P
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline shpeedy

« Răspuns #897 : 31.Dec.2014, 02:05:45 p.m. »
Fara suparare, dar nu cred ca se poate vorbi de lux daca discutam de SX4 4x4. Nu mi se pare atat de mare diferenta la achizitia - de noua - intre 4x2 si 4x4 (la sh se cam estompeaza). Iar referitor la costurile de intretinere, cine cauta poate gasi service unde o revizie de 4x4 sa fie la acelasi nivel de cost cu o revizie de 4x2 la alt service.

Pentru putinele momente in care chiar am nevoie de 4x4, eu personal nu regret decizia luata. Iar urmatoarea masina va fi tot 4x4 (sau poate un RWD, dar cu SX4 ramas in ograda).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #898 : 03.Mar.2015, 07:01:17 p.m. »
Gata iarna....Sa trecem la VARA! Eu unul asa am facut astazi cand am achizitionat Fulda SportControl, care se pare ca ar fi in top conform statisticilor! Vreau calduraaaaaaa!  B-)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline shpeedy

« Răspuns #899 : 03.Mar.2015, 07:20:20 p.m. »
Si pe ce le pui ? Pe Golf ?

Si eu trebuie sa iau de vara pentru Swift si ma interesa subiectu'...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X