Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 126738 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Vine iarna....
« Răspuns #850 : 27.Nov.2013, 10:54:15 a.m. »
Mai mult ger :)

Sent from my 
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline miocrl

« Răspuns #851 : 27.Nov.2013, 10:55:24 a.m. »
in Tm e zapada.. a nins toata noaptea

Offline BXXENL

« Răspuns #852 : 27.Nov.2013, 11:32:40 a.m. »
Si in bucuresti e, dar doar pe troutuare/spatii verzi, pe asfalt nu s-a asternut decat pe margini, in rest a mancat-o traficul.
  • SX4 1.5
Alex

Offline migabi

« Răspuns #853 : 27.Nov.2013, 06:59:48 p.m. »
Covorasele auto din mocheta sunt ok pe timp de iarna (sau pe timp ploios) ? ca imi sta pe creier scartaitul cand pun piciorul pe pedala.. 
SX4 SE m16a awd 2011

Offline BXXENL

« Răspuns #854 : 27.Nov.2013, 07:03:49 p.m. »
Lasa si setul de iarna sub cele de mocheta, si cand vezi ca s-a udat prea tare (presul soferului cel mai mult de regula) il iei pe ala in casa si-l clatesti/usuci, ca sa nu se imputa in masina, in rest mergi tot timpul cu caldura si pe la picioare si ar trebui sa fii ok. Eu am mers 3 ani cu presulete all seasons: in centru aveau mocheta, dar 2-3cm de pe margini si portiunea de sub pedalier erau de cauciuc, in stilul celor de iarna, cu santuri adanci pt colectarea apei.
  • SX4 1.5
Alex

Offline cristidav

« Răspuns #855 : 27.Nov.2013, 07:28:07 p.m. »
De ce nu doar de guma ? Eu asa folosesc, doar de guma all-year, si Suzi mea nu s-a plans. Dar cand le-am luat, mi-am luat ceva calumea :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Laurentiu

« Răspuns #856 : 28.Nov.2013, 10:39:49 a.m. »
Covorasele auto din mocheta sunt ok pe timp de iarna (sau pe timp ploios) ?
Nu prea sint OK. Pastreaza umezeala ceea ce face ca la diferentele de temperatura dintre interior si exterior sa-ti abureasca geamurile pe interior.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Silfax

« Răspuns #857 : 28.Nov.2013, 12:58:33 p.m. »
Duminica aceasta, trecand pe incaltamintea de iarna, am vizitat o vulcanizare ce avea la vanzare anvelope Dunlop second aduse cica din tarile scandinave, an velope cu un profil destul de interesant si avand si cuie montate pe ele si la un pret tentant. La intrebarea mea daca sunt legale, mi s-a raspuns ca doar pe autostrada nu ai voie cu ele. Stiti cumva ce prevede legislatia vis-a-vis de asa ceva?
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #858 : 28.Nov.2013, 02:22:10 p.m. »
Cu siguranţă avem colegi care sunt la zi cu legislaţia rutieră. Când am făcut şcoala de şoferi, legislaţia interzicea folosirea crampoanelor pe drumurile asfaltate, e posibil să nu se fi modificat această prevedere.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #859 : 28.Nov.2013, 02:23:36 p.m. »
Stiti cumva ce prevede legislatia vis-a-vis de asa ceva?
Citat
Dupa modelul tarilor nordice, au aparut si in Romania tintele pentru anvelope. Sunt bucati de metal ascutite, care se infing in profilul unui cauciuc special. Tintele se agata in stratul de gheata de pe sosele si mentin directia masinii chiar si in panta sau in curba.
In plus, franarea si accelerarea pe gheata sunt cu 23% mai bune decat la cauciucul fara tinte.
Asadar, cine vrea sa circule in siguranta, isi cumpara asemenea cauciucuri pentru gheata. Mare atentie insa, in Romania, dar si in multe alte tari europene, este interzisa folosirea lor pe asfaltul curat.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/huse-antiderapante-si-cuie-speciale-in-cauciucuri-accesorii-inedite-pentru-traficul-pe-polei.html

Legislaţia altor ţări privind cauciucurile de iarnă: http://www.cauciucurideiarna.ro/alte_tari.html

http://www.best-tires.ro/Despre-anvelope-152.htm
« Ultima Modificare: 28.Nov.2013, 02:31:58 p.m. de Laurentiu »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!