Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 126853 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Vine iarna....
« Răspuns #720 : 05.Nov.2010, 02:45:44 p.m. »
M-au sunat azi dimineata de la firma de curierat (Nemo), ca au ajuns cauciucurile (in nici 24 de ore de la comanda !!!). Le voi prelua maine, pt. ca azi nu sunt in zona, insa se pare ca si ale mele au venit fara vreun ambalaj.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14539
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #721 : 05.Nov.2010, 06:22:04 p.m. »
Faci un "dop" consistent de vaselina cu care umpli gaura si acoperi piulita capului de planetara pina executi capacele de plastic.
Eu zic ca mai bine ai confectiona (taia) niste discuri cu diametru de aprox. 6 cm (60 mm) si de grosime rezonabila (1-2 mm) care sa intre fortat in gaura de centrare a jantei

Am studiat cu atentie locatia: nu merge "infipt" un disc din plastic in locasul de diametru 60 mm, pentru ca surubul pe care este insurubata piulita planetarei depaseste in exterior cota orificiului jantei. Singura solutie ar fi doar un capac exterior, in genul celor de borcan. M-am uitat azi la diversele solutii prezente in trafic si, singura descoperita este cea de la rotile de Matiz. Am mai vizitat si doua centre de jante si anvelope unde vanzatorii mi-au zis ca nu exista capace centrale pentru jantele din otel ci numai pentru cele de aliaj. Mai sap... :-t
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #722 : 05.Nov.2010, 07:35:27 p.m. »
Am studiat cu atentie locatia: nu merge "infipt" un disc din plastic in locasul de diametru 60 mm...
Imi pare rau. Era doar o idee data la prima vedere.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ASZ

« Răspuns #723 : 06.Nov.2010, 07:34:40 p.m. »
Am preluat azi anvelopele si:
- sunt Roadstone Winguard 231
- DOT= 3310 (aug 2010), una este chiar din 3410 (mi-ar fi placut sa-mi trimita cu acelasi DOT -.. dar cred ca nu prea sunt atenti la astfel de detalii)
- nu sunt koreene asa cum m-au informat, ci scrie clar pe ele ca sunt din ... China :(
- arata bine, pare un cauciuc moale, iar profilul pare mai mare decat la alte anvelope

Inca nu le-am montat, sunt curios cum se aude si comporta pe asfalt dar mai ales pe zapada si gheata.

Offline yulyan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • SX vs Transfagarasan
« Răspuns #724 : 07.Nov.2010, 12:05:48 a.m. »
Anul trecut, dupa lungi deliberari, am decis ca e mai avantajos un set de jante de otel 15' si gume bune, decat aceeasi marca de gume bune pe 16' .
Investitie - 1800 ron ..... 4 jante otel KFZ (origine Elvetia) + gume DUNLOP WINTER SPORT M3 (made in Germany) + montat, echilibrat + curatate de pietricele, spalate si puse in saci, cele de vara. (Roatanel Bacau - e un service de roti si nu o simpla vulcanizare)

Din comoditate si curiozitate (sa nu le mai car dupa mine, dar si sa vad cam cat dureaza sa schim 4 roti :D), am dat jos personal alea de vara si le-am pus pe cele de iarna.
A 2-a zi am fost la echilibrat tot la Roatanel. Pret 56 ron ... demontat + spalat roti + curatat rugina + gresat + echilibrat + montat + presiune + 1.5 h de asteptare (afara erau 18 grade, coada de masini cat pt - 18 )

Ce am constatat:
- rotile de pe spate parca erau sudate (ceva rugina sub jantele de aliaj)
- toata distractia a tinut aproape 2 ore
- ca m-am ales cu o durere buna de spate si  X-(

Concluzii:
- nu merita sa pierzi timpul cu asa ceva
- daca faci pana, e nasol ...
- la anu' pun rotile in masina pina la prima vulcanizare si fac schimbul + presiune
- pentru echilibrat, cei 50 km pina in Bacau ii voi face tot usurel, ca si anul asta.

Iarna trecut gumele si-au facut treaba excelent, indiferent de conditii.
<<< SX4, 1.5 GLX SE Black Pearl >>>

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #725 : 07.Nov.2010, 12:17:45 a.m. »
- toata distractia a tinut aproape 2 ore

eu sunt la a treia iarna cu SX4... se pare ca am capatat experienta, le-am dat jos pe cele de vara si le-am montat pe cele de iarna cu sculele din dotarea masinii in 35 de minute  :)

Offline yulyan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • SX vs Transfagarasan
« Răspuns #726 : 07.Nov.2010, 12:46:26 a.m. »
35 min .... asa da.

Probleme au fost cu rotile din spate, au iesit f.f. greu si suprafata de lucru ( a trebuit sa misc masina de vreo doua ori ca sa-i 'placa' cricului).

Referitor la capacele pt jante, eu inca mai caut borcanul potrivit  :D (se pare ca nu exista o solutie oficiala).

Dupa ceva cautari, cred ca asa ar trebui sa arate ...
http://www.club-toyota.ro/forum/showthread.php?p=57397
« Ultima Modificare: 07.Nov.2010, 12:50:09 a.m. de yulyan »
<<< SX4, 1.5 GLX SE Black Pearl >>>

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #727 : 07.Nov.2010, 01:56:07 a.m. »
Pentru ca vine iarna si poate cateva din Suzukiurile de aici de pe forum vor pleca pe meleaguri europene, uite aici o traducere a unei pagini web cu informatii despre obligativitatea sau nu a cauciucurilor de iarna in diferitele tari din Europa si informatii despre folosirea sau nu a anvelopelor cu tinte.

Pagina in original o gasiti aici.
« Ultima Modificare: 07.Nov.2010, 02:00:33 a.m. de rexkrokiDAU »

Offline Laurentiu

« Răspuns #728 : 07.Nov.2010, 08:12:02 a.m. »
Din comoditate si curiozitate (sa nu le mai car dupa mine, dar si sa vad cam cat dureaza sa schim 4 roti :D), am dat jos personal alea de vara si le-am pus pe cele de iarna.
..............................
Ce am constatat:
1. - rotile de pe spate parca erau sudate (ceva rugina sub jantele de aliaj)
2. - toata distractia a tinut aproape 2 ore
3. - ca m-am ales cu o durere buna de spate si  X-(
1. Inainte de a monta jantele pe masina, unge suprafata de contact (janta-fuzeta) si filetele suruburilor cu ceva vaselina. Nu vei mai avea rugina iar roata se va da mult mai usor jos.

2. E o treaba de o jumatate de ora pt un barbat si de o ora pt o femeie. Mai fa ceva exercitii in folosirea sculelor pt ca nu vei sti cind si in ce conditii vei fi pus in situatia sa rezolvi o pana.

3. Munca sedentara nu face bine organismului precum sarea zaharul si grasimile. Mai treci pe la o sala de sport. ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #729 : 08.Nov.2010, 11:34:02 a.m. »
Am preluat azi anvelopele si:
- sunt Roadstone Winguard 231
- DOT= 3310 (aug 2010), una este chiar din 3410 (mi-ar fi placut sa-mi trimita cu acelasi DOT -.. dar cred ca nu prea sunt atenti la astfel de detalii)
- nu sunt koreene asa cum m-au informat, ci scrie clar pe ele ca sunt din ... China :(
- arata bine, pare un cauciuc moale, iar profilul pare mai mare decat la alte anvelope

Inca nu le-am montat, sunt curios cum se aude si comporta pe asfalt dar mai ales pe zapada si gheata.
Salut. Cand le montezi sa ne zici si noua cum se comporta. As vrea sa-mi iau si eu doua, am deja doua cu care am facut trei ierni si pe care le voi muta pe spate
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792