Am o dilema!
O sa-mi iau si eu roti de iarna, ca mi-a ajuns o iarna cu roti de vara, nu mai vreau.
Am cam ezitat ce sa fac, sa-mi iau cauciucuri de 205/60R16 sau 195/75R15 si dupa indelungi meditatii care au durat cam 10 secunde am decis sa merg pe varianta 195, din diverse motive, cum ar fi:
- janta diametru mai mic = roata mai usoara => performante mai bune la accelerare si franare
- latime mai mica (alt motiv pentru care roata ar trebui sa fie mai usoara), cred ca ar trebui sa fie mai buna pe zapada/noroi? Polei/gheata, oare ce-o fi mai recomandat?
Ma gandesc sa nu mai bag bani cam aiurea si sa iau si jenti de aliaj, nu cred ca sunt avantaje suplimentare fata de cele de otel, in special la diametru mai mic al jentii (astept contraargumente, daca sunt).
Asa ca o sa-mi iau un set de cauciucuri + jenti otel.
Ce-a mai ramas sa decid e ce fel de cauciucuri.
Imi fac cu ochiul doua modele, Michelin Alpin A4, Dunlop SP Wintersport 3D. Desi exista diferenta de pret, in favoarea Dunlop-urilor, nu e atat de mare incat sa nu primeze performanta, asa ca ceea ce as dori eu sa aflu e care e anvelopa cea mai tare din parcare