Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 126774 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Re: Vine iarna....
« Răspuns #530 : 27.Ian.2010, 10:56:20 a.m. »
Eu as sugera persoanei sa se gandeasca bine pe unde vrea sa mearga cu masina si daca chiar ii trebuie cauciucuri de iarna. Daca merge doar pe sosele de asfalt, eu zice sa le lase pe alea "de vara" fiindca nu e nici o diferenta. Daca vrea sa mai iasa si pe teren, depinde...s-ar putea ca nici cele "de iarna" sa nu ajute... Dar fiecare face ce vrea cu banii lui...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline miocrl

« Răspuns #531 : 27.Ian.2010, 11:12:32 a.m. »
gresesti
un cauciuc de vara e mult mai rigid iarna fata de unul de iarna => o distanta de franare mult mai mare

Offline Leutzu

« Răspuns #532 : 27.Ian.2010, 11:24:57 a.m. »
Asa ziceam si eu...ce diferenta poate sa fie intre anvelope mixte si alea de iarna...asta pana cand mi-am echipat masina cu anvelope de iarna si acum spun: ESTE O DIFERENTA ENORMA, indiferent ca mergi pe asfalt sau pe zapada.

Offline miocrl

« Răspuns #533 : 27.Ian.2010, 03:53:37 p.m. »
am rugat moderatorii sa adauge o concluzie la topicul asta. pe viitor poate tragem niste concluzii si la late topicuri.

va rog pe cei cu alt tip de suzuki sa dati la moderatorii topicului informatii asemanatoare pentru afi adaugate sus

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #534 : 27.Ian.2010, 04:21:45 p.m. »
Eee nu-i chiar asa, te-ai gandit ca poate unii nu au bani in momentul ala sa-si cumpere cauciucuri de iarna? E totusi o investitie.
Atunci sa nu circule. Ii pune pe ceilalti in pericol.
Si am constatat ceva: cu toate cauciucurile mele de iarna, tractiune 4x4, abs, esp etc, pe gheata n-ai ce-i face. ....
E adevarat ca aluneca, dar sunt mult mai eficiente si pe gheata decat cele de vara/allSeason. Exista teste care demonstreaza asta
Swift 1.5 GS

Offline bogdanb

« Răspuns #535 : 27.Ian.2010, 08:03:50 p.m. »
Eee nu-i chiar asa, te-ai gandit ca poate unii nu au bani in momentul ala sa-si cumpere cauciucuri de iarna? E totusi o investitie.
Atunci sa nu circule. Ii pune pe ceilalti in pericol.
Si am constatat ceva: cu toate cauciucurile mele de iarna, tractiune 4x4, abs, esp etc, pe gheata n-ai ce-i face. ....
E adevarat ca aluneca, dar sunt mult mai eficiente si pe gheata decat cele de vara/allSeason. Exista teste care demonstreaza asta

Dragii mei, ati deviat rau de tot de la discutie, in care va reamintesc, era vorba despre intrebarea unui user nou daca si de unde sa-si ia cauciucuri de iarna.
Va spun din experienta proprie: indiferent ce zice teoria (sau propaganda?), comportamentul pe asfalt al masinii cu anvelope de iarna este insesizabil mai bun decat al masinii cu gume normale, "de vara".
Ceea ce te ajuta sa nu periclitezi siguranta traficului nu sunt anvelopele, ci conduita preventiva!

in anticiparea intrebarii unor carcotasi raspund: DA, eu am pe masina anvelope de iarna.
« Ultima Modificare: 27.Ian.2010, 10:59:41 p.m. de cristyyy2003 »
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #536 : 27.Ian.2010, 09:45:54 p.m. »
...in ultimii ani au fost temperaturi in jurul a +10 grade pana in mijlocul lui Decembrie si incepand cu sfarsitul lui Februarie !? Atunci sa vezi derapaje si tamponari pe asfalt uscat...
Nu cred :), cauciucurile de iarna sint foarte bune si pe asfalt USCAT si drumuri forestiere cu exceptia ca se "consuma" mai repede. Sint moi, se muleaza bine pe suprafata de rulare => aderenta buna. Probleme cu ele ar fi pe drumuri ude; nu vor putea evita acvaplanarea.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
« Răspuns #537 : 27.Ian.2010, 10:48:22 p.m. »
Atatea aberatii rareori mi-a fost dat sa citesc intr-un paragrah.
Dragii mei, ati deviat rau de tot de la discutie, in care va reamintesc, era vorba despre intrebarea unui user nou daca si de unde sa-si ia cauciucuri de iarna.
FALS
Pana unsa-alta vad ca avem printre noi o gramada de experti.
LIPSA DE BUN SIMT
Apoi, vad ca celor care arata aspecte relevante pentru omul de rand li se raspunde ba cu legi din Polonia, ba cu propuneri de lege UE, ba cu norme ARR, ba cu filme vazute pe Youtube.
Mai tata credeti-ma, ca va spun din experienta proprie: indiferent ce zice teoria (sau propaganda?) la care voi puneti botul, comportamentul pe asfalt al masinii cu anvelope de iarna este insesizabil mai bun decat al masinii cu gume normale, "de vara".
FALS + Exprimare grosolana . Cine naiba vorbea de comportamentul pe asfalt? E iarna si se circula pe zapada si gheata, pe asfalt mai putin. Cat despre experienta ta, eu personal sunt lamurit.
Ceea ce te ajuta sa nu periclitezi siguranta traficului nu sunt anvelopele, ci conduita preventiva!
Nu poti conduce preventiv daca masina nu are reactii previzibile si daca nu ai frane. Sau mergi cu 2km/h - asta in cazul in care nu stai inzapezit - si incurci toata circulatia????? Asta e condus preventiv? Pai periclitezi traficul in sine, nu numai siguranta lui.
in anticiparea intrebarii unor carcotasi raspund: DA, eu am pe masina anvelope de iarna.
Nu m-am uitat la locatia ta, dar probabil ca locuiesti in Nigeria daca afirmi ca nu sunt chiar asa de importante anvelopele de iarna. In cazul asta ai luat teapa ca ti-ai echipat masina cu ele.
Swift 1.5 GS

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
« Răspuns #538 : 27.Ian.2010, 11:15:28 p.m. »
Pot sa primesc si eu o explicatie pentru stergerea posturilor?!? Cred ca eram la fel de la obiect ca cei ale caror posturi au ramas...
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #539 : 27.Ian.2010, 11:24:17 p.m. »
Din discutiile purtate aici s-au nascut 2 noi topicuri:
Anvelope de iarna obligatorii (RCA)
si
Anvelope cu tinte (de unde? sunt permise?)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!