Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 126770 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Vine iarna....
« Răspuns #510 : 17.Dec.2009, 12:57:31 p.m. »
Avand in vedere ca in ultima perioada s-a facut atata caz pe tema acestor anvelope prin media sunt mai mult decat utile aceste 3 filmulete.
 :good: @Laurentiu.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #511 : 17.Dec.2009, 01:35:02 p.m. »
Am probat sosetele azi noapte si observatiile ar fi urmatoarele:

- aderenta mare, asa cum m-am asteptat.
- rezistenta mica, asa cum am banuit.

Concluzie: ca o solutie temporara sunt excelente pe zapada/gheata. Nu cred insa ca merita banii decat in conditiile in care ai doar drumuri cu zapada si chiar si atunci vizavi de rezistenta cam scumpe :)

Ca remarca utila: pe cat de usor se pun si se dau jos pe roata initial, dupa ce ai mers prin zapada cu ele, le dai jos si vrei imediat sa le pui la loc, cu foarte mare chin mai reusesti sa le montezi inapoi pe roata.

Dupa ce am mers cu ele, am vrut sa testez daca pot urca in aceleasi conditii doar cu cauciucurile de vara. Pauza  :D Am vrut sa le pun inapoi si mi-a luat o ora si ceva pana sa reusesc si cred ca atunci le-am si zapacit, ca nu reuseam sa le fixez bine pe roata si sareau, evident aparand uzura prematura si nefireasca (prinse pe sub roti, patinare a rotilor). 

Insa ideea e foarte buna si asa cum am mai zis, cred ca home-made ar fi solutia perfecta utilitate/cost.

Oprit in rampa (imi sarise o soseta si nu mai puteam urca), a incercat un peugeot cu cauciucuri de iarna sa treaca si dupa 2-3 incercari nereusite, si-a luat un demaraj mai mare si abia abia a reusit. Dupa ce am reusit sa pun soseta inapoi pe roata, am plecat de pe loc fara probleme.
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline miocrl

« Răspuns #512 : 17.Dec.2009, 11:24:26 p.m. »
ai luat sosetele alea? cool
cat au fost? de ce zici ca a fost greu sa le pui inapoi pe roata?

Offline nada605

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 315
  • Gen: Femeie
  • B-07-SAP
« Răspuns #513 : 17.Dec.2009, 11:43:34 p.m. »
in prima zi de iarna adevarata in bucuresti m-am dat cu suzuka mea prin oras, bine-nteles ca are cauciucuri sau de vara sau all season (am omis sa intreb cand mi le-am schimbat) oricum de iarna nu-s. de alunecat nu prea am alunecat, am mers cu viteza melcului, dar surprize,surprize cind am dat sa urc o panta mica  (intre hotel ibis si agentia cfr) a trebuit sa fac cale intoarsa. la deal nu merge pe zapada-gheata decat cu avint. m-am gindit serios sa ii pun cisme de iarna imblanite la suzuka mea dar cit poate sa tina zapada asta?? 3-4 zile in bucuresti deci nu e cazul deocamdata, mai ales ca si eu astea 3-4 zile stau mai mult in casa cu batistutsa la nasuc si  nurofen raceala si gripa...am lanturi dar cine sa mi le puna ca eu imi maninc creierii cu ele?
Sex bomb inside! 1.3 gs blue kashmir

интересное

Offline hugbear

« Răspuns #514 : 17.Dec.2009, 11:57:17 p.m. »
Nu-s asa greu de pus cat sunt de scos... Azi mi-au degerat manutele-astea doua scotand 4 lanturi pline de zloata pe un ger de -8C :(
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline miocrl

« Răspuns #515 : 17.Dec.2009, 11:59:48 p.m. »
unde erau manusile?

Offline hugbear

« Răspuns #516 : 18.Dec.2009, 12:01:40 a.m. »
Sub talpi, incercam sa le transform din solid (macar) in lichid...

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #517 : 18.Dec.2009, 01:05:41 p.m. »
Citat
•Firmele de asigurari vor sa impuna obligativitatea utilizarii anvelopelor cu profil de iarna
    Incepand de anul viitor, soferii ar putea fi obligati sa isi doteze masinile pentru iarna, la fel ca in Occident, cu cauciucuri si lanturi de zapada.
SURSA: www.stirilocale.ro
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #518 : 18.Dec.2009, 02:17:30 p.m. »
cat au fost? de ce zici ca a fost greu sa le pui inapoi pe roata?

Le am de anul trecut, dar n-am apucat atunci sa le probez din lipsa de zapada  :) . Scumpe, am dat ~200lei   :fluier: , dar am zis ca sigur trebuie sa fie mai practice decat lanturile si in mod cert mai putin daunatoare rotilor. Un alt motiv a fost ca n-am gasit lanturi pt rotile masinii in acea perioada si trebuia sa plec in excursie.

Initial sunt moi si deci usor de intins/tras, insa dupa mers prin zapada banda rulanta se intareste (prinde zapada al naibii de bine - imagineaza-ti niste rufe inghetate, ceva in genul) si e mai dificil de intins pe roata. Plus de asta, pe interior e ceva mai pufos si pe roata uda tinea de aveam impresia ca are superglue. E drept si eu eram intr-o pozitie mai incomoda cu masina (nu puteam iesi din locul acela, cel mult 10-20cm inainte/inapoi, masina in rampa) si cred ca nu avea cand sa se autocentreze.
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline hugbear

« Răspuns #519 : 10.Ian.2010, 01:41:27 a.m. »
Hai sa vedem ce inventii se mai fac in domeniu.