Am probat sosetele azi noapte si observatiile ar fi urmatoarele:
- aderenta mare, asa cum m-am asteptat.
- rezistenta mica, asa cum am banuit.
Concluzie: ca o solutie temporara sunt excelente pe zapada/gheata. Nu cred insa ca merita banii decat in conditiile in care ai doar drumuri cu zapada si chiar si atunci vizavi de rezistenta cam scumpe
Ca remarca utila: pe cat de usor se pun si se dau jos pe roata initial, dupa ce ai mers prin zapada cu ele, le dai jos si vrei imediat sa le pui la loc, cu foarte mare chin mai reusesti sa le montezi inapoi pe roata.
Dupa ce am mers cu ele, am vrut sa testez daca pot urca in aceleasi conditii doar cu cauciucurile de vara. Pauza
Am vrut sa le pun inapoi si mi-a luat o ora si ceva pana sa reusesc si cred ca atunci le-am si zapacit, ca nu reuseam sa le fixez bine pe roata si sareau, evident aparand uzura prematura si nefireasca (prinse pe sub roti, patinare a rotilor).
Insa ideea e foarte buna si asa cum am mai zis, cred ca home-made ar fi solutia perfecta utilitate/cost.
Oprit in rampa (imi sarise o soseta si nu mai puteam urca), a incercat un peugeot cu cauciucuri de iarna sa treaca si dupa 2-3 incercari nereusite, si-a luat un demaraj mai mare si abia abia a reusit. Dupa ce am reusit sa pun soseta inapoi pe roata, am plecat de pe loc fara probleme.