Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 126767 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Maioru

Re: Vine iarna....
« Răspuns #480 : 17.Nov.2009, 10:43:01 a.m. »
I-am pus la Autonet jenti din tabla, echipate cu Pirelli de iarna9195/65/15). Fara capace nu prea da bine , asa ca am comandat la Mihai si un set de capace(nu prea cred sa rugineasca jentile, cum am vazut ca zicea cineva). Mi-au montat si un scut metalic, am vazut ca era golase pe dedesubt-am zis ca daca da zapada si ingheata, apar sleauri si se loveste baia, etc. Sper sa fie ok iarna asta !

EXISTA SECTIUNE DEDICATA PENTRU ANUNTURI
« Ultima Modificare: 17.Nov.2009, 11:24:36 a.m. de cristyyy2003 »
MAIORU SX4 1,6 GS 4WD S.COPPER-2009

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #481 : 17.Nov.2009, 11:41:36 a.m. »
Nu mi-am pus problema achizitionarii de capace pt. rotile de iarna (jante de otel, desigur) din 2 motive 
   - cred ca favorizeaza aparitia ruginii;
   - sunt sigur ca in stationare (peste noapte mai ales) se depune gheata (ingheata zapada) in partea de jos a rotii (intre janta si capac) ceea ce dezechilibreaza roata si creeaza discomfort pt ca este posibil rulajul cu viteze ridicate pe drumuri in stare relativ buna (tentative de autostrazi. E-85, etc).
Mai fac rabat de la estetica daca vitregiile naturii impun acest lucru... :dknw:
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #482 : 17.Nov.2009, 11:46:38 a.m. »
Mie imi place mai mult cum arata fara capace, se asorteaza cu bandourile si celelalte plastice negre :good:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline bogdanb

« Răspuns #483 : 17.Nov.2009, 01:38:38 p.m. »
Fiindca la mine e prima iarna cu SX4, lamuriti-ma va rog - fiindca masina e putin mai inalta, se comporta altfel pe drum decat o berlina oarecare? - evident, la acelasi stil de condus.
Cat despre:
cauciucurile de iarna sunt mult mai eficiente la frinare pe respectivul tip de carosabil si in plus ofera stabilitate laterala, ceea ce este crucial, cred eu, in sezonul rece.
As intreba si eu: nu cumva asta se datoreraza mai degraba franarii inegale? sau a manevrelor bruste din volan?
Ma gandesc ca daca e gheata pe jos si tragi de volan in timp ce franezi patinezi si daca ai mama cauciucurilor...? Zic si eu...

SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #484 : 17.Nov.2009, 01:42:55 p.m. »
Mie imi place mai mult cum arata fara capace, se asorteaza cu bandourile si celelalte plastice negre :good:

sau ii pui capace negre, cum am eu  ;)

Post Merge: 17.Nov.2009, 01:45:30 p.m.
Am sperat sa trec prima iarna cu Bridgestone Turanza all seasons cu care a venit echipata masina

Turanza cu care a venit incaltata a mea sunt ER300, si astea sunt de vara. La tine e altfel?
« Ultima Modificare: 17.Nov.2009, 01:45:30 p.m. de rexkroki »

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #485 : 17.Nov.2009, 03:15:22 p.m. »
Fiindca la mine e prima iarna cu SX4, lamuriti-ma va rog - fiindca masina e putin mai inalta, se comporta altfel pe drum decat o berlina oarecare?

Nu sunt foarte la subiect pentru ca nu stiu cum se comporta o berlina oarecare. Insa am mers cu Yoshi iarna trecuta pe un drum acoperit de un strat gros de zapada si s-a comportat exemplar! Nu am absolut nimic de reprosat. A urcat fara probleme si niste pante mai serioase, am incercat si o frana de pe la 50 la ora si s-a oprit chiar OK, fara derapaje. Iar de mers, am pus eu pe 4x4 Lock, dar cum am mai sarit si de 60 km/h, a trecut pe Auto. Mergea minunat prin zapada la viteza asta! :good:
« Ultima Modificare: 17.Nov.2009, 03:46:46 p.m. de ..::Khaos::.. »
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #486 : 17.Nov.2009, 03:46:24 p.m. »
Si eu tot Turanza ER 300 de vara...
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline Batranul

« Răspuns #487 : 17.Nov.2009, 05:05:09 p.m. »

Ma gandesc ca daca e gheata pe jos si tragi de volan in timp ce franezi patinezi si daca ai mama cauciucurilor...? Zic si eu...

Eficienta manevrelor de viraj si franari (sau distributia fortelor de franare- facuta automat) depinde de aderenta cauciucului la suprafata de rulare. Simplu. Pentru a controla traiectoria/viteza trebuie sa ai aderenta si asta treaba o face cauciucul.

La fel, poti sa nu ai nici abs, esp s.a.m.d. insa daca ai cauciucuri bune si indemanare poti controla masina.

Asadar, din punctul meu de vdere, ai degeaba toate sistemele de pe lume pe masina daca nu e incaltata corespunzator pentru ca anvelopa e interfata dintre masina si sosea.

« Ultima Modificare: 17.Nov.2009, 05:11:33 p.m. de Batranul »
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #488 : 26.Nov.2009, 08:39:15 p.m. »
Aruncati si voi cate o parere depre janta din poza ;-). Nu prea ma omor cu jantele din tabla  :( si este cea mai ieftina pe care am gasit-o... ma gandesc sa o cumpar la pachet cu niste anvelope "lowcost", in sensul ca sa mai tai din pretul anvelopelor si sa trec mai mult la pretul jantelor :D si sa ies tot cam pe acolo 1800 ron...

Ce ziceti?
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline xim

« Răspuns #489 : 26.Nov.2009, 09:41:45 p.m. »
am studiat si eu aceasta janta si de asemenea si cea de la dezent ...ceva mai cunoscuta...fabricata cred in austria...insa, eu mi-am pus problema diferentei destul de mari de pret fata de alte jante de aliaj...astfel incit continund documentarea am gasit comentarii (nu neaparat despre aceasta) legate de exfolierea vopselei si rezistenta redusa, respectiv situatii cind janta a crapat. De asemenea, fiind o janta destul de personalizata...exista riscul ca peste ctiva ani, in urma unei avarieri totale sa doresti sa o inlocuiesti si sa nu o mai gasesti sau sa astepti cine stie cit dupa comanda. Eu am considerat ca, daca tot am facut un "compromis" la siguranta luind cauciucuri mai de buget (debica), nici nu se se mai pune problema la jante. Daca suplimentam bugetul..as fi folosit bani pentru cauciucuri cu aderenta superioara. In plus, rezistenta jantei de tabla este cunoscuta, aceasta se si repara mai usor in urma unei avarieri (iarna ai toate sansele) si de asemenea iti poti procura una noua in cel mai scurt timp.

wake up you are not a “dreamer”   :) anymore you are an “owner”  … so, safety first !!!
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray